Ποιος Τάκο Φολ; Αυτοί είναι οι ψηλότεροι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ! (pics)

Αντωνία Σπανού
Ποιος Τάκο Φολ; Αυτοί είναι οι ψηλότεροι παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ! (pics)

bet365

Φέτος μας εντυπωσίασε ο Τακο Φολ με την εμφάνιση του στο ΝΒΑ, αλλά οι ψηλότεροι παίκτες της ιστορίας αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το ύψος παίζει το δικό του ρόλο στο μπάσκετ και ειδικά στο ΝΒΑ. Μέσα στα χρόνια έχουμε δει παίκτες να έχουν εντυπωσιακή σωματοδομή, ενώ το ύψος πάντα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Φέτος έκανε την εμφάνιση του ο Τάκο Φολ, με τον νεαρό σέντερ των Σέλτικς να τραβά το ενδιαφέρον, όντας... τεράστιος.

Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω όμως και δούμε τους ψηλότερους παίκτες στην ιστορία του ΝΒΑ, όπως τους παρουσίασε το clutchpoints.com, ο Φολ δεν είναι καν στις κορυφαίες θέσεις...

ΜΑΝΟΥΤΕ ΜΠΟΛ - 2.31μ.

Ο Μανούτε Μπολ είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους πανύψηλους της λίστα, αφού κοιτά τον κόσμο από 231 εκατοστά. Ο Μπολ έπαιξε 10 χρόνια στο ΝΒΑ από το 1985 μέχρι και το 1995 και ήταν στους Μπούλετς, τους Ουόριορς, τους Σίξερς και τους Χιτ.

Μπορεί να μην είχε τρομερές ικανότητες, αλλά ήταν κορυφαίος μπλοκέρ, όντας και πρώτος στην λίγκα δύο φορές.

ΓΚΕΟΡΓΚΕ ΜΟΥΡΕΣΑΝ - 2.31μ.

Οι Μπούλετς για κάποιον λόγο έδειχναν μια προτίμηση στους πανύψηλους παίκτες και κατάφεραν να έχουν τους δύο πιο ψηλούς της ιστορίας. Στο 2.31 και ο Μουρεσάν με καλά ποσοστά και γενικά καλά νούμερα στον «μαγικό» κόσμο.

Πάντως οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να παίξει για πολλά χρόνια και γρήγορα εγκατέλειψε την δράση.

ΣΛΑΒΚΟ ΒΡΑΝΕΣ - 2.31μ.

Αυτός είναι ο τρίτος παίκτης με το ίδιο ύψος που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και είναι ο Σλάβκο Βράνες. Έχει παίξει μόλις ένα παιχνίδι στο ΝΒΑ με την φανέλα των Μπέιζερς.

ΣΟΝ ΜΠΡΑΝΤΛΕΙ - 2.28μ.

Ελάχιστα πιο κάτω από τους υπόλοιπους βρίσκουμε τον Σον Μπράντλεϊ. Το όνομα του είναι γνωστό όχι όμως για τους καλύτερους λόγους. Δεν πρέπει να υπάρχει παίκτης που να έχει γίνει πιο πολλές φορές poster από αντιπλους.

Ο Μπράντλεϊ έπαιξε έπαιξε από το 1994 μέχρι και το 2005 και φόρεσε την φανέλα των Σίξερς, Νετς και των Μάβερικς. Highlight ο ρόλος του στο Space Jam.

ΓΙΑΟ ΜΙΝΓΚ - 2.28μ.

Κάτι που σπάνια βλέπουμε σε μια τέτοια λίστα, είναι ότι ο Γιάο Μινγκ δεν ήταν απλά ένας παίκτης 2.28μ. αλλά ήταν ένας All Star. Η καριέρα του δεν κράτησε πολύ εξαιτίας τραυματισμών και έμεινε στο ΝΒΑ για 9 χρόνια παίζοντας στους Ρόκετς.

Ο Κινέζος γίγαντας ήταν εντυπωσιακός και έχει στην καριέρα του 19 πόντους, 9.2 ριμπάουντ και 1.9 μπλοκ.

ΤΣΑΚ ΝΕΒΙΤ - 2.25μ.

Από το 1982 μέχρι το 1994 ο Τσακ Νέβιτ έκανε την δική του προσπάθεια στο ΝΒΑ, βλέποντας τον κόσμο από τα 225 εκατοστά. Έπαιξε στους Ρόκετς, τους Λέικερς, τους Πίστονς, τους Μπουλς και τους Σπερς.

Δεν έκανε σπουδαία πράγματα, αλλά ήταν μέλος των Λέικερς στο πρωτάθλημα του 1985.

ΠΑΒΕΛ ΠΟΝΤΚΟΛΖΙΝ - 2.25μ.

Δεν είχε σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, αφού έπαιξε μόλις 6 παιχνίδια μέσα σε δύο χρόνια, αλλά μπαίνει στην λίστα, με ύψος 2.25μ.

ΣΙΜ ΜΠΟΥΛΑΡ - 2.25μ.

Άλλος ένας παίκτης της λίστας που είναι λιγότερο γνωστός από τους υπόλοιπους. Έχει ύψος 2.25μ. έχει παίξει τρία παιχνίδια με τους Κινγκς το 2005 και κάπου εκεί τελειώνει η καριέρα του στο ΝΒΑ.

ΤΑΚΟ ΦΟΛ - 2.25μ.

Και κάπου εδώ βρίσκουμε το αγαπημένο παιδί της Βοστόνης, τον Τάκο Φολ. Δεν έγινε επιλογή στο περσινό ντραφτ, όμως οι Σέλτικς τον επέλεξαν και παρόλο που δεν παίζει σταθερά στο ΝΒΑ, κάνει πράγματα και θαύματα στην G League, έχοντας μπει για τα καλά πάντως στην καρδιά των οπαδών του ΝΒΑ.

ΜΑΡΚ ΙΤΟΝ - 2.23μ.

Έπαιξε 11 χρόνια στο ΝΒΑ με τους Τζαζ μεταξύ του 1982 και του 1993 και έγινε ένας από τους καλύτερους rim protector της ιστορίας, όντας ο φόβος και ο τρόμος για τους αντιπάλους.

Έχει ύψος 2.23μ. και ήταν πρώτος σε κοψίματα στην λίγα 4 φορές, ενώ σε σχέση με άλλους παίκτες σε αυτό το ύψος είχε αντοχή, δεν είχε τραυματισμούς και είχε γεμάτες σεζόν στην καριέρα του.

ΡΙΚ ΣΜΙΤΣ - 2.23μ.

Ακόμα ένας πανύψηλος παίκτης που... ήξερε μπάσκετ και είχε ικανότητες. Έπαιξε με τους Πέισερς για 12 χρόνια στο ΝΒΑ μεταξύ 1988 και 2000 και ήταν διψήφιος κάθε χρόνο της καριέρας του, ενώ κατά μέσο όρο είχε 14.8 πόντους, 6.1 ριμπάουντ και 1.3 μπλοκ, ενώ είχε 50.7% ποσοστό σε σουτ.

Είχε και αυτός κάποια προβλήματα με τα πόδια του, αλλά ήταν πολύ δυνατός στην ακμή του, ενώ τον έχει παραδεχτεί και ο Σακίλ ως ένας από τους πιο δύσκολους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει ποτέ.

ΡΑΛΦ ΣΑΜΠΣΟΝ 2.23μ.

Μαζί με τον Ολάζουον ο Ραλφ Σάμπσον δημιούργησε ένα δίδυμο ψηλών για τους Ρόκετς, που τους βοήθησε να φτάσουν μέχρι του τελικούς του ΝΒΑ το 1986. Και αυτός με ύψος 2.23μ. ήταν εξαιρετικός στα πρώτα χρόνια της καριέρας του φτάνοντας μέχρι το All Star Game.

Όμως είχε τραυματισμούς και μετά το 1986 άρχισε η καριέρα του να παίρνει την κάτω βόλτα, πριν αποσυρθεί τελικά το 1992. Πάντως, στην καριέρα του είχε 15.4 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 1.6 μπλοκ.

ΜΠΟΜΠΑΝ ΜΑΡΙΑΝΟΒΙΤΣ - 2.23μ.

Ποιος θα το περίμενε ο Μπόμπαν να είναι τόσο χαμηλά σε αυτή την λίστα. Έχει ίδιο ύψος με τους παραπάνω της λίστας και είναι πασίγνωστός, αφού είναι από τους πιο αναγνωρίσιμους παίκτες του ΝΒΑ.

Έχει περάσει από διάφορες ομάδες, πλέον αγωνίζεται στους Μάβερικς, ενώ είναι πάντα χρήσιμος, αν και την διαφορά δεν την κάνει.

 

NBA Τελευταία Νέα