ΝΒΑ: Όλα τα βήματα που έγιναν μέχρι να φτάσουμε στην έγκαιρη διακοπή!

Αντωνία Σπανού
ΝΒΑ: Όλα τα βήματα που έγιναν μέχρι να φτάσουμε στην έγκαιρη διακοπή!

bet365

Το ΝΒΑ έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στην κρίση του κορονοϊού και το ESPN καταγράφει όλα όσα έγιναν από τον Ιανουάριο μέχρι να φτάσουμε στην τελική διακοπή.

Ο πλανήτης περνάει μια τεράστια κρίση, αφού όλοι μαζί βιώνουμε την πανδημία του κορονοϊού και άπαντες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη και τρομερά ανησυχητική κατάσταση. Ο αθλητισμός έχει πληγεί αρκετά και μετρώντας τις πληγές του προσπαθεί να προστατέψει τους ανθρώπους του.

Τα περισσότερα αθλήματα και πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν διακοπεί, άγνωστό για πόσο και το ESPN καταγράφει όσα έγιναν για να φτάσουμε αρκετά έγκαιρα στην διακοπή της λίγκας.

Οι πρώτες γνωστοποιήσεις άρχισαν να φτάνουν στον Άνταμ Σίλβερ περίπου την ίδια περίοδο που πέθανε ο Ντέιβιντ Στερν, τον περασμένο Ιανουάριο, όπου το ΝΒΑ γνώρισε την δεύτερη φετινή του κρίση, μετά το καλοκαίρι και την κρίση με την Κίνα.

Ήταν όταν άρχισε ο Covid-19 να έχει ανησυχητικά δείγματα στην Κίνα, όπου το ΝΒΑ έχει πολλούς υπαλλήλους σε διάφορες πόλεις. Ο κομισάριος εξέταζε την κατάσταση και επικοινωνούσε με τους συνεργάτες εκεί, πολλοί έλεγαν για τον κίνδυνο, αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει πόσο μεγάλος ήταν.

  • Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ... ΕΝΤΑΣΗΣ

Ήταν 21 Ιανουαρίου όταν οι Αμερικάνοι επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού και δύο ημέρες μετά ξεκίνησαν οι μαζικές καραντίνες στην Κίνα.

Το ΝΒΑ άρχισε να ενεργοποιεί τα πρωτόκολλα πανδημίας, που στέλνονται στις ομάδες κάθε χρόνο, αφού ένας χειρουργός είχε συμβουλέψει να υπάρχει κάτι τέτοιο μερικά χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα το 2016.

Τέλος του Ιανουαρίου ο Σίλβερ ζήτησε από έναν άλλον γιατρό να αρχίσει να δίνει συμβουλές στην λίγκα για τον Covid-19, ενώ ο αντιπρόεδρος, Ντέιβιντ Βάις, άρχισε να προετοιμάζει μια ενημέρωση για τις ομάδες, κυρίως με οδηγίες για το πως πρέπει να προετοιμαστούν.

Η πρόκληση για όλους ήταν τεράστια, καθώς και για το σύστημα υγείας που τρέχει από το 2012 με όλα τα πρωτόκολλα που υπάρχουν για την υγεία στο ΝΒΑ, ενώ η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται παντού.

Τότε ήταν που ο Κόμπι Μπράιντ μαζί με την κόρη του και ακόμη 7 ανθρώπους σκοτώθηκαν σε ένα τραγικό δυστύχημα και όλος ο κόσμος του ΝΒΑ διαλύθηκε. Έπρεπε να παρθούν αποφάσεις γρήγορα και κανείς δεν μπορούσε να οργανώσει πράγματα ενόψει της πανδημίας.

Στις 31 Ιανουαρίου η Κίνα σταμάτησε τα πρωταθλήματα της και 5 ημέρες μετά τον θάνατο του Κόμπι ο Βάις έστειλε στις ομάδες ενημέρωση για τον κορονοϊό με ενημέρωση ότι το θέμα παρακολουθείται.

Με τα κρούσματα να φτάνουν στην Αμερική οι προειδοποιήσεις ήταν περισσότερες και έλεγαν να προσέχουν οι ομάδες τους παίκτες γενικά για τους ιούς, αλλά και συγκεκριμένα για τον κορονοϊό, που πλέον η απειλή του ήταν παντού.

Τρία επίσημα memo στάλθηκαν στις ομάδες μέχρι τον Φεβρουάριο, λέγοντας σε όλους να είναι προετοιμασμένοι, ενώ κουβέντα για το θέμα έγινε και στο «All Star Game» του Σικάγο τον Φεβρουάριο.

Στις 29 Φεβρουαρίου δόθηκαν οδηγίες στους Οργανισμούς να αρχίσουν να επικοινωνούν με τους φορείς υγείας, ώστε να ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν αν έχουν κάτι που μοιάζει με κρούσμα.

Και κάτι τέτοιο έγινε στην περίπτωση του Στεφ Κάρι, με τον οποίο ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις στην λίγκα. Μόλις γύρισε στην δράση, έδειξε να έχει συμπτώματα γρίπης και στις 7 Μαρτίου ήταν ο πρώτος που έκανε το τεστ, το οποίο έδειξε ότι δεν είχε κορονοϊό, αλλά γρίπη.

  • ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Όλα τα πρωτόκολλα ενεργοποιήθηκαν στις 10 Μαρτίου, όταν και ο Ρούντι Γκομπέρ έγινε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΝΒΑ. Είπε πως έχει συμπτώματα, έκανε εξετάσεις για γρίπη, βγήκαν αρνητικές και επειδή είχε υψηλό πυρετό αποφασίστηκε από την λίγκα να κάνει το τεστ, με την Οκλαχόμα να είναι σε επιφυλακή, αφού εκεί βρισκόντουσαν οι Τζαζ για το παιχνίδι με τους Θάντερ.

Από εκείνη την στιγμή όλα είχαν αλλάξει. Οκτώ ομάδες έχουν κάνει τεστ, μετά από τους Νετς, που και αυτοί έχουν 4 κρούσματα και ξεκίνησε η κουβέντα για το αν πρέπει οι παίκτες χωρίς συμπτώματα να στερούν τα τεστ, αφού υπάρχει έλλειψη και στην Αμερική.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επεσήμανε πως οι ομάδες εκμεταλλεύονται την δύναμη τους για να προσπεράσουν την σειρά προτεραιότητας που υπάρχει, ενώ όλο αυτό έφτασε και μέχρι τον Τραμπ.

Η Ένωση παικτών απάντησε σε έντονο ύφος, απολογήθηκε και επέμεινε ότι οι παίκτες έρχονται σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο, ενώ η κόντρα που έχει ανοίξει συνεχίζεται, όπως και σε αρκετά μέρη του πλανήτη.

Δεκαέξι ενημερώσεις είχαν δεχθεί οι ομάδες μέχρι την τελική διακοπή, ενώ χθες τελικά έκλεισαν όλες οι εγκαταστάσεις όλων των ομάδων.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και έχει γίνει γνωστό το όνομα τους, οι Γκομπέρ, Μίτσελ, ο Γουντ, ο Ντουράντ και Σμαρτ, ενώ για το πως έγιναν τα τεστ στους παίκτες είναι μέσα σε αυτή την μεγάλη κουβέντα, με τους Νετς να απολογούνται και να εξηγούν αναλυτικά την διαδικασία, ενώ οι Ουόριορς έχουν δηλώσει πως δεν θα ελέγξουν ασυμπτωματικούς παίκτες.

Πάντως το ΝΒΑ θα ήθελε να κάνουν τα τεστ οι παίκτες, ώστε να μην απλωθεί κι άλλος ο κοροναϊός μεταξύ των παικτών και να αφήσει στην άκρη αυτή την κουβέντα, που φαίνεται πάντως πως σταδιακά θα κορυφώνεται, αφού τώρα κορυφώνονται και τα μέτρα στην Αμερική.

Αυτή την στιγμή η λίγκα μελετά το πως μπορεί να επιδράσει η απομόνωση που όλοι βιώνουμε στην υγεία των παικτών, των προπονητών και των μελών, ενώ μιλούν με ειδικούς ψυχικής υγείας για να βοηθήσουν στο να μην υπάρχουν συμπτώματα.

Μια ατάκα του Σίλβερ φαίνεται πάντως να εξηγεί ακριβώς τις σκέψεις του: «Έμαθα σε αυτή την δουλειά και σε αυτή την διαδικασία ότι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να προβλέψουν το μέλλον κάνουν λάθος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα