Γκασόλ: «Ο Γιάννης είναι ο MVP και δεν συγκρίνεται με κανέναν!»

Γκασόλ: «Ο Γιάννης είναι ο MVP και δεν συγκρίνεται με κανέναν!»

Νίκος Καρφής
Γκασόλ: «Ο Γιάννης είναι ο MVP και δεν συγκρίνεται με κανέναν!»

bet365

Ο Πάου Γκασόλ... υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τονίζοντας πως είναι ο MVP, ενώ ανέφερε πως δεν θα πρέπει να τον συγκρίνουμε με άλλα τεράστια ονόματα του ΝΒΑ.

Ένα γράμμα στο players tribune έγραψε ο Πάου Γκασόλ και έβγαλε το... καπέλο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως θα πάρει το βραβείο του MVP.

Ο Ισπανός έβαλε στη κουβέντα παίκτες όπως ο Κόμπι, ο Σακίλ, ο Γκαρνέτ, αλλά και τον εαυτό του, τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να τον συγκρίνουμε με κανέναν.

Επιπλέον ο συμπαίκτης του στα... ελάφια, έγραψε πως κανείς δεν γνωρίζει το... ταβάνι του Greek Freak.

Aναλυτικά τα όσα έγραψε

Όταν πήγα στους Μπακς, άρχισαν οι ερωτήσεις. Οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν για τον Γιάννη. Θέλουν να ξέρουν τι νομίζω για αυτόν και θέλουν να ξέρουν με ποιους παίκτες τον συγκρίνω

Δεν τους κατηγορώ, δύσκολο να περιγραψεις τον Γιάννη. Δεν ταιριάζει εύκολα σε κατηγορίες που έχουμε συνηθίσει, τώρα ή στο παρελθόν.

Ενθουσιάστηκε όταν ήρθα σε μια σπουδαία ομάδα όπως το Μιλγουόκι, το οποίο στοχεύει στο πρωτάθλημα. ΤΟ ήξερα πως θα παλέψει για τον τίτλο και με τον ΜVP της σεζόν.

Κάθε χρόνο υπάρχουν πολλοί παίκτες που κάνουν τρομερές εμφανίσεις. Αλλά μόνο ένας είναι ο MVP. Τα τελευταία 18 χρόνια, είχα την ευκαιρία να παίξω με μερικούς από τους καλύτερους της γενιάς μου. Θα σας πω ποιος είναι ο Γιάννης.

Θα το κάνω αυτό, λέγοντας ποιος δεν είναι ο Γιάννης. Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Έπαιξε απέναντι και στους 2 και είδα ομοιότητες. Γιάννης και Ράσελ σε προσπερνάνε με την ταχύτητα τους χωρίς να σου κάνουν ντρίμπλα. Σε πιέζουν στην άμυνα, ενώ χρησιμοποιούν το eurostep. Kaι οι δύο μπορούν να κάνουν triple double. Και τα δυο παιδιά παίζουν με μεγάλη ένταση, κάτι σπάνιο ακόμα και σε επίπεδο ΝΒΑ.

Ο Γιάννης δεν είναι Russ.

Eίναι μελλοντικός Hall Of Famer ο Ράσελ. Ο μοναδικός με μέσους όρους triple double σε 2 σερί σεζόν.

Ακόμα ο Γιάννης δεν είναι Ουέστμπρουκ. Ο Γιάννης είναι ακόμα 24, δεν ξέρουμε το ταβάνι του.

Ο Γιάννης δεν είναι Σακίλ Ο'Νίλ. Θέλω να σκεφτείτε τον μικρό Σακίλ. Όταν ήταν στο LSU. Και στους Μάτζικ. Μπορείτε να βρείτε άλλο παίκτη που να έχει τέτοια ταχύτητα στο μέγεθος του. Ποιος καρφώνει πιο σκληρά και πιο συχνά. Για μένα μόνο ο Γιάννης.

Είναι σπάνιο για ένα παίκτη με το ύψος ενός σέντερ να έχει τόσες ικανότητες στην ταχύτητα και να είναι κυρίαρχος. Ο τρόπος που ο νεαρός Σακίλ έτρεχε στον αιφνιδιασμό, τελείωνε με φοβερά καρφώματα. Ξέρουν να παίζουν εξαιρετική άμυνα. Και οι δύο πάνε για μπλοκ κάθε φορά. Δίνουν ένα μήνυνα στον αντίπαλο. “Κάθε φορά που θα πλησιάσεις στη ρακέτα, θα είμαι εκεί”.

Αλλά ο Γιάννης δεν είναι Σακίλ

Όταν ο Σακίλ πήρε 3 σερί τίτλους στους Λέικερς, έγινε παίκτης που δεν συγκρίνεται με κανέναν στη θέση του σέντερ. Έγινε ο πιο κυρίαρχος big man της γενιάς του. Είναι στο Hall O Fame και πήρε 4 πρωταθλήματα. Είναι στο δικό του επίπεδο.

Ο Γιάννης δεν είναι Σακίλ. Είναι ακόμα 24 και δεν έχουμε δει το ταβάνι του

Ο Γιάννης δεν είναι ο Κέβιν Γκαρνέτ

Όταν ήταν 24 ο Γκαρνέτ είχε 22 πόντους και 11.4 ριμπάουντ ανά ματς, ενώ ο Γιάννης μετρά 27.7 πόντους και 12.5 ριμπάουντ. Ήταν πολύ θορυβώδης στο παρκέ, ενώ ο Γιάννης ειναι πιο ήσυχος. Ο Γιάννης είναι ανταγωνιστικός και επιθετικός σαν τον KG. Kαι οι 2 βλέπουν πάσες που οι περισσότεροι ψηλοί δεν βλέπουν.

Ο ΚG είναι MVP, 15 φορές All Star. Ήταν κορυφαίος ριμπάουντερ σε 4 σερί σεζόν. Είναι μελλοντικός Hall Of Famer και έχει δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Έτσι ο Γιάννης δεν είναι KG. Όχι ακόμα, είναι μόλις 24 και δεν ξέρουμε το ταβάνι του.

Και ο Γιάννης δεν είναι Γκασόλ.

Πριν ξεκινήσει η πρώτη μου σεζόν, ήθελα να κερδίσω το βραβείο του Rookie της σεζόν. Τότε υπήρχε κάτι διαφορετικό για τους μη Αμερικανούς παίκτες. Σκεφτόμουν πως θα προσαρμοστώ. Ο Γιάννης ήταν 18 σαν rookie και δεν τον είχα ξανακούσει νωρίτερα από αυτό. Όταν τον αντιμετώπισα πρώτη φορά, ήταν μακρύς και αδύνατος. Δεν μιλούσε πολύ

Όταν εγώ ήμουν 24, κερδίσαμε 45 ματς στους Γκρίζλις και στον πρώτο γύρο παίξαμε με Σανς. Μας σκούπισαν.

Στην ίδια ηλικία ο Γιάννης οδήγησε τους Μπακς σε 60 νίκες, στο καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Ο Γιάννης και εγώ είμαστε διαφορετικοί. Έχουμε διαφορετικές επιρροές από το μπάσκετ. Γεννηθήκαμε σε διαφορετικά μέρη. Ποτέ μου δεν είχα τα νούμερα του Γιάννη σε ηλικία 24 ετών. Έτσι δεν μπορώ να συγκριθώ με τον Γιάννη.

Ο Γιάννης δεν είναι Κόμπι.

Κανείς δεν μοιάζει με τον Κόμπι. Ο συνδυασμός ταλέντου και θέλησης για νίκη. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Θυμάμαι όταν εμφανίστηκα στο training camp των Λέικερς το 2012, μετά τη συμμετοχή μου με την Ισπανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάμαι πως ο Κόμπι με προκάλεσε σε μονάκι και μου είπε πως το παιχνίδι θα έχει μόνο κινήσεις στο post. Δεν με άφησε να αρνηθώ, άρα θα παίξουμε. Μου έκανε trash talking. Σκεφτόμουν “Κόμπι χαλάρωσε, είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν". Μου αρέσει αυτή η ιστορία.

Πάντα ο Κόμπι ήταν σε mode πρωταθλήματος. Έμαθα πάρα πολλά από αυτόν. Τα χρόνια δίπλα στον Κόμπι ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου.

Ο Γιάννης και ο νεαρός Κόμπι έχουν κάποιες ομοιότητες. Ο Black Mamba είχε προκαλέσει τον Γιάννη να βγει MVP και νομίζω πως αυτό προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς.

Και ο Γιάννης ήταν έκπληκτος. Όταν τον ρώτησα πριν λίγο καιρό, μου είπε “Αυτός ο τύπος είναι ένας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, με προκαλεί να βγω MVP. Aυτό σημαίνει πως με πιστεύει. Ο Γιάννης έχει βελτιωθεί πολύ από τον καιρό εκείνο. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο Κόμπι προκάλεσε τον Γιάννη και ήξερε πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Ο Κόμπι θα τον μάθαινε πράγματα. Θα τον έφτανε στα όρια του. Θα προσπαθούσε να τον... σπάσει. Ο Γιάννης μου είπε τι έγινε. Τον έμαθε να στέκεται στις αδυναμίες του, στις αδυναμίες του αντιπάλου του. Να προσθέσει κάτι νέο στο παιχνίδι του. Αυτό δηλαδή που έκανε και ο Κόμπι με το δικό του παιχνίδι.

Ο Γιάννης δεν είναι Κόμπι, αλλά και οι δύο είναι ανταγωνιστικοί και πάντα βλέπεις τη σπίθα στα μάτια τους. Ο Κόμπι στην προπόνηση προετοιμαζόταν λες και έπαιζε ματς.

Όταν χάσαμε από τους Σέλτικς στο Game 1 οι περισσότεροι έκαναν κριτική στον Γιάννη. Στο δεύτερο ματς ο Γιάννης ήταν χαλαρός και ήξερε πως θα απαντήσει. Και το έκανε. Από τότε πήραμε όλα τα ματς

Ο Γιάννης είναι ο κορυφαίος παίκτης στη λίγκα και παίζει στην καλύτερη ομάδα σύμφωνα με τη βαθμολογία της regular season.

Θα είναι στην All NBA Team και στην All-Defense Team. Eίναι από τους πιο κυρίαρχους παίκτες στη λίγκα. Έχει την ευκαιρία να στείλει τους Μπακς σε τελικούς μετά από 45 χρόνια

Ο Γιάννης είναι ο ΜVP. Δεν χρειάζεται να τον συγκρίνεις με κανέναν. Οι περισσότεροι παίκτες στο παρόν ή στο παρελθόν δεν έφτασαν ποτέ στο peak τους σε επίπεδο που το κάνει ο Γιάννης τη φετινή σεζόν. Είναι μόλις 24. Αντί να τον συγκρίνετε με άλλους, απολαύστε τον να παίζει. Δείτε τον να αναπτύσσεται και να απολαμβάνει το ταξίδι του.

Αφήστε τον Γιάννη να είναι ο Γιάννης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ψηλά θα φτάσει.

 

NBA Τελευταία Νέα