Αντετοκούνμπο: H All Star πορεία του μέχρι το Σικάγο! (pics & vids)

Αντετοκούνμπο: H All Star πορεία του μέχρι το Σικάγο! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο: H All Star πορεία του μέχρι το Σικάγο! (pics & vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πανέτοιμος για το 4ο All Star Game της καριέρας του, θα ηγηθεί της ομάδας που ο ίδιος δημιούργησε και το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω σε όσα έχουν γίνει από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Μπορεί πλέον να έχουμε συνηθίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα All Star Game και να το θεωρούμε ως κάτι... φυσιολογικό για τον MVP του ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Έλληνας σταρ έχει κάτι δεδομένο και δεν έχει κερδίσει με τις εμφανίσεις του αυτή την τιμητική παρουσία. Πολλά, ίσως και πάρα πολλά να έχουν γίνει στην καριέρα του Greek Freak από το 2013 που επιλέχθηκε από τους Μπακς στο ντραφτ και τα All Star Game, που έχει παρευρεθεί είναι μια διαφορετική ιστορία από μόνα τους.

Το gazzetta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω σε όσα έχουν γίνει από το 2017 και μέχρι και σήμερα, ενώ ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελούν οι εμφανίσεις του στις ρούκι σεζόν τους. Η αρχή έγινε το 2014 με την συμμετοχή του στο Rookie Challenge και το Skill Challenge, ενώ την δεύτερη φορά εμφανίστηκε στον διαγωνισμό καρφωμάτων. Κάπου εκεί αλλάζει η δυναμική του, περνάει στο ματς των... μεγάλων και φτάνει να είναι αρχηγός και να επιλέγει εκείνος την ομάδα που θα τον βοηθήσει να βγει νικητής.

  • 2014: ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ ...

Η παρθενική συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε All Star Game έγινε το 2014 όταν πήρε μέρος στο Rookie Challenge και βρέθηκε στην ομάδα του Γκραντ Χιλ. Από εκεί έφυγε νικητής, με την ομάδα του να κερδίζει εκείνη του Ουέμπερ με 142-136 και με τον Γιάννη να παίζει 17:11'' και να έχει απολογισμό 9 πόντους, 3/3 δίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη.

Την επόμενη ημέρα ο ηγέτης των Μπακς πήρε μέρος στο Skill Challenge, παίζοντας ως συμπαίκτης του ΝτεΡόζαν κόντρα στους Κάρτερ-Γουίλιαμς και Βίκτορ Ολαντίπο. Οι Αντετοκούνμπο - ΝτεΡόζαν είχαν καλό χρόνο, αλλά οι αντίπαλοι τους ήταν γρηγορότεροι και πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

  • 2015: ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ

Το 2015 το All Star Game έγινε στην Νέα Υόρκη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν και πάλι εκεί. Πήρε μέρος στο παιχνίδι μεταξύ των Αμερικανών και των World Team, έχοντας στο πλευρό του και τον Κώστα Παπανικολάου και έδειξε ότι πλέον είχε αρχίσει να προσαρμόζεται τέλεια παίζοντας τον περισσότερο χρόνο απ' όλους τους υπόλοιπους και έχοντας συνολικά 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ.

Παράλληλα, εκείνη την χρονιά μετρά την πρώτη και τελευταία συμμετοχή του στον διαγωνισμό καρφωμάτων, η οποία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και σπουδαία, αφού δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες οι προσπάθειες του, παρά την βοήθεια του Θανάση που βρέθηκε εκεί για να στηρίξει τον αδελφό του.

  • 2017: ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ALL STAR!

Ήταν εκεί, ήταν μεταξύ των καλύτερων και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα έπαιζε για πρώτη φορά ως βασικός στο ματς του All Star Game. Η διάθεση του ήταν διαφορετική από των υπολοίπων και ήταν ο μοναδικός, που κάρφωνε, έπαιζε άμυνα και γενικά δεν έδειχνε την χαλαρότητα που συνήθως όλοι αντιμετωπίζουν αυτά τα παιχνίδια.

Ο Γιάννης είναι που έβαλε το πρώτο καλάθι της ομάδας του, έκανε κλεψίματα και τάπες, χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν. Πέτυχε 30 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, ενώ έκανε 3 κλεψίματα (όλα στον Χάρντεν) στην πρώτη του εμφάνιση σε All Star Game, στα 22 του χρόνια.

Ο Έλληνας σταρ έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το παιχνίδι, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές και προκαλώντας απίστευτες αντιδράσεις. Σημείο αναφοράς του παιχνιδιού είναι το τελευταίο του κάρφωμα όταν ο Στεφ Κάρι, αποφάσισε να ξαπλώσει στο παρκέ για να αποφύγει το... τρένο Γιάννης.

Για την ιστορία η Δύση κέρδισε τον αγώνα 192 - 182 με τον Άντονι Ντέιβις που αγωνιζόταν στην έδρα του να κατακτά το βραβείο του MVP κάνοντας ρεκόρ πόντων όλων των εποχών σε All Star Game με 52.

  • 2018: Ο ΚΑΡΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΡΦΩΣΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ

Το παιχνίδι του Λος Άντζελες συνδέθηκε με την αναγέννηση του All-Star Game και τα πράγματα στο All Star Game είχαν αλλάξει για τα καλά.

Οι δύο αρχηγοί Κάρι και ΛεΜπρον δημιούργησαν τις ομάδες τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ήταν για ακόμα μια φορά πρωταγωνιστής. Στο Staples Center, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έγινε προσπάθεια το παιχνίδι να παιχτεί και να ξεφύγει λίγο από την χαλαρή του διάθεση. Στο τέλος νικήτρια αναδείχτηκε η Team LeBron με 148-145.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 6/12 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 ελεύθερες βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 λάθη σε 26:34', που βρέθηκε στο παρκέ, ενώ έγραψε και ιστορία και έγινε ο πρώτος παίκτης των Μπακς έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια που έπαιξε βασικός σε διαδοχικά All-Star Games, μετά τον Μαρκές Τζόνσον το 1979 και το 1980.

  • 2019: #ANTETOKOUNMPONBAVOTE ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ!

Με απίστευτη ορμή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε αρχηγός, όντας πρώτος στην Ανατολή και για πρώτη φορά κλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση να επιλέξει την ομάδα του, απέναντι από τον ΛεΜπρον Τζέιμς, που ήταν ο έτερος αρχηγός. Οι δύο αρχηγοί κάθισαν απέναντι, επέλεξαν συμπαίκτες και ο Γιάννης έγινε πρωτοπόρος στην νέα ιδέα του ΝΒΑ. Οι αρχηγοί επιλέχθηκαν, οι ομάδες φτιάχτηκαν και το μόνο που έμενε ήταν να απολαύσουμε το θέαμα.

Στην Σάρλοτ είχαμε ένα απολαυστικό παιχνίδι, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει όργια (πρώτος σκόρερ με 38 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 ασίστ), αλλά να μην καταφέρνει να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στη γιορτή των κορυφαίων. Η Team LeBron το γύρισε και επικράτησε με 178-164.

Στο παιχνίδι έγινε ρεκόρ εύστοχων τριπόντων με 62, ενώ MVP αναδείχθηκε ο Κέβιν Ντουράντ που είχε 31 πόντους. Ο Γιάννης άρχισε εξαιρετικά και έβαλε το πρώτο καλάθι του All Star Game, ενώ συνεργάστηκε άψογα με τον Πολ Τζορτζ για ένα φοβερό alley oop. Η Team Giannis έκανε φοβερό πρώτο δωδεκάλεπτο και προηγήθηκε με 53-37.

H oμάδα του «Greek Freak» συνέχισε να κάνει ότι θέλει στο παρκέ, με τον Έλληνα φόργουορντ να μας προσφέρει τη φάση της βραδιάς μετά την σκαστή του Κάρι. Ασύλληπτο κάρφωμα του Γιάνναρου. O Έλληνας φόργουορντ είχε 20 στο ημίχρονο, με τον Μίντλετον να προσθέτει 17. Στον αντίποδα ο Ντουράντ είχε 13.

Η Team LeBron σοβαρεύτηκε και επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης. Στα 2:22 για την τρίτη περίοδο ισοφάρισε ο Λίλαρντ για το 124-124. Τελικά η ομάδα του Βασιλιά έκλεισε την περίοδο στο 132-131, με τον Dame πρωταγωνιστή. Στην τελευταία περίοδος η ομάδα του Βασιλιά... πάτησε γκάζι και τελικά έφτασε στη νίκη, η οποία είναι η 2η συνεχόμενη μετά την περσινή επικράτηση.

Για τους νικητές ο Ντουράντ είχε 31, ο Τόμπσον 20 και οι ΛεΜπρόν και Χάρντεν από 19. Για τους ηττημένους εκτός του Γιάννη, από 20 είχαν οι Τζορτζ και Μίντλετον.

  • 2020: Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΝΗΘΙΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ, ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ

Ακόμα μια χρονιά οι δύο αρχηγοί βρέθηκαν στις καρέκλες του και κλήθηκαν να πάρουν... σοβαρές αποφάσεις για την ομάδα που θα δημιουργήσουν για το φετινό All Star Game που γίνεται στο Σικάγο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι και φέτος οι αρχηγοί των δύο ομάδων, με τον «Βασιλιά» να επιλέγει πρώτος, αφού ήταν πρώτος σε ψήφους συνολικά, ενώ ο Έλληνας σταρ επέλεξε πρώτος αναπληρωματικούς και η θέση του Μίντλετον ως πρώτη επιλογή ήταν... καπαρωμένη.

Η πρώτη επιλογή του ΛεΜπρον ήταν ο συμπαίκτης του Άντονι Ντέιβις, ενώ του Γιάννη ο Εμπίντ, αφού τον ήθελε στην ομάδα του και σχολίασε ότι πέρυσι τον πήρε δεύτερο. Οι δύο νεαροί Ντόντσιτς και Γιανγκ κατέληξαν σε ΛεΜπρον και Αντετοκούνμπο αντίστοιχα, ενώ οι επιλογές συνεχίστηκαν με ανατροπές και αστεία σχόλια, όπως αυτό που έγινε για τον Τζέιμς Χάρντεν, που επιλέχθηκε από τον άσο του Λος Άντζελες προτελευταίος.

Αλλαγή έχουμε στην ομάδα του ΛεΜπρον, με τον Λίλαρντ να είναι εκτός και τον Μπούκερ να παίρνει την θέση του.

Άπαντες είναι πανέτοιμοι για ακόμα μια διοργάνωση θεάματος...

Team Giannis: Τζοέλ Εμπίιντ, Πασκάλ Σιακάμ, Κέμπα Γουόκερ, Τρέι Γιανγκ, Κρις Μίντλετον, Μπαμ Αντεμπάγιο, Ρούντι Γκομπέρτ, Τζίμι Μπάτλερ, Κάιλ Λόουρι, Μπράντον Ίνγκραμ, Ντόνοβαν Μίτσελ

Team LeBron: Άντονι Ντέιβις, Καουάι Λέοναρντ, Λούκα Ντόντσιτς, Τζέιμς Χάρντεν, Ντέβιν Μπούκερ, Μπεν Σίμονς, Νίκολα Γιόκιτς, Τζέισον Τέιτουμ, Κρις Πολ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντομάντας Σαμπόνις

  • Το ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα μέχρι ακόμα ένα All Star Game χάνεται όταν κάποιος το περιγράφει με λέξεις. Ο Έλληνας σταρ έχει δουλέψει πολύ, έχει περάσει πολλά και έχει καταφέρει να είναι στην κορυφή. Η ομάδα του έχει το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, είναι ο MVP της λίγκας και πάει προς την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του, είναι αρχηγός σε ακόμα ένα All Star Game και διαβάζοντας τα κατορθώματα του δεν μαθαίνουμε κάτι νέο, αλλά μπορούμε με κάθε ευκαιρία να είμαστε υπερήφανοι για αυτόν τον αθλητή.
 

NBA Τελευταία Νέα