Μπλατ για κορονοϊό στο gazzetta.gr: «Ο Σίλβερ έδειξε υπευθυνότητα σε αντίθεση με τον Τραμπ»

Μπλατ για κορονοϊό στο gazzetta.gr: «Ο Σίλβερ έδειξε υπευθυνότητα σε αντίθεση με τον Τραμπ»

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στο gazzetta.gr από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται και σχολίασε την πανδημία του κορονοϊού.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού ανέκαθεν μιλούσε ειλικρινά και δεν «μάσαγε» τα λόγια του όταν ενδεχομένως να χρειαζόταν.

Η προσωπικότητά του Ντέιβιντ Μπλατ είναι τόσο μεγάλη που του δίνει την άνεση να κρίνει ακόμη και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται μίλησε στο gazzetta.gr για την κατάσταση που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός.

Coach αρχικά πες μας τι κάνεις; Πως είναι η υγεία σου;

«Χαιρετώ τους Έλληνες φίλους μου κι ελπίζω να είναι όλοι καλά. Βρίσκομαι στη Νέα Υόρκη και στην πόλη υπάρχει κάτι σαν «lock down» τις τελευταίες μέρες, είμαι καλά όμως. Προσπαθώ για το καλύτερο συμπεριφέρομαι υπεύθυνα ώστε να μην θέσω τον εαυτό μου σε κίνδυνο, αλλά και τους γύρω μου που είναι εξίσου σημαντικό.

Προσπαθώ κι εγώ ώστε να σταματήσει, να μειωθεί η εξάπλωση του κορονοϊού, αυτής της ιδιαίτερης πανδημίας και επίσης προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου σε έναν φυσιολογικό ρυθμό ζωής».

Η Νέα Υόρκη θεωρείται το κέντρο του κόσμου. Φαντάζομαι πως είναι αρκετά δύσκολη η κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

«Η κατάσταση στην Νέα Υόρκη είναι όντως αρκετά δύσκολη. Πρόκειται για μια από τις πόλεις των ΗΠΑ με τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού και οι οδηγίες και οι εντολές είναι πολύ σαφείς από την πλευρά των Αρχών της πόλης. Να προσπαθούμε να μένουμε όσο πιο πολύ μπορούμε στα σπίτια μας, να απομονωνόμαστε και να προσέχουμε. Θεωρώ ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό εδώ οι οδηγίες ακολουθούνται, σίγουρα πολύ περισσότερο από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου ο κόσμος ήταν λιγότερο υπεύθυνος και πιο επιπόλαιος στην προσέγγιση του θέματος, γεγονός που ελπίζω να μην δημιουργήσει πιο μεγάλα προβλήματα».

Coach πώς σου φάνηκε η απόφαση να σταματήσει το ΝΒΑ και να θεωρείς πως η αντίδραση ήταν σωστή; Ουσιαστικά έβγαλε τις ομάδες από το παρκέ την ώρα της προθέρμανσης όταν έμαθε για τον Ρούτνι Γκομπέρ.

«Νομίζω ότι η αντίδραση του Αντάμ Σίλβερ ήταν εξαιρετική και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το ΝΒΑ συγκεκριμένα και το άθλημα γενικότερα, έχει την ικανότητα να ηγείται στην κοινωνία μας και να επηρεάζει με θετικό και σωστό τρόπο όλους. Επίσης πιστεύω ότι η δική του αντίδραση ήταν πολύ καλύτερη από την αρχική αντίδραση της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ειδικά του προέδρου Τραμπ, που ήταν αρκετά καθυστερημένη και ανεύθυνη κατά τη γνώμη μου, τις πρώτες μέρες που εκδηλώθηκε το πρόβλημα του COVID-19. Και ελπίζω τώρα που είδαμε και μάθαμε, να υπάρχει μια καλύτερη αντίδραση τουλάχιστον από τις Κυβερνητικές Αρχές».

Τι πιστεύεις πως θα γίνει με τη φετινή σεζόν στο NBA;

«Η σεζόν στο NBA κατά τη γνώμη μου, σύμφωνα με αυτά που έχουμε δει από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, κινδυνεύει πολύ και θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για να συνεχιστεί και να διεξαχθούν τα playoffs κάποια στιγμή αργότερα, ίσως τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ενδεχομένως ακόμη και τον Ιούλιο. Δεν μου αρέσει να είμαι αυτός που λέει ότι δεν το βλέπει να γίνεται αλλά αυτή την στιγμή δεν μπορεί κανείς να υποσχεθεί ή να πει πολλά.

Η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα στο άμεσο μέλλον δεν θα συμβεί ή δεν θα αλλάξει όσον αφορά στα αθλητικά γεγονότα, ούτε στο εξωτερικό ούτε στους αγώνες του NBA, ακόμη και το να πραγματοποιηθούν παιχνίδια χωρίς οπαδούς. Τουλάχιστον για κάποιο καιρό δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ας κρατήσουμε την ελπίδα ότι τελικά κάτι θα γίνει».

Πως είναι η καθημερινότητά σου τώρα;

«Για εμένα προσωπικά, η ζωή σε καθημερινή βάση περιλαμβάνει να κάνω τη δουλειά μου από το σπίτι, ως σύμβουλος εδώ στο NBA, υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και να βελτιωθούν. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η περίοδος, πως θα προχωρήσουμε μπροστά. Προσπαθώ να κρατήσω κοινωνικές αποστάσεις και όλες αυτές τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να έχουμε στο νου μας και να τηρούμε.

Την ίδια στιγμή πρέπει να βρω έναν τρόπο ήρεμα και μοναχικά να περπατάω σύντομες διαδρομές και να κάνω κάποιες ασκήσεις για το σώμα μου, ώστε να το ενεργοποιώ χωρίς όμως να θέτω σε κίνδυνο κανέναν άλλον. Ελπίζω όλοι να ακολουθούν παρόμοιες συμπεριφορές».

Θες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο που περνάει δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή;

«Το πρόβλημα με τον κορονοϊό θα περάσει, αλλά το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό θα καθοριστεί από το πόσο συνειδητοποιημένος θα είναι ο κόσμος, στο να κάνει ότι πρέπει ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Ελπίζω όλοι να κάνουμε αυτό που πρέπει. Εύχομαι σε όλους τους φίλους μου και τους καλούς ανθρώπους στην Ελλάδα να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με τους κανόνες των Αρχών Εύχομαι σε όλους καλή υγεία και ότι καλύτερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα