Το ΝΒΑ παλεύει να επιστρέψει και αυτές είναι όλες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο «φούσκα»!

Το ΝΒΑ παλεύει να επιστρέψει και αυτές είναι όλες οι λεπτομέρειες για το σχέδιο «φούσκα»!

bet365

Η λίγκα του ΝΒΑ και όλοι οι αρμόδιοι ψάχνουν μια λύση επιστροφής και το σχέδιο... φούσκα είναι αυτό που επικρατεί ως ιδέα τώρα.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα πάντα και η συνέχεια από εδώ και πέρα δεν θα μοιάζει με όσα ξέραμε, τουλάχιστον όσο δεν υπάρχει μια μόνιμη λύση.

Τα αθλητικά δρώμενα σταμάτησαν ξαφνικά και όλες οι ομοσπονδίες ψάχνουν λύση. Πολλοί έχουν αποδεχθεί ότι το σχέδιο επιστροφής είναι από δύσκολο έως αδύνατον.

Η λίγκα του ΝΒΑ προσπαθεί και αυτή να βρει μια λύση, με τα πράγματα πάντως να είναι δύσκολα και τα σχέδια για το μέλλον το λιγότερο πολύπλοκα. Το σχέδιο «φούσκα» είναι αυτό που επικρατεί αυτή την στιγμή και έχει μερικά δεδομένα που τα αναλύει το ESPN.

  • ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΣΤ

Ο Σίλβερ έχει πει αρκετές φορές ότι όταν ξεκινήσει ξανά η δράση όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων, όπως και σε όλο τον κόσμο. Όλοι συμφωνούν ότι τα τεστ είναι ότι πιο σημαντικό. Πρέπει να υπάρχει ένα γρήγορο, απλό και αξιόπιστο τεστ.

Όπως επίσης να υπάρχει και για όλους, ώστε να μην υπάρχουν κατηγορίες για την λίγκα. Το νούμερο φτάνει κοντά στα 15.000 τεστ, ενώ συμβουλεύεται να μην γίνονται τεστ σε ασυμπτωματικούς παίκτες. Αυτή την στιγμή τεστ για όλους δεν υπάρχουν και υπάρχει και διαφωνία στο πόσο συχνά πρέπει να γίνονται.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά και εξαιρετικά δύσκολα, αφού ασυμπτωματικοί παίκτες μπορείς να είναι φορείς, ενώ τεράστιο είναι το ερώτημα με το τι θα γίνει με τους προπονητές που είναι πάνω 65 ετών και κινδυνεύουν.

  • ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ;

Το ΝΒΑ σταμάτησε ξαφνικά και άμεσα στις 11 Μαρτίου και μένουν στο πρόγραμμα 259 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια μόνο. Αν το ΝΒΑ θέλει να γίνουν και μετά να γίνουν και τα playoffs χρειάζονται τουλάχιστον 3 μήνες με το πρόγραμμα αυτό.

Όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρχουν... στρώματα προστασίας όταν επιστρέψουν οι παίκτες στην δράση. Πρέπει να γίνουν λιγότεροι οι άνθρωποι και συνεχείς οι έλεγχοι. Άρα πρέπει όσοι συμμετέχουν να αφήσουν φίλους και οικογένειες και να μείνουν μακριά για αρκετό καιρό. Ο Κρις Πολ μιλώντας ως πρόεδρος της ένωσης των παικτών, τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ασάφειες και θα ήθελαν οι παίκτες να ξέρουν λεπτομέρειες. Μια από αυτές είναι πόσο καιρό θα πάρει στους παίκτες να βρουν την φόρμα τους.

Κάποιες εγκαταστάσεις ανοίγουν 8 Μαϊού, αλλά οι όροι είναι τέτοιοι που αυτές οι προπονήσεις απέχουν πάρα πολύ από το επίπεδο του ΝΒΑ. Στο σενάριο ότι θα γίνονται 8 παιχνίδια την ημέρα, σε δύο γήπεδα, η κανονική διάρκεια θα τελειώσει σε 33 μέρες. Όλα μαζί με συνεχόμενα παιχνίδια θέλουν 55 μέρες.

Το άλλο σενάριο είναι να γίνουν κατευθείαν τα playoffs, να γίνουν λιγότερες οι ομάδες και οι άνθρωποι και όλοι να λείπουν από το σπίτι τους κοντά στον μήνα.

  • ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Πολλά έχουν ακουστεί και για το που θα γίνει όλο αυτό το εγχείρημα. Το Λας Βέγκας είναι μια ιδέα που ακούγεται αρκετά, ενώ και το θέρετρο της Walt Disney στο Ορλάντο ήταν μια ιδέα.

Αυτό που φαίνεται πως αυτή την στιγμή ακούγεται πιο λογικό είναι να γίνει στο στιλ της G League και στον τρόπο που γίνεται το σκάουτ για αυτή την λίγκα με 28 ομάδες μαζεμένες, 5 γήπεδα, 2 για παιχνίδια και 3 για προπονήσεις, με τους παίκτες να μένουν μαζί. Βέβαια και εδώ οι γιατροί έχουν αντιρρήσεις και θέλουν τα γκρουπ να είναι μικρά και να μειωθεί η πιθανότητα να μεταδοθεί ο ιός.

Ίσως οι ομάδες να πρέπει να μένουν και να παίζουν χωριστά, ενώ πρόβλημα είναι και η μεταφορά των παικτών. Τα λεωφορεία έχουν έξτρα κόσμο και αυτό είναι κάτι που και πάλι σκέφτονται στην λίγκα. Παράλληλα, χρειάζεται και βοήθεια από την εκάστοτε τοπική κοινωνία, ενώ και το κράτος πρέπει να τους βοηθήσει στο να γίνει κάτι τέτοιο.

  • ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ «ΦΟΥΣΚΑ»;

Για να σιγουρευτούν όλοι ότι η... φούσκα θα παραμείνει κλειστή θα πρέπει να είναι μέσα σε αυτήν όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα είναι μέσα σε αυτήν κοντά στα 1500 άτομα.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση που είχαν οι ομάδες στις 7 Μαρτίου πρέπει να μειώσουν όσο το δυνατόν του ανθρώπους που βρίσκονται γύρω τους, ενώ το σενάριο πάει ακόμα πιο μακριά και θέλει τις ομάδες να έχουν πολύ συγκεκριμένες οδηγίες με κάθε ομάδα να έχει 28 ανθρώπους. Για να καταλάβουμε όλοι τον αριθμό οι ομάδες σε κανονικές συνθήκες έχουν από 50 ανθρώπους μέχρι και 75 στην κανονική διάρκεια.

Όλοι οι παραπάνω χωρίς να μετριούνται και οι υπόλοιποι άνθρωποι που χρειάζονται για να γίνει ένας αγώνας και χωρίς φυσικά την παρουσία οπαδών. Διαιτητές, τηλεοπτικά συνεργεία και άνθρωποι στα γήπεδα δημιουργούν έναν τεράστιο αριθμό, ενώ και όσοι γιατροί και ασθενοφόρα είναι πάντα στους αγώνες είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να απομονωθούν για τόσο καιρό και να μείνουν στην «φούσκα».

  • ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οι ομάδες του ΝΒΑ μένουν συνήθως σε 5άστερα ξενοδοχεία με 24ώρες υπηρεσίες, στις οποίες μπορούν να παραγγείλουν ό,τι θέλουν και αν τους προσφερθεί αυτό μιλάμε σε 1.100 με 1.200 άτομα θα χρειαστούν σίγουρα 300 με 350 άτομα. Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί αυτό, αλλά θα μειωθούν και όσα προσφέρονται στους παίκτες, με καθορισμένα γεύματα και καθάρισμα κάθε εβδομάδα.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί και πόσα θέματα πρέπει να λυθούν για να συνεχιστεί το ΝΒΑ και όλα τα αθλητικά γεγονότα.

 

NBA Τελευταία Νέα