Γουόριορς: Η επόμενη ημέρα, τα συμβόλαια και ένας ασήκωτος φόρος πολυτελείας (vids)

Γουόριορς: Η επόμενη ημέρα, τα συμβόλαια και ένας ασήκωτος φόρος πολυτελείας (vids)

O Τζόρνταν Πουλ και ο Στεφ Κάρι.

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς και η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει ανανεώσεις συμβολαίων, αναμονή για το μέλλον του GM και έναν δυσβάσταχτο φόρο πολυτελείας.

Με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Το λάθος να τους αποκαλέσουν... ξοφλημένους συνέβη και παλιότερα. Εκείνοι απάντησαν με ένα δακτυλίδι.

Ο φετινός αποκλεισμός, ο πιο γοργός στις χρονιές που έχουν αγωνιστεί στα play-offs υπό τις οδηγίες του Στιβ Κερ, έφερε ξανά τις απαγορευμένες λέξεις στο στόμα των επικριτών: Τέλος Δυναστείας.

Το μόνο σίγουρο είναι οι Γουόριορς θα επιχειρήσουν για άλλη μία σεζόν. Ο Στιβ Κερ διαπίστωσε ότι στο... ντεπόζιτο των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν υπάρχει ακόμα... καύσιμο.

Αλλά για να πάρει μπροστά η «μηχανή», υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις.

Τα συμβόλαια

Ο Στεφ Κάρι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2025-2026. Κλειστό συμβόλαιο, χωρίς επιλογές ανανέωσης και αστερίσκους. Σχεδόν το ίδιο ισχύει και για τον Άντριου Γουίγκινς με τη μόνη διαφορά ότι η συμφωνία του ολοκληρώνεται τη σεζόν 2026-2027, με την τελευταία σεζόν να είναι στη δική του επιλογή. «Δεμένος» είναι και ο Τζόρνταν Πουλ (μέχρι το 2026-2027).

Υπάρχουν, ωστόσο και άλλες κατηγορίες παικτών. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει την επιλογή για να ανανεώσει το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν (έναντι 27.586.224 δολαρίων). Και στις δηλώσεις του μετά το Game 6 απέναντι στους Λος Άντζελες Λέικερς κόμπασε πως θέλει να μείνει στους Γουόριορς για την υπόλοιπη ζωή του. Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι με αυτούς τους τύπους μέχρι το τέλος».

Είναι πάντως δεδομένο ότι ο Γκριν θα έχει πολλές... ενοχλήσεις από ομάδες που θα θέλουν να τον προσθέσουν στο δυναμικό τους.

Υπάρχει και η περίπτωση του Κλέι Τόμπσον. Μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ($43 εκατομμύρια) και είναι διαθέσιμος για επέκταση αυτό το καλοκαίρι. Αν τελικά συμφωνήσει σε ένα συμβόλαιο, αυτό που κυριαρχεί ως σκέψη είναι να δεχτεί κάποια μείωση, προκειμένου στο ήδη υπερφορτωμένο salary cap να μπορεί να μπει ένα όριο.

Ο παράγοντας Μάγιερς

Δεν είναι μόνο οι παίκτες και ο προπονητής στους Γουόριορς. Υπάρχει και ο Μπομπ Μάγιερς. Ο general manager και ο πρόεδρος της ομάδας. Αν ο Τζο Λάκομπ (ο ιδιοκτήτης) είναι ο χρηματοδότης, τότε ο Μάγιερς είναι ο «εγκέφαλος» τούτης της Δυναστείας.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ενώ στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει το NBA Draft. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Μάγιερς θα μείνει στη θέση του. Η πρόθεση του Λάκομπ είναι να τον διατηρήσει, αλλά σε περίπτωση που οι επαφές δεν καταλήξουν σε συμφωνία, τότε ο Μάικλ Ντανλίβι Τζούνιορ, γιος του παλιού προπονητή Μάικλ Ντανλίβι, μοιάζει ως ο φυσικός διάδοχος.

Το salary cap και ο φόρος πολυτελείας

Οι Γουόριορς είναι μία από τις ακριβές ομάδες στο ΝΒΑ. Ο φόρος πολυτελείας που πληρώνει ο Τζο Λάκομπ δεν του είναι ακριβώς δυσβάσταχτος, αφού τα χρήματά του είναι ατελείωτα, αλλά δεν κάνει... μπίζνες για να χάνει χρήματα.

Το ετήσιο μισθολογικό κόστος ξεπερνάει τα 400 εκατομμύρια δολάρια, με τα περισσότερα από τα μισά να αφορούν το φόρο πολυτελείας. Και ενώ μπαίνει στην εξίσωση το νέο συμβόλαιο του Τζόρνταν Πουλ, αλλά και μία ενδεχόμενη ανανέωση στους Γκριν και Τόμπσον, το κόστος πρόκειται να εκτοξευτεί και άλλο!!

Κάτι που συνεπάγεται με διάφορους περιορισμούς στη συγκρότηση ενός αξιόμαχου ρόστερ, αφού πέρα από τα αστέρια χρειάζονται και οι ρολίστες.

Πάντως, για την επόμενη σεζόν στο ρόστερ θα βρίσκονται οι: Γκάρι Πέιτον ΙΙ, Κέβον Λούνεϊ, ενώ ο Τζόναθαν Κουμίνγκα θα περιμένει να διαπιστώσει αν οι Γουόριορς θα του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

 

NBA Τελευταία Νέα