Ο Παπαγιάννης μιλάει με Πόρτλαντ κι ανοίγει τον δρόμο για Παναθηναϊκό!

Ο Παπαγιάννης μιλάει με Πόρτλαντ κι ανοίγει τον δρόμο για Παναθηναϊκό!

bet365

Στο αυριανό ραντεβού των εκπροσώπων του Γιώργου Παπαγιάννη με τον general manager των Τρέϊλ Μπλέϊζερς, θα κριθεί η υπόθεση του 21χρονου διεθνούς σέντερ, με το Πόρτλαντ να κρατάει το μαχαίρι και το καρπούζι και τον Παναθηναϊκό να περιμένει το «πράσινο φως».

Τα «ψέματα» τελείωσαν και καθώς το summer-league του Λας Βέγκας οδεύει προς το τέλος του, πλησιάζει η ώρα που ο Γιώργος Παπαγιάννης θα μάθει ή θα είναι σε θέση να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

Στην πρώτη περίπτωση, που βάσει λογικής, δεν συγκεντρώνει παρά ελάχιστες πιθανότητες, ο οργανισμός από την Πολιτεία του Όρεγκον (έχει διορία μέχρι τις 19 Ιουλίου), απλά θα ενεργοποιήσει τη δέσμευση των δύο πλευρών κι έτσι το συμβόλαιο του Μεγαρίτη ψηλού (1,54 εκατομμύρια $) θα γίνει εγγυημένο για την επόμενη σεζόν. Μ' αυτό το δεδομένο, ο "Big Papa" θα πρέπει να παρουσιαστεί στο training-camp της ομάδας στα μέσα Σεπτεμβρίου, να κάνει προετοιμασία και να περιμένει μέχρι την έναρξη της κανονικής περιόδου, για να μάθει αν θα μείνει στο ενεργό ρόστερ ή θα «κοπεί» εισπράττοντας πάντως, όλο το μισθό του.

Αν το Πόρτλαντ πράγματι υπολόγιζε τον 21χρονο διεθνή σέντερ για κάποιο - έστω και περιορισμένο - ρόλο στο rotation της νέας αγωνιστικής περιόδου, όμως, τότε στο τουρνουά της «πρωτεύουσας του τζόγου», κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα του έδινε minimum 15-20 λεπτά χρόνο συμμετοχής. Ειδικότερα από τη στιγμή που δεν πρόκειται για κάποιον «άγουρο» "rookie", αλλά για έναν παίκτη με δύο χρόνια προϋπηρεσίας στο πρωτάθλημα αλλά και με ήδη δύο συμμετοχές στο σημαντικότερο summer-league του ΝΒΑ.

Επιπροσθέτως, ο Παπαγιάννης δεν είναι κάποιος άγνωστος για τους Τρέϊλ Μπλέϊζερς. Αντιθέτως, ο πρώην παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς προπονείται μαζί τους από τια μέσα Απριλίου, όταν και με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή Τέρι Στοτς, ο general manager Νιλ Ολσέϊ, του έδωσε συμβόλαιο μέχρι και το τέλος της επόμενης χρονιάς, χωρίς καν να χρειαστεί να τον «δοκιμάσει» μέσω της διαδικασίας του δεύτερου 10ήμερου συμβολαίου.

Τι άλλαξε από τότε; Ίσως, εν τω μεταξύ το Πόρτλαντ να άλλαξε γνώμη, ίσως να έκρινε ότι ο Γιώργος δεν πληροί ορισμένες προδιαγραφές και αποφάσισε να πορευτεί σε διαφορετική κατεύθυνση... Κανείς δεν ξέρει! Η ουσία είναι ότι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά και η ομάδα πίστευε στις δυνατότητές του Έλληνα άσου, τότε σίγουρα δεν θα τον χρησιμοποιούσε τρίλεπτα και πεντάλεπτα, αλλά θα του έδινε και τον χρόνο αλλά και την μπάλα για να δείξει τι μπορεί να κάνει...

Απευθείας λοιπόν, δια της ατόπου απαγωγής, πάμε στην δεύτερη περίπτωση, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες και σύμφωνα με την οποία, ο γενικός διευθυντής της ομάδας θα ενημερώσει τους εκπροσώπους του ότι το αρχικό deal δεν θα προχωρήσει.

Το gazzetta.gr αποκάλυψε πρώτο τις σκέψεις Γιώργου Παπαγιάννη για επιστροφή στην Ευρώπη ο οποίος την Πέμπτη (19/07) θα βρίσκεται στην Αθήνα. Σήμερα σας ενημερώνει ότι η συνάντηση των δύο πλευρών «κλείστηκε» για μετά το τέλος του τελικού του summer-league που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/07) και στον οποίο οι αήττητοι μέχρι στιγμής, Τρέϊλ Μπλέϊζερς θα αντιμετωπίσουν τους Λος Άντζελες Λέϊκερς.

Βάσει της κοινής λογικής, πάντα, ο Έλληνας ψηλός αναμένεται να μείνει ελεύθερος κι έτσι θα βρεθεί σε θέση να διαπραγματευθεί την επόμενη συνεργασία της καριέρας του. Εκεί έρχεται να «κουμπώσει» το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Πριν προκύψει το ενδεχόμενο διαθεσιμότητας του Παπαγιάννη, οι «πράσινοι» δεν υπολόγιζαν να «κυνηγήσουν» άλλο παίκτη για την θέση του σέντερ.

Στο πρόσωπο του Γιώργου, όμως, οι «πράσινοι» δεν βλέπουν έναν απλά φερέλπιδα ψηλό... Βλέπουν ένα δικό τους παιδί, που είναι μόλις 21 ετών, έχει ύψος 2,18 και διψάει για μπάσκετ! Μπορεί τα δύο χρόνια που πέρασαν να μην κύλησαν όπως θα ήθελε ο ίδιος, αλλά μία διετή περιπέτεια στο ΝΒΑ και οι κόντρες με τους κορυφαίους ψηλούς του κόσμου, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν ωφελήσει τον πρώην παίκτη του «τριφυλλιού».

Γι' αυτό και οι πρωταθλητές δεν θέλουν τον Παπαγιάννη μόνο για να επενδύσουν πάνω του με την προοπτική του χρόνου, αλλά και για να του δώσουν άμεσα χρόνο, σε μία χρονιά πολύ μεγάλη με minimum 60 και maximum 80 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και Euroleague.Αυτός είναι και ο λόγος που θα επιχειρήσουν μία μικρή υπέρβαση στο budget.

Πολύ απλά γιατί ο 21χρονος άσος θα είναι η κίνηση που θα ανεβάσει επίπεδο τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, ψηλοί μ' αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη, οπότε μία πιθανή προσθήκη του σε συνδυασμό και με ένα αθλητικό 4άρι, απευθείας καθιστά τον «Εξάστερο» ως υποψήφιο για το Final 4.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις τελευταίες ώρες, το τηλέφωνο του ατζέντη του δέχεται όλο και πιο συχνές κλήσεις από Ρωσία, Τουρκία και Ισπανία... Αλλά είπαμε, οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο γιατί τα κριτήρια της απόφασής του Γιώργου δεν θα είναι οικονομικά (στη νέα σεζόν έχει λαμβάνειν μικτά 2,5 εκατομμύρια $ από τους Κινγκς), αλλά θα έχουν να κάνουν με τον χρόνο συμμετοχής και τον τρόπο χρησιμοποίησής του...

 

NBA Τελευταία Νέα