Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Στην μνήμη του πατέρα του! (pics & vids)

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Στην μνήμη του πατέρα του! (pics & vids)

Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ: Στην μνήμη του πατέρα του! (pics & vids)

bet365

Ο πατέρας του βρέθηκε στο λάθος μέρος, την λάθος στιγμή. Κι έκτοτε, σκοπός του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έγινε η εκπλήρωση μιας ιερής αποστολής: Να αποτίσει φόρο τιμής στην πατρική φιγούρα που δεν γνώρισε στην ουσία ποτέ, μέσω του μπάσκετ.

Τυνησία - Νιγηρία με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Γενέθλια, ηλικίες, επέτειοι, γεννήσεις, θάνατοι...

Είναι πολλές οι φορές που στην ζωή μας ένας αριθμός μας στιγματίζει κι είναι για πάντα μαζί μας. Να μας θυμίζει κάτι, άσχημο ή ωραίο.

Έτσι και στην περίπτωση του Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος επελέγη στο Νο30 του draft από τους Μπακς και κατέληξε στους Καβαλίερς.

Το Νο4 έγινε η ζωή του όλη.

17 Ιουλίου 2004, 4 τα ξημερώματα.

Ο Πόρτερ Τζούνιορ ήταν 4 ετών (γεννήθηκε στις 4 Μαΐου το 2000), όταν ο πατέρας του δολοφονήθηκε σε ένα μπαρ, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον καυγά μεταξύ ενός φίλου του κι ενός πελάτη.

Πέντε σφαίρες τον βρήκαν στο στήθος...

Το τηλεφώνημα ξύπνησε την μητέρα του, Αγιάνα, μέσα στην άγρια νύχτα. Εκείνη έτρεξε κατευθείαν στο μαγαζί του Νότιου Σιάτλ, με την ελπίδα να δει τον άντρα της να αναπνέει.

Η μοίρα, όμως, είχε άλλα σχέδια και η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά...

Ο Κέβιν Πόρτερ Σίνιορ δεν θα ήταν πια στο πλευρό του μικρού του, για να τον δει να μεγαλώνει και να έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Δεν θα ήταν δίπλα του, στα πρώτα του βήματα στο ΝΒΑ...

Με απόφαση της μητέρας του, ο τετράχρονος Τζούνιορ δεν πήγε στην κηδεία του πατέρα του, για να του πει το τελευταίο «αντίο». Η Αγιάνα είπε στα τρία της παιδιά πως ο πατέρας τους απλώς δεν θα γυρίσει σπίτι και δεν ήθελε ο γιος της να τον θυμάται μέσα σε ένα φέρετρο, σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Ήδη η μοίρα είχε δείξει το σκληρό της πρόσωπο σε αυτόν και τις δύο αδερφές του και δεν χρειαζόταν ακόμα μια τραυματική ανάμνηση.

Happy Fathers Day

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Seattle, WA (@kevinporterjr) στις

Η Αγιάνα γνώρισε τον Κέβιν Πόρτερ όταν ήταν 15 ετών και άστεγη. Οι γονείς της είχαν μπλεξίματα με ναρκωτικά και η μητέρα της κατέληξε στην φυλακή. Εκείνος έπαιζε ράγκμπι, μπάσκετ και μπέιζμπολ στο Rainier Beach High School. Όταν εκείνη έμεινε έγκυος στην πρώτη τους κόρη, στα 17, ο Κέβιν δεν την άφησε μόνη. «Θα έρθεις μαζί μου, θα μείνεις σπίτι μου, με την μητέρα μου και τον πατέρα μου». Όλα έδειχναν πως μια ιστορία αγάπης θα είχε happy end. Έπειτα ήρθε ακόμα μια κόρη στον κόσμο και τελικά ο γιος.

«Κλαίγαμε, μόλις μας ανακοίνωσαν ότι περιμένουμε αγόρι. Ο Κέβιν έτρεχε πάνω - κάτω από την χαρά του, ήταν κατενθουσιασμένος!», ανακάλεσε στην μνήμη της η Αγιάνα.

Μέχρι και την στιγμή του φόνου του, ο Κέβιν δεν άφησε τον μικρό του από τα μάτια του. Ήταν αχώριστοι. Και ήταν ο άνθρωπος που έβαλε το μπάσκετ στην ζωή του, όταν τού έδωσε μια πορτοκαλί μπάλα για να παίξουν ένα μονό και να του μάθει τις πρώτες ντρίμπλες.

«Το μπάσκετ τον βοήθησε να μεγαλώσει. Είναι αυτό που έκανε ο πατέρας του, είναι αυτό που κάνει, για να θυμάται τον πατέρα του», ανέφερε η μητέρα του, για να συμπληρώσει ο Πόρτερ Τζούνιορ: «Δεν θυμάμαι πολλά, αλλά θυμάμαι ότι πυροβολήθηκε πολλές φορές. Ήταν δύσκολο να μεγαλώνω χωρίς πατέρα. Έβλεπα τους άλλους γύρω μου κι ευχόμουν να έχω αυτή τη σχέση γιου - πατέρα. Όταν ήμουν νεότερος, μού ήταν πιο δύσκολο».

Όσα χρόνια αγωνίζεται, ο 19χρονος φοράει πάντα το Νο4 στην πλάτη, για να τιμήσει με τον τρόπο του τον μπαμπά του, κάτι το οποίο έχει κάνει και με το όνομά του, γι' αυτό έβαλε και το Τζούνιορ στο τέλος.

«Ένας αριθμός έχει μείνει μαζί μου, εξαιτίας του πατέρα μου. Έχω μια υστεροφημία να κρατήσω», λέει στο βιντεάκι του «Bleacher Report».

Ο Κέβιν Τζούνιορ πήγε στο ίδιο σχολείο με τον πατέρα του, το Rainier Beach, παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του, καθώς ήταν κακόφημο και τα περιστατικά με ναρκωτικά και όπλα ήταν πολλά. Εκείνος υποσχέθηκε στην Αγιάνα πως θα μείνει μακριά από μπελάδες, καθώς ήθελε να την κάνει περήφανη και να μην της δώσει αφορμή για στεναχώριες. «Ήθελα να κάνω ό,τι ζητήσει, γιατί ήταν η καλύτερη μητέρα του κόσμου!». Εκεί γνώρισε τον Μάικ Μπιθέα, ο οποίος ήταν προπονητής του Κέβιν Σίνιορ κι έγινε ο μέντοράς του.

Ο κόσμος, όμως, μιλάει πολύ κι έτσι ο παίκτης πια των Καβαλίερς δεν άργησε να μάθει για το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα του.

Επτά χρόνια πριν γεννηθεί, ο μεγάλος Κέβιν, στην ηλικία των 19, κατηγορήθηκε για την δολοφονία μιας 14χρονης κοπέλας. Σύμφωνα με την μοναδική μαρτυρία που υπήρχε από φίλη του θύματος, ο Σίνιορ έβαλε την κοπέλα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και την απειλούσε πως θα πυροβολήσει, κάτι που τελικά έκανε.

Ήταν Νοέμβριος του 1993, τρεις μήνες μετά το άσχημο συμβάν, όταν ο Κέβιν Πόρτερ καταδικάστηκε σε 4.5 χρόνια φυλάκισης για φόνο α' βαθμού. Ο συνήγορος υπεράσπισής του τόνισε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και η μοναδική αυτόπτης μάρτυς είχε δεχθεί πιέσεις από την οικογένεια της άτυχης κοπέλας για τα όσα κατέθεσε, στέλνοντας έναν αθώο άνθρωπο στη φυλακή.

Ο Μπιθέα ήξερε πως ο Σίνιορ περνούσε μια σκοτεινή φάση, αλλά ποτέ δεν πίστεψε ότι είναι ικανός να σκοτώσει από πρόθεση. Μάλιστα, θυμήθηκε πως «Ο Κέβιν μου είπε για τον γιο του "Μόλις έρθει στο σχολείο, να τον φροντίσεις. Μην τον αφήσεις να κάνει τα ίδια λάθη"».

«Ήταν οικογενειάρχης. Ό,τι γίνεται στους δρόμους, μένει στους δρόμους», σχολίασε η Αγιάνα, η οποία έβαζε την οικογένειά της πάνω από όλους και από όλα και δεν ήθελε να πιστέψει τα όσα είχαν συμβεί.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ μεγάλωσε σωστά, στα χέρια τόσο της μητέρας του, όσο και του Μπιθέα. Δήλωσε συμμετοχή στο draft κι επελέγη στο Νο30 από τους Μπακς. Στη συνέχεια ήρθε κι ένα πολυετές συμβόλαιο με την Puma. Έτσι, θα μπορέσει να πάρει το μεγάλο σπίτι που ονειρεύεται για τη μητέρα του, ώστε να ζήσει επιτέλους μια ήρεμη ζωή.

«Ξέρω πως αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία στην ζωή μου! Έχω την ευκαιρία να γίνω παίκτης του ΝΒΑ! Το ονειρευόμουν από όταν ήμουν 5 ετών!», σημείωσε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε πως την στιγμή που άκουσε το όνομά του, ανέβηκε στην σκηνή κι έσφιξε το χέρι του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, δεν ήταν μόνος...

Ο 19χρονος έγινε trade από τα «ελάφια» στους Πίστονς και από εκεί κατέληξε στους Καβαλίερς. Υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του Κλίβελαντ κι ετοιμάζεται να κατακτήσει το ΝΒΑ.

Και θα το κάνει με το Νο4 στην πλάτη...

Πηγές: ESPN, Bleacher Report, LA Times

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα