Ρέτζι Μίλερ: Η νύχτα που «εκτέλεσε» τους Νικς στο «Garden» με 8 πόντους σε 9 δευτερόλεπτα! (vid)

Όταν ο Μίλερ «εκτέλεσε» τους Νικς

bet365

Συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη βραδιά που ο Ρέτζι Μίλερ άφησε... σύξυλους τους Νικς σημειώνοντας οκτώ πόντους σε διάστημα μικρότερο των... εννέα δευτερολέπτων στη σειρά των playoιffs!

Στις 7 Μαΐου 1995 έμελλε να γραφτεί μία από τις πιο ιστορικές σελίδες στο ΝΒΑ! Ήταν ο πρώτος ημιτελικός της Ανατολικής Περιφέρειας μεταξύ Νιου Γιορκ Νικς-Ιντιάνα Πέισερς στο «Madison Square Garden», όταν ο Ρέτζι Μίλερ έβαζε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του!

Ο φυσικός ηγέτης των Πέισερς είχε οδηγήσει την ομάδα του στο «break» της έδρας και στη νίκη με 107-105 σημειώνοντας 8 πόντους στα τελευταία 8,9 δευτερόλεπτα! To σκορ ήταν 105-99 για λογαριασμό των Νικς στα 18,7'' πριν από το τέλος. Επαναφορά η Ιντιάνα, με τον Μαρκ Τζάκσον να δίνει στον Μίλερ και εκείνος με τρίποντο να μειώνει σε 105-102 στα 16,4''.

Τραγικό λάθος του Τσαρλς Όκλεϊ, ο οποίος δίνει τη μπάλα στον... Ρέτζι Μίλερ! Αμέσως βγαίνει στο τρίποντο και... 105-105 στα 13,2''. Πριν κυλήσει ο χρόνος οι Πέισερς κάνουν φάουλ στον Τζον Σταρκς, ο οποίος αστοχεί και στις δύο βολές. Ο Γιούιν κερδίζει το ριμπάουντ, αστοχεί εκ νέου από πλεονεκτική θέση, η μπάλα στα χέρια του Μίλερ και φάουλ του Σταρκς!

Ο σταρ της Ιντιάνα ευστόχησε στο ζευγάρι στα 7,5'' αλλά στην τελευταία επίθεση των Νικς ο Γκρεγκ Άντονι έκανε το λάθος, γλίστρησε και οι Πέισερς απέδρασαν με τη νίκη.

Και κάπως έτσι ήταν τα play-offs στο ΝΒΑ στα μέσα της δεκαετία του '90...

Δείτε και θυμηθείτε τι είχε γίνει

 

NBA Τελευταία Νέα