Μούρνινγκ - Τζόνσον: Από την αγάπη στο μίσος (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μούρνινγκ - Τζόνσον: Από την αγάπη στο μίσος (vids)

bet365

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το gazzetta.gr εξιστορεί τη σχέση του Αλόνζο Μούρνινγκ με τον Λάρι Τζόνσον η οποία από απεριόριστη αγάπη κατέληξε σε μπουνιές και τιμωρία.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Οι Σάρλοτ Χόρνετς ήταν μία ομάδα της Ανατολής η οποία στόχευε στην είσοδο στα playoffs και ποτέ δεν τα κατάφερνε

Στη διαδικασία του ντραφτ του 1991 επέλεξαν τον Λάρι Τζόνσον και την επόμενη χρονιά τον Αλόνζο Μούρνινγκ και τα πάντα άλλαξαν. Οι δυο τους είχαν «δέσει» βοηθώντας την ομάδα τους να βγει από την αφάνεια. Η σχέση τους ήταν εξαιρετική κάτι που φρόντιζαν οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν με κάθε ευκαιρία.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν και το 1993 μπήκαν για πρώτη φορά στα playoffs και μάλιστα προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο. Η αποχώρηση του Μάικλ Τζόρνταν άνοιξε την όρεξη στους ιθύνοντες της Σάρλοτ οι οποίοι έδωσαν ηγεμονικό συμβόλαιο στον Λάρι Τζόνσον. Ο LJ έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας με συμβόλαιο 84.000.000 δολαρίων για 12 χρόνια το οποίο μάλιστα ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την αποχώρηση του Τζόρνταν.

Τα διαφημιστικά σποτ, το τεράστιο συμβόλαιο και οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ομάδας πως, «ο Λάρι Τζόνσον είναι ο ηγέτης μας» ήταν στοιχεία τα οποία ο «Ζο» δεν μπόρεσε να διαχειριστεί. Ο Μόρνινγκ προσπάθησε να συζητήσει για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά έμεναν ακόμη 2 χρόνια να μείνει ελεύθερος και δεν βρήκε αντίκρυσμα. Η σχέση άρχισε να κλονίζεται και είχε αντίκτυπο στο παρκέ αφού οι Χόρνετς δε μπήκαν στα playoffs.

Η σεζόν 1994-95 έμοιαζε με επιτυχία αφού οι Χόρνετς είχαν πλεονέκτημα έδρας τερματίζοντας στην 4η θέση της Ανατολής. Το κακό ήταν πως στην 5η είχαν τερματίσει οι Μπουλς και το ακόμη χειρότερο.... λίγες μέρες νωρίτερα ο Τζόρνταν είχε αναφωνήσει «I am back».

Αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο και τα προβλήματα εμφανίστηκαν ξανά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Οι δυο τους πλέον δε μιλούσαν καν.

Ο Μούρνινγκ ήταν η πρώτη κίνηση του Πατ Ράιλι ως προπονητής των Χιτ κι αργότερα ο Λάρι Τζόνσον μετακόμισε στη Νέα Υόρκη.

Το 1998 σε αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ξεκίνησαν να ανταλλάζουν γροθιές. Μέχρι και ο Τζεφ Βαν Γκάντι την πλήρωσε. Έκτοτε ακολούθησαν πολλοί καυγάδες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και ακόμη μεγαλύτερες τιμωρίες.

Η σχέση αγάπης που είχε ξεκινήσει στη Σάρλοτ πριν κάποια χρόνια είχε εξελιχθεί στο απόλυτο μίσος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα