«Rip» Χάμιλτον: «Αυτή ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόρνταν»

Γιώργος Κούβαρης
«Rip» Χάμιλτον: «Αυτή ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε ο Τζόρνταν»

bet365

Πριν κάνει την μεγάλη καριέρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς, ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον ήταν συμπαίκτης του Μάικλ Τζόρνταν στους Ουίζαρντς και θυμήθηκε την συμβουλή που του είχε δώσει.

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ και πρωταθλητής με τους Πίστονς το 2004 υπήρχε συμπαίκτης του Τζόρνταν στην Ουάσινγκτον την σεζόν 2001-02.

Με αφορμή το «Last Dance» κλήθηκε να μιλήσει για τις αναμνήσεις του με τον «Air» και στάθηκε στην συμβουλή που του έδωσε: «Μια φορά στην προπόνηση προσπαθούσα να τον μαρκάρω, εκείνος έκανε δύο ντρίπλες και σούταρε από μέση απόσταση: 'Ε, Rip, να βάλεις αυτό στο παιχνίδι σου. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που μπορεί να μαρκάρει κάποιος'. Και αμέσως τον ρώτησα. Γιατί; Γιατί είναι το πιο δύσκολο πράγμα για να μαρκάρει κάποιος; Και εκείνος μου απάντησε: 'Γιατί ο αμυντικός θα έχει την αντίθετη φορά από την ντρίπλα σου οπότε δεν θα μπορεί να πηδήξει στο υψηλότερο σημείο για να μαρκάρει το σουτ σου.'»

Και συνέχισε: «Με ρωτούσαν συνέχεια για το σουτ μου από μέση απόσταση. Και για ποιον λόγο ήταν τόσο καλό. Απλούστατα, ήταν από την... εργαλειοθήκη του Μάικλ Τζόρνταν. Που είχα την ευκαιρία να παίξω μαζί του και να μάθω πολλά πράγματα».

 

NBA Τελευταία Νέα