Η βραδιά που «σεληνιάστηκαν» οι Ολάζουον και Ντρέξλερ (vids)

Η βραδιά που «σεληνιάστηκαν» οι Ολάζουον και Ντρέξλερ (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 25 χρόνια, οι Χακίμ Ολάζουον και Κλάιντ Ντρέξλερ έδιναν μια μοναδική παράσταση στο 4ο ματς των playoffs κόντρα στην Γιούτα Τζαζ.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Γιούτα, οι Ρόκετς φρόντισαν να... σώσουν την παρτίδα και να μην αποκλειστούν πρόωρα από τη συνέχεια των playoffs.

Η Τζαζ είχε απαντήσει στο «break» του Χιούστον και είχε κάνει το δικό της «break» στο «The Summit» για να πάρει το προβάδισμα στη σειρά και στο «ματς μπολ» της πρόκρισης. Όμως το δίδυμο των Χακίμ Ολάζουον και Κλάιντ Ντρέξλερ είχε αντίθετη άποψη και σε καμία περίπτωση δεν ήταν έτοιμοι να παραδοθούν στους «Μορμόνους». Όπως και αποδείχθηκε.

Στο 4ο παιχνίδι της σειράς της 5ης Μαΐου 1995, ο Χακίμ Ολάζουον είχε σημειώσει 40 πόντους έχοντας 14/22 δίποντα και 12/15 βολές, ενώ ο Κλάιντ Ντρέξλερ είχε προσθέσει άλλους 41 πόντους με 8/10 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 13/14 βολές, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ! Αυτή ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που δύο παίκτες από την ίδια ομάδα κατάφεραν να σημειώσουν 40 ή περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι.

Στη συνέχει οι Ρόκετς πήραν τη πρόκριση κερδίζοντας και μέσα στην Γιούτα ώσπου έφτασαν στο σημείο να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με «sweep» κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ.

Η εμφάνιση του Ολάζουον από εκείνο το ματς...

...και η εμφάνιση του Ντρέξλερ

 

NBA Τελευταία Νέα