NBA: Τα σημαντικότερα trades που διαμόρφωσαν τον νέο χάρτη του ΝΒΑ!

Αντωνία Σπανού
NBA: Τα σημαντικότερα trades που διαμόρφωσαν τον νέο χάρτη του ΝΒΑ!

bet365

Η διορία για την λήξη των ανταλλαγών έληξε για το ΝΒΑ και για ακόμα μια φορά, την τελευταία στιγμή, έγιναν... πραγματάκια που αλλάζουν τον χάρτη του «μαγικού» κόσμου.

Παναθηναϊκός - Ζενίτ με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Trades τέλος για το ΝΒΑ και έχουμε τον νέο χάρτη των ομάδων για το τέλος της σεζόν, πέρα από τους ελεύθερους παίκτες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Η λήξη της διορίας έφερε και πάλι κίνηση και τα trades της εκπνοής για μια ακόμα φορά ήταν εκείνα που είχαν ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφήνοντας πίσω τους ευχαριστημένους και όχι και τόσο.

Το ξεκίνημα έγινε μερικές ημέρες πριν με την πρώτη ανταλλαγή είναι τετραπλή και τους Ρόκετς, Νάγκετς, Χοκς και Τίμπεργουλβς να συμμετέχουν σε αυτήν. Οι Ρόκετς πήραν Κόβινγκτον, Τζόρνταν Μπελ και ένα πικ δευτέρου γύρου.

Οι Χοκς απέκτησαν Καπέλα και Νενέ, ενώ στη Μινεσότα κατέληξαν οι Μπίσλεϊ, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Τέρνερ, Βάντερμπιλτ και το πικ του πρώτου γύρου του 2020 από τους Χοκς. Τέλος, οι Νάγκετς πήραν Φόνλε, Νέιπιερ, Τζέραλντ Γκριν, Μπέιτς-Ντιόπ και ένα μελλοντικό πικ πρώτου γύρου από τους Ρόκετς.

Σε όλη την παραπάνω ανταλλαγή, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη από το 2000 ξεχώρισε εκείνη των Ρόκετς, που αποφάσισαν να κάνουν γράψουν ιστορία και να γίνουν ομάδα χωρίς παίκτη που να είναι πάνω από 2 μέτρα.

Επόμενος που ξεχώρισε ήταν ο Ιγκουοντάλα, ο οποίος άφησε τους Γκρίζλις, των οποίων την φανέλα δεν φόρεσε ποτέ και μετακόμισε στους Χιτ, για να κάνει και τους πρώην συμπαίκτες του να χαρούν που τον... ξεφορτώνονται και να παίρνουν τον Τζάστις Ουίνσλοου, με τον οποίο φτιάχνουν μια εξαιρετική ομάδα με το μέλλον της να είναι λαμπρό.

Παράλληλα, οι Ατλάντα Χοκς και οι Σακραμέντο Κινγκς προχώρησαν σε μια δική τους ανταλλαγή, με την οποία ο Ντεγουέιν Ντέντμον θα συνεχίσει την καριέρα του στους πρώτους, ενώ οι Τζαμπάρι Πάρκερ και Άλεξ Λεν θα κάνουν το αντίστροφο δρομολόγιο και θα μετακομίσουν στην Καλιφόρνια.

Επίσης, γι' αυτό το trade οι Κινγκς θα δώσουν στους Χοκς και draft picks από τον δεύτερο γύρο του 2020 και του 2021.

Oι Άλεκ Μπερκς και Γκλεν Ρόμπινσον άφησαν τους Ουόριορς για ντραφτ πικς και θα συνεχίσουν την καριέρα τους στους Σίξερς, με τους «πολεμιστές» να αλλάζουν εντελώς την ομάδα και τις σκέψεις για το μέλλον τους, ειδικά με την τελευταία τους κίνηση.

Το Μαϊάμι απέκτησε και τον Τζέι Κράουντερ, ο οποίος ήταν μέρος της συμφωνίας που έστειλε τον Ιγκουοντάλα στην ομάδα του Σποέλστρα, με τον Κράουντερ να έχει φέτος 9.9 πόντους και 6.2 ριμπάουντ ανά ματς.

Μαζί του στους Χιτ μετακόμισε και ο Σάλομον Χιλ, ενώ στους Γκρίζλις θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ουέιτερς, μαζί με τον Τζόνσον και τον Ουίνσλοου.

  • Η «βόμβα» του Ράσελ στους Τίμπεργουλβς και Ουίγκινς στους Ουόριορς​

Οι Ουόριορς έστειλαν τον Ντ'Αντζελο Ράσελ στη Μινεσότα και πήραν τον Άντριου Ουίγκινς, ένα πικ πρώτου γύρου του 2021 και ένα πικ δευτέρου γύρου του 2022. Eπιπλέον από Γκόλντεν Στέιτ έφυγαν και οι Έβανς και Σπέλμαν που πλέον θα παίζουν στους «λύκους». Ο Ράσελ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον σταρ των Τίμπεργουλβς, Καρλ-Άντονι Τάουνς, με τον σταρ της Μινεσότα να περνά από την απογοήτευση σε χαρά μόλις σε μερικές ώρες.

Οι δυο τους ήταν Νο.1 και Νο.2 στο draft του 2015. ενώ ο Τάουνς περίμενε τον Ράσελ στο αεροδρόμιο για να του δώσει ο ίδιος την φανέλα του, με την χαρά να είναι διάχυτη.

Κλίπερς, με την σειρά τους θέλησαν και αυτοί να εντυπωσιάσουν και απέκτησαν τον Μάρκους Μόρις και τον Αϊζάια Τόμας, στέλνοντας τον Χάρκλες στους Νικς, αλλά αφήνοντας τελικά τον Τόμας ελεύθερο μερικές ώρες μετά, να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μεταξύ των παραπάνω ο Τζερόμ Ρόμπινσον πήγε στην Ουάσινγκτον, ενώ ακόμα ένα μπαμ μας περίμενε λίγο πριν το τέλος με το Κλίβελαντ να αποκτά μέσω ανταλλαγής τον Αντρέ Ντράμοντ, ο οποίος δεν πήρε με καθόλου καλό μάτι την μετακίνηση του αυτή, αφού φέτος πάλευε σχεδόν μόνος του για το Ντιτρόιτ, έχοντας 17.8 πόντους και 15.8 ριμπάουντ.

Στους Πίστονς κατέληξαν οι Μπράντον Νάιτ, Τζον Χένσον και ένα πικ δευτέρου γύρου. Οι Σίξερς και οι Μάτζικ ολοκλήρωσαν το trade που έστειλε τον Τζέιμς Ένις στο Ορλάντο για ένα draft pick δεύτερου γύρου και κάπως έτσι θα πρέπει να πάρουμε λίγο τον χρόνο μας για να συνηθίσουμε τα νέα δεδομένα στο ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα