Καλώς ήρθατε στον «παράδεισο» της Αμερικής!

Καλώς ήρθατε στον «παράδεισο» της Αμερικής!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας έφτασε στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και σας μεταφέρει τις πρώτες εικόνες από μία εντελώς άλλη «χώρα» σε σχέση με τις πολιτείες του Ιλινόϊς και του Ουισκόνσιν. Το ρεκόρ τηλεθέασης του Γιάννη «εκτίναξε» τις μετοχές των Μπακς.

Η καθυστέρηση της αναχώρησης από το Σικάγο δεν μας πτόησε διόλου και η σχεδόν 5ωρη πτήση μέχρι το διεθνή αερολιμένα του Σαν Φρανσίσκο, κύλησε με ταινίες και “εναέριο” σερφάρισμα στο διαδίκτυο σε αρκετά καλές ταχύτητες! Γενικά το πόσο μπροστά είναι οι Αμερικανοί σε κάθε λογής πρακτική ανάγκη της σημερινής εποχής, είναι κάτι που έρχεται συνεχώς στο μυαλό όλων όσων προέρχονται από την Ευρώπη και δεν έχουν συνηθίσει σε τόσο ασύλληπτες διευκολύνσεις για απλά καθημερινά πράγματα.

Τα εξωπραγματικά νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής “60 minutes” με το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Γιαννη Αντετοκούνμπο (τα υψηλότερα των τελευταίων 9 χρόνων, όπως ανακοίνωσε το CBS), η συγκινητική ιστορία του και οι χαμηλών τόνων τοποθετήσεις του, αποτέλεσαν από το πρωί το κύριο θέμα συζήτησης σε όλη την Αμερική. Πέραν του ιδίου του Έλληνα superstar, μεγάλοι κερδισμένη από την τηλεοπτική του παρουσία, σε μία τόσο δημοφιλή εκπομπή, ήταν φυσικά η ομάδα του, που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε εισπράξει τέτοια αναγνώριση.

Περισσότερα γύρω από τον αντίκτυπο της συνέντευξης του “Greek Freak”, στο εσωτερικό των «ελαφιών», θα σας μεταφέρουμε μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν θα τους συναντήσουμε στο Όκλαντ, όπου θα ταξιδέψουν από το Λος Άντζελες μετά τον αγώνα με τους Κλίπερς. Εμείς ήρθαμε απευθείας στο άντρο των Ουόριορς και το ταξίδι από την «πόλη των ανέμων» στο Σαν Φρανσίσκο, πάντα με την υποστήριξη του STR8 (νο1 ανδρικό άρωμα), ήταν γεμάτο όμορφες εικόνες.

Καθώς το αεροσκάφος περνάει πάνω από τον Σαν Χοσέ και το φημισμένο Πάλο Άλτο, όπου εδρεύουν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρίες στον κόσμο (Google, Facebook, Skype, Hewlett Packard, Tesla κ.α.) και πλησιάζει στην λεγόμενη Bay Area, κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο, δύο είναι τα χρώματα που ξεχωρίζουν: το μπλε της άγριας, μέσα στον κόλπο, θάλασσας και το καταπράσινο της στεριάς. Η αντίθεση, σε συνδυασμό με την πολύ φωτεινή, από τον καυτό ήλιο, ατμόσφαιρα, είναι μαγική και η πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Από την πρώτη στιγμή που πατάει κανείς το πόδι του στην Καλιφόρνια, διαισθάνεται αυτόματα ότι βρίσκεται σε… άλλο πλανήτη, σε σχέση με την μεσοκεντρικές πολιτείες ή την ανατολική ακτή! Τα πάντα δείχνουν πιο πολυτελή, οι ανέσεις είναι αδιανόητες, όπως στα ύψη είναι και οι τιμές! Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η περιοχή συγκαταλέγεται μέσα στις πέντε πλουσιότερες της Αμερικής και το μέσο ετήσιο εισόδημα των κατοίκων της, αγγίζει τα 118.000 δολάρια!

Το πρώτο και σημαντικότερο, όμως, για μας τους Έλληνες, είναι ο καιρός και το άπλετο φως! Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 17 και 23 βαθμών Κελσίου (χαώδης διαφορά με τους σχεδόν μηδέν βαθμούς στο Μιλγουόκι), η άπλετη ηλιοφάνεια ανοίγει το μάτι και φτιάχνει την διάθεση του ταξιδιώτη που προσγειώνεται στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ η θέα του κόλπου είναι αλήθεια ότι σε βάζει σε άλλο κλίμα. Στην δική μας την περίπτωση, η αδρεναλίνη εκτινάχθηκε ακόμη περισσότερο, όταν η υπάλληλος της εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων, μας πληροφόρησε ότι το GPS του οχήματός μας, δεν διαθέτει απλά free wifi, αλλά μας παρέχει και μία ώρα την ημέρα δωρεάν διεθνείς κλήσεις!

Η αίσθηση του να διασχίζεις οδικώς την γέφυρα San Mateo (μήκους 17 χιλιομέτρων), βλέποντας από την μία πλευρά το down-town του Σαν Φρανσίσκο και ευθεία απέναντι το Όκλαντ, είναι πραγματικά πρωτόγνωρη και σου φέρνει στο μυαλό εικόνες που έχεις δει σίγουρα σε ταινίες! Για να επανέλθουμε και λίγο σε μπασκετικούς ρυθμούς, όμως, το ξενοδοχείο που καταλύσαμε απέχει μόλις 10 λεπτά με τα πόδια (δηλαδή κάτι λιγότερο από ένα μίλι περπάτημα) από την “Oracle Arena”, που είναι το σπίτι των πρωταθλητών του ΝΒΑ.

Με το που μπήκαμε στο parking και ετοιμαζόμαστε να μπούμε στην reception, ένα πούλμαν αποβίβασε ένα group Κινέζων και η συμβουλή του παρκαδόρου ήταν σαφής: «Τρέξτε να προλάβετε το check-in, γιατί αν προηγηθεί το... τσούρμο, χαθήκατε! Δεν θα μπείτε σε δωμάτιο ούτε το βράδυ!», μας είπε με τεράστια δόση οξυδέρκειας και είχε δίκιο! Μία ώρα μετά δεν είχαν τακτοποιηθεί σε δωμάτια, ούτε οι μισοί! Εν τω μεταξύ, ανοίγοντας την ηλεκτρονική αλληλογραφία μας, η ευχάριστη έκπληξη είχε να κάνει με το καλωσόρισμα από τον υπεύθυνο Τύπου των Γκόλντεν Στέϊτ Ουόριορς, που σ’ ένα αναλυτικό email, μας είχε στείλει όλες τις λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζουμε για τις προπονήσεις και τους αγώνες των παγκόσμιων πρωταθλητών για τις επόμενες πέντε ημέρες.

Πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης (29/03) με τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι αποδεκατισμένοι «πολεμιστές» θα υποδεχθούν απόψε τους Πέϊσερς του Βίκτορ Ολαντίπο, του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και του Ντομάντας Σαμπόνις. Η ταυτόχρονη απουσία λόγω τραυματισμών και των τεσσάρων “All-Star” (Κάρι, Ντουράντ, Τόμπσον και Γκριν) της ομάδας του Στιβ Κερ, ισοδυναμεί με… Όσκαρ ατυχίας και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης σε όλη την κοινωνία του ΝΒΑ.

Ανεξάρτητα με το ποιοι θα παίξουν και ποιοι όχι, από σήμερα και για την επόμενη εβδομάδα, το gazzetta.gr θα βρίσκεται στο στρατόπεδο των Ουόριορς και θα επιχειρήσει να αποκρυπτογραφήσει μερικά από τα μυστικά τους. Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα έρχονται…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!