Ο Τζέρι Κράουζ θα «απαντήσει» μέσα από τα γραπτά του!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Τζέρι Κράουζ θα «απαντήσει» μέσα από τα γραπτά του!

bet365

Τα γεγονότα κατατέθηκαν (κυρίως) μέσα από την οπτική θέση των Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, ο Τζέρι Κράουζ εμφανίστηκε ως ο «κακός» της υπόθεσης στο ντοκιμαντέρ του ESPN «The Last Dance», αλλά ο αποθανών τζένεραλ μάνατζερ των Σικάγο Μπουλς θα απαντήσει μέσα από τα γραπτά του.

Τα δύο πρώτα επεισόδια του σπουδαίου ντοκιμαντέρ του ESPN προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση λόγω των ταπεινωτικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε κυρίως ο Μάικλ Τζόρνταν αναφερόμενος στον άλλοτε τζένεραλ μάνατζερ των Σικάγο Μπουλς, κυρίως όμως για το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε ως ο κακός της όλης υπόθεσης με το επιχείρημα ότι επιδείκνυε αλαζονική συμπεριφορά και τοποθετούσε τη δική του συμβολή στη δημιουργία της αυτοκρατορίας, πιο πάνω και από αυτή των παικτών. Τούτο προκάλεσε αρνητική εντύπωση διότι ο Τζέρι Κράουζ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών και φυσικά δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να καταθέσει τα γεγονότα μέσα από τη δική του σκοπιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Chicago Tribune Κέι Σι Τζόνσον, ο οποίος είχε πολύ στενή σχέση με τον Τζέρι Κράουζ, ο τελευταίος είχε φροντίσει να γράψει τα απομνημονεύματά του στα οποία ανέφερε λεπτομέρειες για την εποχή της αυτοκρατορίας των Μπουλς και ειδικά για την τελευταία σεζόν. Σημείωσε μάλιστα ότι ο τίτλος των αδημοσίευτων απομνημονευμάτων είναι «To Set The Record Straight» καθώς προτιμήθηκε από τον αντίστοιχο «One Million National Anthems».

Ο Κέι Σι Τζόνσον σημείωσε ότι στόχος του Κράουζ ήταν εκδοτικό εγχείρημα και για την ακρίβεια ήθελε να ανοίξει δική του εφημερίδα από το γεγονός ότι την εποχή που ήταν στο High School εργαζόταν στη Chicago Herald-Amerixan. Σημείωσε μάλιστα ότι γράφοντας την ιστορία, όπως την έζησε ο ίδιος, ουσιαστικά υπέβαλε τον εαυτό του σε μια μορφή ψυχοθεραπείας και όπως είπε… «μου τηλεφωνούσε και μου διάβαζε κομμάτια απ’ όσα έγραφε στα τελευταία 14 χρόνια της ζωής του». Τόνισε επίσης ότι η Θέλμα Κράουζ (σύζυγος του αποθανόντα) δέχθηκε πολλές προσκλήσεις για να τοποθετηθεί επί των όσων ειπώθηκαν στα δύο πρώτα επεισόδια, ωστόσο αρνήθηκε και απάντησε ότι κάθε Δευτέρα η οικογένεια θα κοινοποιεί μέρος των μη δημοσιευμένων και ημιτελικών απομνημονευμάτων του Τζέρι Κράουζ στα οποία ο παλιός τζένεραλ μάνατζερ των Μπουλς δεν αναφέρει αρκετά περιστατικά από εκείνη την εποχή καθώς είχε την άποψη ότι θα έπρεπε να μείνουν εκτός των αποδυτηρίων.

«Έχουν γραφτεί πολλά αναληθή πράγματα για μένα. Είναι μια ευκαιρία να πω την ιστορία της ζωή μου αλλά και την ιστορία, αν όχι για τη μεγαλύτερη ομάδα στην αμερικανική ιστορία, αλλά για μια ομάδα η οποία στάθηκε με τελειότητα για οκτώ χρόνια και κατάφερε πράγματα που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει, παρότι ο αστέρας της στη μέση της καριέρας του, ασχολήθηκε μ’ ένα άλλο άθλημα για δύο χρόνια», αναφέρει.

Ο Τζέρι Κράουζ σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε καλός παίκτης, αλλά ήθελε να μείνει στο παιχνίδι , ενώ στάθηκε και στην εξέλιξη που παρουσιάζουν οι σημερινοί τζένεραλ μάνατζερ σε όλα τα ομαδικά αθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έπαιξε ρόλο και ο ίδιος. Αναφέρει επίσης την ταχύτητα της σκέψης και πράξης που απαιτούσε ο δικός του ρόλο. «Όταν κερδίζεις και προσπαθείς να κερδίσεις ξανά, ο χρόνος τρέχει με την ταχύτητα του φωτός. Δεν έχεις την πολυτέλεια να επαναπαυτείς ή να καταρρεύσεις κι έχεις λίγα λεπτά για να το διασκεδάσεις. Πάντα ανησυχείς για την επόμενη μέρα, την επόμενη σεζόν, το επόμενο παιχνίδι. Η ζωή σου, ή η δική μου, περιστρέφεται στην κορυφή και δεν μπορείς, έστω για λίγο, να γυρίσεις το κεφάλι σου για να δεις πού ήσουν». Μεταξύ άλλων καταλήγει μάλιστα ότι… «αυτή είναι η ιστορία μου, η ιστορία μιας μπασκετικής δυναστείας, η δική τους ιστορία».

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NBA NEWS FEED