Έρευνα του ΝΒΑ για πιθανή... παρανομία στην φετινή free agency!

Gazzetta team
Έρευνα του ΝΒΑ για πιθανή... παρανομία στην φετινή free agency!

bet365

Μετά από τη συναρπαστική free agency, ειδικά τις πρώτες ώρες όπου έγινε ο... κακός χαμός, το ΝΒΑ αποφάσισε να διεξάγει έρευνα και να εισχωρήσει πιο βαθιά στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε.

Η απόφαση για την έρευνα πάρθηκε μετά την ανησυχία που εξέφρασαν πολλοί ιδιοκτήτες ομάδων αλλά και μερικών ατζέντηδων. Το εύρος της εν λόγω έρευνας θα επικεντρωθεί στις πρώτες συμφωνίες που έλαβαν λίγο μετά την έναρξη της free agency.

Οι υπεύθυνοι του ΝΒΑ θα προγραμματίσουν συνεντεύξεις μέσα στις επόμενες μέρες όπου αναμένεται να μιλήσουν τόσο οι ομάδες, όσο και οι εκπρόσωποι των free agents. Μπορεί να μην υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την ολοκλήρωση της έρευνας, αλλά στην λίγκα θέλουν να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, εκφράζονται ανησυχίες ότι έχουν παραβιαστεί οι κανόνες της free agency και αυτό διότι πολλές συμφωνίες ολοκληρώθηκαν μόλις λίγα λεπτά αφότου άνοιξε η ελεύθερη διακίνηση των παικτών. Τις πρώτες 24 ώρες περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια έπεσαν στο τραπέζι των συμβολαίων, κάτι που παραπέμπει σε... συζητήσεις και συμφωνίες πολύ καιρό πριν από την free agency.

Το ΝΒΑ έχει το δικαίωμα να τιμωρεί τις ομάδες για την καταπάτηση των κανόνων κατά τη διάρκεια της free agency, τόσο με πρόστιμα, όσο και με ακύρωση συμβολαίων. Φυσικά είναι αντίθετο με τους κανόνες του πρωταθλήματος οι παίκτες να παρεμβαίνουν και να συνεργάζονται στις μετακινήσεις πριν από το άνοιγμα της free agency ωστόσο είναι πολύ δύσκολο για το ΝΒΑ να ελέγχει την επικοινωνία μεταξύ των παικτών. Όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Λέοναρντ και του Πολ Τζορτζ.

Η έρευνα του ΝΒΑ δεν μπορεί να οδηγήσει σε επίσημες ποινές, αλλά οι πληροφορίες που συλλέγονται θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής της free agency.

 

NBA Τελευταία Νέα