Ράτζα: «Έκλαιγα για μια εβδομάδα όταν μπήκα στο Hall of Fame»! (pics)

Gazzetta team
Ράτζα: «Έκλαιγα για μια εβδομάδα όταν μπήκα στο Hall of Fame»! (pics)

bet365

Ο θρύλος του κροατικού μπάσκετ και Hall of Famer, πρώην NBAer κι άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Ντίνο Ράτζα είναι ο εκλεκτός προσκεκλημένος στην β' περίοδο του NBA Basketball School Camp Greece που διεξάγεται το διάστημα 1-5/7 στο Deree - The American College of Greece!

Έπειτα από την απόλυτα επιτυχημένη α' περίοδο με καλεσμένους τους Γιώργο Παπαγιάννη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιάννη Μπουρούση, ο Ντίνο Ράτζα αποδέχθηκε την πρόσκληση του ΝΒΑ Ambassador στην Ευρώπη, Ευθύμη Ρεντζιά και θα δώσει το παρών καθ' όλη τη διάρκεια της β' περιόδου για να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του στους νεαρούς αθλητές!

Ο Ράτζα αγωνίστηκε στους Σέλτικς την περίοδο 1993-97 ενώ προηγουμένως κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ευρώπης με τη μεγάλη Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990). Το 1994 συμπεριλήφθηκε στην NBA All-Rookie Second Team, σημειώνοντας 16.7 πόντους, 8.4 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ μ.ό. σε 224 αγώνες στη regular season με τη Βοστόνη και το 2018 εντάχθηκε στο Hall of Fame. Έπειτα από τη θητεία του στους «Κέλτες», επέστρεψε στην Ευρώπη κι αγωνίστηκε στους Παναθηναϊκό, Ζαντάρ, Ολυμπιακό, Τσιμπόνα και Σπλιτ.

Ο Neal Meyer, Associate Vice President, Basketball Operations - EMEA του ΝΒΑ και ο Ευθύμης Ρεντζιάς παρουσίασαν στους νεαρούς αθλητές που συμμετέχουν στο Camp τον ΝΒΑ Ambassador Ντίνο Ράτζα, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα των προπονήσεων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες!

«Έχουμε μαζί μας έναν εκλεκτό καλεσμένο, ο οποίος θα είναι όλη την εβδομάδα μαζί μας στο Camp. Έναν θρύλο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου μπάσκετ. Έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Μπόστον Σέλτικς, έκανε τεράστια καριέρα στην Ευρώπη, κατέκτησε πρωταθλήματα και τίτλους MVP, έχει αγωνιστεί στους δυο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό... Από το 2018, είναι Hall of Famer! Ο λόγος, φυσικά για τον Ντίνο Ράτζα» εξήγησε αρχικώς ο Meyer.

Τον λόγο πήρε ο Κροάτης πρώην NBAer: «Ελπίζω να απολαύσετε την παρουσία σας εδώ! Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω γιατί θυμάμαι τα δικά μου παιδικά χρόνια, όταν πήγαινα σε Camp για να παίξω μπάσκετ. Πέρναγα πάρα πολύ ωραία και ακόμα και τώρα που έχω μεγαλώσει, θυμάμαι εκείνες τις εποχές. Το πιο σημαντικό είναι να ευχαριστιέστε αυτό που κάνετε... Να ακούτε τους προπονητές σας, να δουλεύετε σκληρά και να κυνηγάτε τα όνειρά σας για να γίνεται καλύτεροι παίκτες και, κυρίως καλύτεροι άνθρωποι! Αυτό είναι το πιο σημαντικό!»

Εν συνεχεία απάντησε στις ερωτήσεις των μικρών αθλητών

- Πως αισθάνεσαι που μπήκες στο Hall of Fame;
«Συγκινήθηκα πάρα πολύ! Έκλαιγα από τη χαρά μου για μια εβδομάδα! Ήταν μια τρομερή στιγμή, γεμάτη συναισθήματα. Έχω ζήσει πολλά πράγματα ως παίκτης, έχω πανηγυρίσει πρωταθλήματα και μετάλλια με την εθνική ομάδα, έχω παίξει στο ΝΒΑ όμως αυτό που έγινε τη βραδιά του Hall of Fame είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα».

- Πως ορίζεις την επιτυχία;
«Υπάρχει ένα πράγμα που μου αρέσει να λέω για την επιτυχία. Η επιτυχία, λοιπόν εξαρτάται από τις επαναλήψεις που κάνεις. Για την ακρίβεια, από τις σωστές επαναλήψεις που κάνεις. Όσες περισσότερες επαναλήψεις, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις για να γίνεις καλός παίκτης. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε έναν παίκτη που έχει ταλέντο αλλά δεν δουλεύει κι έναν μέτριο που δουλεύει, θα επέλεγα σίγουρα τον μέτριο γιατί αυτός θα βελτιωθεί στο πέρασμα του χρόνου».

- Πότε άρχισες να παίζεις μπάσκετ;
«Άρχισα σε ηλικία 14 ετών, λίγο μεγάλος, Πριν από το μπάσκετ έκανα διάφορα σπορ όπως πόλο και χάντμπολ πριν καταλήξω στο μπάσκετ. Δεν ήμουν καλός παίκτης όμως δούλεψα σκληρά στο πέρασμα του χρόνου».

Μάλιστα ο Neal Meyer πήρε τον λόγο κι απευθύνθηκε στον Ντίνο Ράτζα, ρωτώντας τον τι θα συμβούλευε τους νεαρούς παίκτες ώστε να βελτιώσουν το παιχνίδι τους; Η απάντηση του μεγάλου Κροάτη ήταν ξεκάθαρη: «Δουλειά, δουλειά, δουλειά»! Αμέσως μετά φωτογραφήθηκε μαζί με τα 150 παιδιά που συμμετέχουν στο Camp κι ανανέωσαν το ραντεβού τους στην επόμενη προπόνηση.

 

NBA Τελευταία Νέα