Η ιστορία πίσω από την χαρακτηριστική φωτογραφία του Τζόρνταν από το πρωτάθλημα του '91 (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η ιστορία πίσω από την χαρακτηριστική φωτογραφία του Τζόρνταν από το πρωτάθλημα του '91 (vid)

bet365

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες στην ιστορία του ΝΒΑ ήταν εκείνη από το πρωτάθλημα των Μπουλς το 1991 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είχε αγκαλιάσει το τρόπαιο και είχε ξεσπάσει σε κλάματα.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς προέκυψε εκείνη η φωτογραφία; Ο... τυχερός φωτογράφος που βρήκε την ευκαιρία για να απαθανατίσει το καλύτερο στιγμιότυπο της καριέρας του εξήγησε πώς του χαμογέλασε η τύχη εκείνη τη βραδιά.

Συγκεκριμένα ήταν 12 Ιουνίου 1991 και ο 5ος τελικός της σειράς Μπουλς-Λέικερς στο Λος Άντζελες. Η ομάδα του Σικάγο είχε κερδίσει με 108-101 (Πίπεν 32, Τζόρνταν 30 - Πέρκινς 22, Τζόνσον 16), είχε κάνει το 4-1 στη σειρά και ο Μάικλ Τζόρνταν κατακτούσε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του. Μάλιστα δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του και αγκαλιάζοντας το τρόπαιο άρχισε να κλαίει με λυγμούς έχοντας δίπλα του, τον πατέρα του, ο οποίος δολοφονήθηκε δύο χρόνια αργότερα.

«Κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει τον Μάικλ εκείνη την ώρα στα αποδυτήρια. Τότε κάποια... 6η αίσθηση, δεν ξέρω πώς και από που ήρθε, μου είπε: 'Κοίτα στα αριστερά σου'. Και ακριβώς από κάτω μου, ήταν ο Μάικλ που είχε αγκαλιάσει το τρόπαιο και έκλαιγε με τον μπαμπά του δίπλα του. Ήταν ένα πολύ γρήγορο και ενστικτώδες στιγμιότυπο. Προσευχόμουν να είχε δουλέψει σωστά το φλας εκείνη τη στιγμή. Εκείνη την ώρα κατάλαβα ότι ήταν πολύ σημαντική αυτή η φωτογραφία. Όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, λίγο αργότερα έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Μάικλ Τζόρνταν και ήθελε να εκτυπώσω αυτή τη φωτογραφία. Αυτό είχε τεράστια σημασία για μένα. Ο Μάικλ ήξερε πόσο σημαντική ήταν αυτή η φωτογραφία...» ήταν τα λόγια του φωτογράφου, Άντριου Μπερνσταϊν.

 

NBA Τελευταία Νέα