Η απόφαση του Τζέιλεν Γκριν να παίξει στην G League αλλάζει όλη την βιομηχανία του παιχνιδιού!

Αντωνία Σπανού
Η απόφαση του Τζέιλεν Γκριν να παίξει στην G League αλλάζει όλη την βιομηχανία του παιχνιδιού!

bet365

Η απόφαση του πιτσιρικά, Τζέιλεν Γκριν, που στοχεύει στην κορυφή του ντραφτ να μην παίξει σε κολέγιο, αλλά να υπογράψει συμβόλαιο στην G League αλλάζει όλη την βιομηχανία του παιχνιδιού.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η απόφαση του... next big thing του ΝΒΑ, Τζέιλεν Γκριν, να πάει κατευθείαν από το σχολείο όχι σε κάποιο κολέγιο αλλά στην G League πρόκειται για μια απόφαση που αλλάζει όλα όσα ξέραμε.

Είναι γνωστή και μεγάλη η κουβέντα για το πως το NCAA και τα τουρνουά των κολεγίων βγάζουν απίστευτα λεφτά σε «βάρος» των μαθητών - αθλητών και εκείνοι δεν δικαιούνται τίποτα.

Οι παίκτες που παίρνουν κάτι δέχονται τρομερές τιμωρίες, μαζί και τα σχολεία, μαζί και όσοι εμπλέκονται. Το ΝΒΑ άνοιξε μια ευκαιρία για να παίρνουν ένα ποσό κοντά στα 125.000 χιλιάδες δολάρια, αλλά η λίγκα τόνισε ότι μπορεί να δώσει παραπάνω.

Η G League μπορεί να φτάσει μέχρι και 500.000 δολάρια, ένα ποσό που πήρε και ο Γκριν για να υπογράψει συμβόλαιο.

this what we worked for!! only up

A post shared by JG4 (@jalen) on

Και άλλοι παίκτες τα περασμένα χρόνια είχε γίνει γνωστό ότι σκεφτόντουσαν την ίδια κίνηση, αλλά κανείς δεν την τόλμησε. Ο Γκριν έγραψε ιστορία με την ανακοίνωση του ότι απέρριψε την πρόταση του Μέμφις και άλλων κολεγίων, για να παίξει στην G League για έναν χρόνο πριν βρεθεί στο ΝΒΑ. Το ίδιο σκέφτεται πλέον και ο Αζάια Τοντ, που άφησε και αυτός το κολέγιο.

«Ο τελικός στόχος είναι να φτάσουμε στο ΝΒΑ. Με αυτό γνώμονα αποφάσισα να συνεργαστώ με την G League με μια νέα ομάδα με καλούς παίκτες. Θέλω να βελτιωθώ. Θέλω να γίνω καλύτερος στο παιχνίδι. Θέλω να δουλέψω. Έτσι μπορώ να γίνω καλύτερος για το ΝΒΑ. Είναι η καλύτερη διαδρομή για να προετοιμαστώ για να φτάσω ένα βήμα πιο κοντά και να είμαι έτοιμος όταν έρθει η ώρα».

Ο Γκριν θα πήγαινε στο κολέγιο του Μέμφις αν δεν γινόταν αυτό, ενώ θεωρείται το Νο.1 στο ντραφτ του 2021. Αν ο νεαρός πετύχει, ανοίγει έναν νέο δρόμο για όλους.

Ο πρόεδρος της G League σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλώσορίζουμε τον παίκτη στην G League. Εκπροσωπεί την επόμενη γενιά των παικτών του ΝΒΑ και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι που θα αναπτύξουμε τις ικανότητες του».

Μπορεί η G League να μην έχει τον κόσμο, ή θρυλικούς προπονητές ή την March Madness, αλλά θα δώσει την δυνατότητα να παίξει κόντρα σε παίκτες που έχουν το ταλέντο για το ΝΒΑ και να προσαρμοστεί στο στιλ παιχνιδιού, αλλά και τους κανόνες.

Το μεγαλύτερο ερώτημα είναι αν ένας 18χρονος μπορεί να ανταποκριθεί σωματικά στην πίεση της G League. Σύμφωνα με το ESPN θα παίξει κόντρα στις ομάδες της λίγκας, Εθνικές ομάδες και ακαδημίες των ομάδων του ΝΒΑ. Ο Γκριν πρέπει να δυναμώσει το καλοκαίρι, αλλά και πάλι αν οι Μπολ και Χάμπτον κατάφεραν να παίξουν στην Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία, θα μπορέσει και ο πιτσιρικάς.

Ο Γκριν δεν ήθελε να παίξει εκτός Αμερικής, ενώ για εκείνον λέγεται ότι θα μπορούσε να παίξει αμέσως στο ΝΒΑ. Παίκτες και οι οικογένειες τους παίρνουν λεφτά... κάτω από το τραπέζι για να πάνε σε κολέγια, προσπάθησαν όλοι να βρουν μία λύση.

Μάλιστα, από το 2022 υπάρχει η φημολογία ότι θα πέσει το όριο ηλικίας του ντραφτ και οι παίκτες θα μπορούν να επιλέγονται από τα 18 τους. Η κίνηση είναι σημαντική, οι παίκτες βλέπουν ότι πλέον έχουν ακόμα μια επιλογή που είναι σε άμεση συνεργασία με το ΝΒΑ και φαίνεται πως ο δρόμος για κάτι νέο ανοίγει.

 

NBA Τελευταία Νέα