ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τζόρνταν, Κόμπι, Ντουράντ: Αυτοί είναι οι καλύτεροι σκόρερ κάθε δεκαετίας στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Τζόρνταν, Κόμπι, Ντουράντ: Αυτοί είναι οι καλύτεροι σκόρερ κάθε δεκαετίας στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Τζόρνταν, Κόμπι, Ντουράντ: Αυτοί είναι οι καλύτεροι σκόρερ κάθε δεκαετίας στο ΝΒΑ! (pics & vids)

Ονόματα όπως εκείνα των Τζαμπάρ, Κόμπι και Τζόρνταν είναι στην λίστα με τους καλύτερους σκόρερ της δεκαετίας και πως να λείπουν...

Ακόμα μια λίστα από το fadeawayworld. net έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού έβγλαε τους καλύτερους σκόρερ κάθε δεκαετίας.  Κατά καιρούς έχουν περάσει μερικοί τρομεροί σκόρερ από το ΝΒΑ και κάθε δεκαετία ένας κατάφερνε να είναι εκείνος που γυρνούσε κεφάλια.

Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, πάντα οι παίκτες θέλουν να ξεχωρίζουν κυρίως επιθετικά και φυσικά να κάνουν πράγματα στο παρκέ, που θα γραφτούν στην ιστορία, αλλά ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να το κάνουν με συνέπεια και να γράψουν πραγματική ιστορία.

1960's - ΟΥΙΛΤ ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΙΝ

Μέσος όρος καριέρας: 30.1 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας: 40.3 PPG

Μεγαλύτερος μέσος όρος: 50.4 PPG

Career High 100 PTS

7 τίτλοι πρώτου σκόρερ (6 σε αυτή την δεκαετία)

Τι να πει κανείς για τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Είχε όλα τα σωματικά προσόντα και ήταν σχεδόν αδύνατον να τον μαρκάρουν, ενώ η λίγκα αναγκάστηκε να βάλει νέους κανόνες στα καταστατικά τους για να μπορέσουν οι αμυντικοί να ελέγχουν αυτό το θαύμα της φύσης. Κρατάει ακόμα το ρεκόρ σκοραρίσματος στο ΝΒΑ.

1970's - ΚΑΡΙΜ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΤΖΑΜΠΑΡ

Μέσος όρος καριέρας: 24.6 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας: 28.6 PPG

Μεγαλύτερος μέσος όρος: 34.8 PPG

Career High 55 PTS

2 τίτλους πρώτου σκόρερ σε αυτή την δεκαετία

Έχοντας μια τρομερή καριέρα στο κολλέγιο, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ μπήκε στην λίγκα με μεγάλες προσδοκίες. Έκανε τρομερή καριέρα, το «sky hook» έγινε η... υπογραφή του και ακόμα προσπαθούν να τον αντιγράψουν. Σκόραρε 38.387 πόντους στην καριέρα του και ήταν ένας από τους πιο σταθερούς, με διάρκεια και κυριαρχικούς παίκτες όλων των εποχών.

1980's - ΛΑΡΙ ΜΠΕΡΝΤ

Μέσος όρος καριέρας 24.3 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας 25.5 PPG

Μεγαλύτερος μέσος όρος 29.9 PPG

Career High 60 PTS

Το παιχνίδι του Λάρι Μπερντ παίχτηκε με άλλους όρους και όπως επισημαίνουν και οι Αμερικανοί, μπορεί να μην έχει τους εντυπωσιακούς μέσους όρους άλλων, αλλά κατάφερε και έγραψε την δική του ιστορία, ενώ ήταν και ο πρώτος παίκτης που κατάφερε να ξεχωρίσει για το τρίποντο του.

Μπορεί να μην ήταν ο μεγαλύτερος σκόρερ της εποχής του, αλλά ήταν ο πιο σταθερός και εκείνος που έκανε την διαφορά. Είχε πολλούς τρόπους να «σπάσει» την αντίπαλη άμυνα, ενώ το παιχνίδι του ήταν εκείνο που θα ταίριαζε εξαιρετικά και στην σημερινή λίγκα.

1990's - ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ 

Ρεκόρ καριέρας: 30.1 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας: 29.9 PPG

Μεγαλύτερος μέσος όρος: 35.0 PPG

Career High 69 PTS

10 τίτλους πρώτου σκόρερ (6 σε αυτή την δεκαετία)

Τα λόγια είναι περιττά για την κυριαρχία του Μάικλ Τζόρνταν στο ΝΒΑ. Στην δεκαετία του 90' ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και έγραψε ιστορία. Έχει κερδίσει τα πάντα, έχει την δική του πορεία και καλώς ή κακώς δεν υπάρχει κάποιος άλλος να τον ανταγωνιστεί, ούτε καν να τον πλησιάσει.

2000's - ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΙΑΝΤ

Μέσος όρος καριέρας: 25.0 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας: 28.4 PPG

Μεγαλύτερος μέσος όρος: 35.4 PPG

Career High 81 PTS

2 τίτλους πρώτου σκόρερ σε αυτή την δεκαετία

Ήταν ο παίκτης που κατάφερε να πλησιάσει τον Τζόρνταν πιο κοντά από τον καθένα. Ήταν ανταγωνιστικός, πήρε πράγματα από παίκτες παλαιότερων γενιών, έβαλε και δικές του και έγινε ένας ασταμάτητος παίκτης.

Με τους 81 πόντους που έχει πετύχει κρατά την δεύτερη μεγαλύτερη εμφάνιση, ενώ κατά την διάρκεια της δεκαετίας είχε 4 συνεχόμενα παιχνίδια με 50+ πόντους, συμπεριλαμβανομένων και δύο παιχνιδιών με πάνω από 6 πόντους, ενώ εκείνον τον μήνα είχε μέσο όρο 40.4 πόντους.

2010's - ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Μέσος όρος καριέρας: 27.0 PPG

Μέσος όρος δεκαετίας: 27.4 PPG

μεγαλύτερος μέσος όρος: 32.0 PPG

Career High 54 PTS

4 τίτλους πρώτου σκόρερ (3 σε αυτή την δεκαετία)

Ο Κέβιν Ντουράντ μπήκε στην λίγκα ως εξαιρετικός σκόρερ, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, ως προς τις ικανότητες του. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της δεκαετίας που διανύουμε, έχοντας πολύ έντονο ανταγωνισμό, ενώ έχει καταφέρει να είναι επικίνδυνος με πάρα πολλούς τρόπους.

Ο Τζέιμς Χάρντεν θα μπορούσε να είναι και αυτός κορυφαίος σε αυτή την λίστα, αλλά το πόσο ολοκληρωμένος είναι ο KD, ενώ και οι τίτλοι που έχει κερδίσει τον κάνουν να αλλάζει επίπεδο.