Το «The Last Dance» ολοκληρώθηκε στο... παρά πέντε - Όλο το χρονικό

Το «The Last Dance» ολοκληρώθηκε στο... παρά πέντε - Όλο το χρονικό

Το «The Last Dance» ολοκληρώθηκε στο... παρά πέντε - Όλο το χρονικό

bet365

Οι «Los Angeles Times» αποκάλυψαν το χρονικό της ολοκλήρωσης του... ατελούς ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Μπουλς της σεζόν 1997-98.

Όταν στις 31 Μαρτίου έγινε γνωστό πως το «ESPN» θα προβάλει τελικά το «The Last Dance» στα μέσα Απριλίου, αντί για τον Ιούνιο, επικράτησε ενθουσιασμός παγκοσμίως.

Ωστόσο, το τι... τράβηξαν οι δημιουργοί του, κανείς δεν το φαντάζεται, αφού με τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, το χρονοδιάγραμμά τους άλλαξε και έπρεπε να δουλέψουν με γρήγορους ρυθμούς, για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Όπως αποκαλύπτουν οι «Los Angeles Times», μέχρι την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι «Ο Τελευταίος Χορός» θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Απριλίου, δεν είχε πάρει καν την τελική μορφή του!

Ο σκηνοθέτης, Τζέισον Εχίρ, είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στο Σποκέιν της Ουάσινγκτον, για να κάνει την τελευταία συνέντευξη με τον Τζον Στόκτον στις 10 Μαρτίου. Ωστόσο, το «ESPN» ακύρωσε το ταξίδι του, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα μπορούσε να αποκλειστεί κάπου, από τα μέτρα που έπαιρναν οι αεροπορικές εταιρείες.

«Δεν θα μπορούσαμε καν να ολοκληρώσουμε την δουλειά μας, αν είχα ξεμείνει στο Σποκέιν για κάποιο χρόνο», είπε ο ίδιος. Την επομένη της ημέρας που υποτίθεται θα συναντούσε τον πρώην παίκτη των Τζαζ, το ΝΒΑ ανακοίνωσε πως η σεζόν διακόπτεται.

Περίπου την ίδια στιγμή, ο παραγωγός Μάικ Τόλιν ήταν στην Νέα Υόρκη, για να επισκεφτεί τη νεόνυμφη κόρη του. Από εκεί, θα «πετούσε» για Ατλάντα, για να γυρίσει ένα sequel για το «Varsity Blues».

«Βασικά, με πήραν τηλέφωνο και μού είπαν να μην επιστρέψω κι ότι θα μού στείλουν τα πράγματά μου στο Λος Άντζελες. Εκείνη την Παρασκευή 13 Μαρτίου ο κόσμος σταμάτησε να γυρνά και την Δευτέρα κάναμε τηλεδιάσκεψη με το ESPN, το Netflix, την Jump Inc., το NBA και την Mandalay Sports Media. Βλέπαμε το ημερολόγιο και ήταν στο χέρι του Τζέισον. Έπρεπε να δει τον φόρτο εργασίας και τι έπρεπε να ολοκληρωθεί».

Ο Εχίρ ήταν ήδη στρεσαρισμένος για να ολοκληρώσει το ντοκιμαντέρ στον προγραμματισμένο χρόνο. Τα πρώτα τρία επεισόδια ήταν ολοκληρωμένα και τα επτά ήταν σε διαφορετικές φάσεις, όταν στις 16 Μαρτίου έκλεισαν επιχειρήσεις που δεν παρείχαν βασικά στη Νέα Υόρκη.

Ο Εχίρ και μια ομάδα πέντε ανθρώπων που έκαναν μοντάζ άρχισαν να δουλεύουν από τα σπίτια τους στη Νέα Υόρκη, ενώ δύο συνάδελφοί τους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι τελευταίες πινελιές μπήκαν από πέντε διαφορετικά σπίτια, με τους μοντέρ να κάνουν meetings μέσω Zoom και να ανεβάζουν τα βίντεό τους στο Vimeo.

Το κανονικό πλάνο ήθελε το «The Last Dance» να κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου, δύο ημέρες πριν τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ. Δύο επεισόδια θα προβάλλονταν στο ενδιάμεσο των παιχνιδιών, μέχρι το Game 4.

«Στην ουσία, θα γέμιζε το κενό μεταξύ των αγώνων. Η ιδέα ήταν να κρατήσουμε ζωντανό το μομέντουμ των παιχνιδιών», είπε ο πρόεδρος της Mandalay Sports Media και συνιδιοκτήτης των Ουόριορς, Πίτερ Γκούμπερ.

Ο Εχίρ πίστευε πως θα μπορούσε να τελειώσει το τελευταίο επεισόδιο μέχρι τα μέσα Μαΐου και υπήρχαν συζητήσεις να προβάλλεται ένα επεισόδιο την εβδομάδα, πριν αποφασιστεί να γίνει η πρεμιέρα στις 19 Απριλίου και το τελευταίο επεισόδιο να προβληθεί στις 17 Μαΐου, με δύο επεισόδια κάθε Κυριακή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ένατο επεισόδιο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (01/05) και το τελευταίο θα είναι έτοιμο μέχρι τις 10 Μαΐου, όταν ο κόσμος θα παρακολουθεί τα επεισόδια 7 και 8.

Σίγουρα, πάντως, άξιζε τον κόπο. Ειδικά, από την στιγμή που τα πάντα κατέβασαν... ρολά, η αγωνιστική δράση σε όλο τον κόσμο διεκόπη και το «The Last Dance» καθήλωσε εκατομμύρια κόσμου σε πάνω από 190 χώρες!

 

NBA Τελευταία Νέα