Μόνο 4 παίκτες στην ιστορία έχουν κατακτήσει Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο και NBA (vids)

Μόνο 4 παίκτες στην ιστορία έχουν κατακτήσει Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο και NBA (vids)

bet365

To gazzetta.gr γράφει για τους Τόνι Κούκοτς, Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, Πάου και Μαρκ Γκασόλ οι οποίοι έχουν πανηγυρίσει Eurobasket, Παγκόσμιο Κύπελλο και πρωτάθλημα στο NBA.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ράπτορς έδωσε το δικαίωμα στον Μαρκ Γκασόλ να γίνει το τέταρτο μέλος ενός πολύ κλειστού club παικτών.

Ο Ισπανός σέντερ έγινε ο τέταρτος Ευρωπαίος στην ιστορία που έχει πανηγυρίσει κατάκτηση Eurobasket, Παγκοσμίου Κυπέλλου και τίτλου στο ΝΒΑ.

Οι τρεις που βρίσκονται από καιρό σε αυτό το σύνολο είναι οι Τόνι Κούκοτς, Πέτζα Στογιάκοβιτς και Πάου Γκασόλ.

ΤΟΝΙ ΚΟΥΚΟΤΣ

Ο Κροάτης φόργουορντ έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του Eurobasket με τη φανέλα της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας το 1989 στο Ζάγκρεμπ και το 1991 στη Ρώμη.

Το 1990 στην Αργεντινή με τους «πλάβι» κατέκτησε την κορυφή του κόσμου.

Με τους Σικάγο Μπουλς πανηγύρισε το δεύτερο «three peat» της ομάδας φορώντας τρία δαχτυλίδια NBA (1996-1997, 1998).

Μπόνους για τον αριστερόχειρα φόργουορντ αποτελούν οι τρεις φορές που πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague με την Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 με την Κροατία.

ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΣΤΟΓΙΑΚΟΒΙΤΣ

Ο Σέρβος ανδρώθηκε στον ΠΑΟΚ και εν συνεχεία κατέκτησε... τον κόσμο.

Ο «Πέτζα» με την εθνική Γιουγκοσλαβίας μετά τη διάσπασή της πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket του 2001 στην Τουρκία ενώ την επόμενη χρονιά στην Ιντιανάπολη πανηγύρισε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Στογιάκοβιτς με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς κατέκτησε τον τίτλο στο ΝΒΑ το 2011. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν μετακόμισε στο Τέξας τον Ιανουάριο του 2011, ωστόσο στους έξι μήνες που έπαιξε στο Ντάλας βοήθησε τα μέγιστα να φτάσουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΠΑΟΥ ΓΚΑΣΟΛ

Ο Ισπανός σέντερ αποτελεί επίσης έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ.

Ο Πάου Γκασόλ ήταν μέλος της κορυφαίας «φουρνιάς» της εθνικής Ισπανίας (και μία από τις κορυφαίες συνολικά).

Φόρεσε το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στα Eurobasket του 2009 (Πολωνία), 2011 (Λιθουανία), 2013 (Γαλλία).

Ο Πάου Γκασόλ μπορεί λόγω τραυματισμού να μην αγωνίστηκε στον τελικό του παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στην Ιαπωνία, αλλά πρωταγωνίστησε στο τουρνουά για να φτάσει η ομάδα του μέχρι εκεί.

Ο Ισπανός σέντερ πανηγύρισε το back to back πρωτάθλημα των Λέικερς (2009, 2010).

Μπόνους στην τεράστια καριέρα του Ισπανού σέντερ, τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια (ασημένιο 2008, ασημένιο Λονδίνο, χάλκινο Ρίο).

ΜΑΡΚ ΓΚΑΣΟΛ

Ο «μύθος» λέει πως την παρουσία του Μαρκ Γκασόλ στην εθνική Ισπανίας, την επέβαλλε τα πρώτα χρόνια ο Πάου. Τα αποτελέσματα πάντως άλλα δείχνουν αφού ο σέντερ των Ράπτορς κατέκτησε δύο φορές το Eurobasket (2009, 2011) και ήταν μέλος της Παγκόσμιας πρωταθλήτρια στην Σαϊτάμα το 2006.

Εδώ και λίγες ώρες ο Μαρκ Γκασόλ απολαμβάνει τον πρώτο του τίτλο στο NBA.

Όπως ο αδερφός του, έτσι κι αυτός έχει ως μπόνους δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια (2008, 2012), απουσίασε ωστόσο από το τουρνουά στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

 

NBA Τελευταία Νέα