Ο «φρέσκος αέρας» έφερε και τρίποντα!

Ο «φρέσκος αέρας» έφερε και τρίποντα!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας αποχαιρετά το Μιλγουόκι καταθέτοντας εντυπώσεις από τη δυναμική επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που συνέβαλε στη νίκη επί των Σπερς και συνέπεσε με πολλές συμπτώσεις. Ραντεβού στην Καλιφόρνια, που είναι ο επόμενος σταθμός της αποστολής του gazzetta.gr.

Την ώρα που εσείς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο Βασίλης Τσίγκας και ο υπογράφων, θα βρισκόμαστε εν πτήσει για τον Σαν Φρανσίσκο, που αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της εφετινής μεγάλης αποστολής της αγαπημένης αθλητικής ιστοσελίδας στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, που πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη του STR8, που είναι το νούμερο ένα άρωμα που επιλέγουν όλοι οι νέοι άνδρες.

Για το τι θα κάνουμε κάτω από τον «καυτό ήλιο» της Καλιφόρνια, θα έχουμε τον χρόνο να τα πούμε τις επόμενες μέρες, οπότε σ’ αυτό το σημείωμα, θα μοιραστούμε όσα πολλά και ενδιαφέροντα συνέβησαν στο τελευταίο 24ωρο που περάσαμε στο Μιλγουόκι, που ολοκληρώθηκε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τους Μπακς, τον Γιάννη αλλά και για μας, που σε έναν βαθμό, νιώσαμε την όποια κατάρα μας κυνηγάει, να απομακρύνεται από το κεφάλι μας…

Λοιπόν, η μέρα φάνηκε από το πρωί. Φεύγοντας από το ξενοδοχείο στις 11 το πρωί για το “BMO Harris Bradley Center”, ο καιρός ήταν τόσο καλός, που μία βόλτα στην όχθη της λίμνης Μίσιγκαν, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να περάσει κανείς την ηλιόλουστη Κυριακή στην καρδιά της Πολιτείας του Ουισκόνσιν. Η παρουσία των Σπερς στην πόλη, όμως, η προοπτική μίας συνομιλίας με τον τεράστιο Γκρεγκ Πόποβιτς και φυσικά η ισχυρή πιθανότητα επιστροφής του “Greek Freak” στην αγωνιστική δράση, κατέστησε κάτι σαν… άμεση προτεραιότητα, την μετάβασή μας από νωρίς στο γήπεδο!

Οι οιωνοί φάνηκαν από την προθερμανση

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μπαίνοντας στην έδρα των «ελαφιών», λίγο πριν τις 11.30 το πρωί (το τζάμπολ ήταν προγραμματισμένο για τις 14.30 τοπική ώρα), ο Γιάννης ήταν ήδη στο παρκέ και ακολουθούσε ευλαβικά το καθιερωμένο ατομικό του πρόγραμμα, σε μία προσπάθεια να τεστάρει τον αστράγαλό του για να μπορέσει να δώσει το παρών στην μεγάλη μάχη με τους 5 φορές πρωταθλητές του ΝΒΑ, από το 1999 μέχρι και το 2014.

Από την ένταση που «έβαζε» στις κινήσεις του και την άνεση με την οποία ολοκλήρωσε όλες τις ασκήσεις, στα μάτια μας φάνηκε ότι το σχετικό tweet των Μπακς δεν θα αργούσε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο coach της ομάδας Τζο Πράντι, επιβεβαίωσε τους διαφαινόμενους καλούς οιωνούς στις pre-game δηλώσεις του και όπως ήταν φυσικό στο γήπεδο επικράτησε πανδαιμόνιο, κατά την παρουσίαση του 23χρονου Έλληνα forward των «ελαφιών».

Λοιπόν, ο Γιάννης μπορεί να έπαιξε με πόνους όπως μας αποκάλυψε μετά το ματς, ωστόσο, αυτό δεν φάνηκε καθόλου μέσα στο γήπεδο, όπου έκανε την διαφορά και «υπέγραψε» την πιο «ηχηρή» νίκη των Μπακς μετά από 21 μέρες και την επικράτηση επί των Σίξερς στο τελευταίο παιχνίδι που «λύγισαν» ομάδα με καλύτερο ρεκόρ! Τα «σπιρούνια» τον έπαιξαν αποτελεσματικά, κλείνοντας με βοήθειες τους διαδρόμους και στερώντας του το πλεονέκτημα στο ένας εναντίον ενός, αλλά τι τύχη θα μπορούσαν όταν ο Γιάννης τελειώνει τον αγώνα με 3/4 τρίποντα, είναι ασταμάτητος στο ανοιχτό γήπεδο (2ος σε πόντους στον αιφνιδιασμό).

Ο μαγικός αριθμός “25” και η εξωπραγματική διαφήμιση της Ελλάδας!

Η επιστροφή του “Human alphabet” στο παρκέ όμως, δεν ήταν εντυπωσιακή μόνο γιατί συνδυάστηκε με το 32ο εφετινό ματς με 20+ πόντους και 10+ ριμπάουντ. Οι 25 πόντοι του που επιτεύχθηκαν ανήμερα της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου, συνέπεσαν με το “25άρι” που είχε καταγράψει λίγες ώρες ο μεγαλύτερος αδελφός του Θανάσης (ρεκόρ καριέρας) στη νίκη του Παναθηναϊκού με τα Τρίκαλα, σε μία βραδιά που θα μείνει στην ιστορία για την ευλογημένη οικογένεια από τα Σεπόλια.

Η ζωντανή μετάδοση σε εθνικό δίκτυο του αφιερώματος που ετοίμασε η ιστορική εκπομπή “60 minutes” του CBS στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθήλωσε όλη την ελληνική ομογένεια της Αμερικής και διαφήμισε όσο ποτέ άλλοτε την μικρή κοινωνία του Μιλγουόκι. Το επεισόδιο προβλήθηκε αμέσως μετά τη συνέντευξη της πορνοστάρ Στορμι Ντάνιελς, που αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ την απειλούσε για να μην αποκαλύψει την ερωτική τους συνεύρεση και όπως γίνεται αντιληπτό, η τηλεθέαση χτύπησε «κόκκινο»!

Ο “Greek Freak” πάντως, ούτε που παρακολούθησε το show, πολύ απλά γιατί εκείνη την ώρα επιβιβαζόταν στο ιδιωτικό αεροπλάνο της ομάδας με προορισμό το Λος Άντζελες, όπου αύριο οι Μπακς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς από τους Κλίπερς.

Η εξαιρετικά ταπεινή εικόνα που «έβγαλε» μέσα από πορτρέτο που παρουσίασε το CBS, «προσδίδει ένα διαφορετικό και φρέσκο αέρα στο “star-system” του ΝΒΑ, που έχει ανάγκη από ένα τόσο αγαπητό και συμπαθητικό πρόσωπο», όσο αυτό του δικού μας παιδιού, όπως επεσήμαναν ουκ ολίγοι αναλυτές του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι… Πόποβιτς!

Πηγαίνοντας παραπέρα κι αφήνοντας στην άκρη την ελληνική επιτυχίας βραδιάς σε συνδυασμό με τη νίκη των Μπακς, αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χώρο σε έναν εκ των ιστορικότερων οργανισμών του «άλλου πλανήτη» του αθλήματος, στον οποίο δεσπόζει η εμβληματική φιγούρα του Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά και τεράστιες προσωπικότητες του αθλήματος, όπως ο Μάνου Τζινόμπιλι, ο Τόνι Πάρκερ και ο Πάου Γκασόλ. Τι να πρωτοπεί κανείς για τον “Pop”… Λόγω της ολιγόλεπτης καθυστέρησης του λεωφορείου των Σπερς, ο 69χρονος τεχνικός εμφανίστηκε κατά 10 λεπτά ασυνεπής στο ραντεβού του με τους reporters κι αφού ζήτησε συγνώμη, τέθηκε στην διάθεση του Τύπου.

Το μυθικό “τοτέμ” της προπονητικής απάντησε με κέφι σε όλες τις ερωτήσεις που διατύπωσε το gazzetta.gr και όταν ένας Αμερικανός συνάδελφος του ζήτησε να σχολιάσει τις πορείες διαμαρτυρίας κατά της οπλοχρησίας, που διοργανώνονται παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες, ούτε λίγο, ούτε πολύ… απασφάλισε!

Πραγματικά δεν ξέρω πόσες φορές έχει βγάλει στη σέντρα δημοσίως τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ – και πιστέψτε με ο λόγος του είναι «βαρύς» και μετράει πολύ στην κοινή γνώμη της Αμερικής – αλλά πραγματικά, ένιωσα πολύ τυχερός που ήμουν δίπλα του την ώρα που εκτόξευε ύβρεις όχι μόνο απέναντι στον χειρότερο πλανητάρχη του 21ου αιώνα, αλλά κυρίως απέναντι στη συνολική διαφθορά του πολιτικού συστήματος της χώρας του. Ο τύπος είναι σταθερή αξία και πραγματικά έχει μεγάλα κότσια…

Κι από το «αφεντικό» των Σπερς, στον Μάνου Τζινόμπιλι και τον Πάου Γκασόλ. Απευθυνόμενοι στον PR manager του οργανισμού του Τέξας, ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον κάποιον εκ των δύο πριν αρχίσει το ματς, γιατί κάτι μας έλεγε ότι μετά το λήξη του αγώνα, θα είχαμε χρόνο για τον Γιάννη.

Η απάντηση ήταν αρνητική αλλά βλέποντας τον 40άρη Αργεντίνο forward να υπογράφει δεκάδες αυτόγραφα και να βγάζει φωτογραφίες με κάθε ενδιαφερόμενο μετά την προθέρμανση, είπαμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας και ο τολμών συνήθως νικά! Μείνετε συντονισμένοι και δεν θα τον χάσετε…

Κρίμα που χάσαμε τον Πάου, που στα 38 του κατέγραψε άλλη μία παιχνιδάρα στο ενεργητικό του (22π. & 13ρ. σε 24’) και μαζί με τον Όλριτζ παρ’ ολίγο να κάνουν την ανατροπή, αλλά είπαμε, η βραδιά ήταν… ελληνική!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!