Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: «Κουβαλάει» σαν ηγέτης την Οκλαχόμα και πάει για το θαύμα (vid)

Γκίλτζιους-Αλεξάντερ: «Κουβαλάει» σαν ηγέτης την Οκλαχόμα και πάει για το θαύμα (vid)

Ο Αλεξάντερ ηρεμεί

bet365

Το Gazzetta γράφει για την ασύλληπτη σεζόν του πυραυλοκίνητου Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ που έχει κρατήσει ζωντανούς τους Θάντερ στο... κόλπο του play-in τουρνουά.

Στο ξεκίνημα της σεζόν κανείς δεν υπολόγιζε τους Θάντερ. Το ίδιο συνέβαινε και πριν από λίγο καιρό. Όμως η Οκλαχόμα κόντρα σε όλες τις προβλέψεις βρίσκεται στην 10η θέση της Δύσης και δίνει μάχη για να μπει στο play-in τουρνουά. Αν τα καταφέρει θα πρέπει να... ανάψει μια λαμπάδα για χάρη του ηγέτη της, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ που κάνει τη σεζόν της ζωής του, έχοντας ωριμάσει σαν ηγέτης.

Το Gazzetta στέκεται στον χαρισματικό γκαρντ των Θάντερ που απολαμβάνει μια σεζόν... εκτόξευσης, φέτος που έχει αλλάξει επίπεδο και συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες του πλανήτη.

Tέταρτος σκόρερ στο ΝΒΑ

Η πρόοδος που έχει κάνει στο παιχνίδι του είναι μνημειώδης. Ο Σάι είναι τέταρτος σκόρερ σε όλο το ΝΒΑ με 31.4 πόντους κατά μέσο όρο, αφήνοντας πέμπτο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που δείχνει πολλά. Ο SGA δεν αστειεύεται φέτος και έχει εκτοξευτεί σε ένα υψή, εκεί όπου βρίσκεται η αφρόκρεμα του ΝΒΑ.

Συνεισφέρει και με τις 5.5 ασίστ, αλλά και με τα 4.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αλλά το σημαντικότερο είναι πως ποτέ δεν.. κρύβεται στα δύσκολα, του αρέσει να βγαίνει μπροστά και να παίρνει την ομάδα στις... πλάτες του. Χωρίς εκείνον οι Θάντερ θα είχαν βγει ήδη εκτός διεκδίκησης του play-in. Όμως με τον Σάι, η Οκλαχόμα πιστεύει ακόμα στο θαύμα.

Το ρεπερτόριο αυτού του παιδιού κάθε χρόνιο είναι και πιο πλούσιο στην επίθεση. Δουλεύει πολύ, βάζει πράγματα στο παιχνίδι του και γίνεται... κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα. Όλα αυτά χωρίς να παραμελεί και την άμυνα του, εκεί όπου είναι εξαιρετικός. Από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους two way παίκτες της λίγκας, αλλά και στις iso καταστάσεις. Ταβάνι του μόνο ο... ουρανός.

Έχει πάρει... φωτιά μετά το Αll Star Game

Η σεζόν έδειχνε να χάνεται πολύ νωρίς για τους Θάντερ, αφού ήταν μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο play-in. Αλλά μετά το All Star Game ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αγρίεψε, πείσμωσε και πραγματοποίησε απίθανες εμφανίσεις, βάζοντας την ομάδα του στο κόλπο.

Πριν λίγες μέρες ήταν και ο πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ, από το All Star Game και μετά έχοντας 35.6 πόντους μέσο όρο. Ασταμάτητος και... σεληνιασμένος με λύσσα για το play-in τουρνουά. Η σταθερότητα του φαίνεται και από το στατιστικό που λέει πως μέσα στο 2023 δεν έχει κανένα ματς με λιγότερους από 20 πόντους.

Επίσης έχει μπει στην κουβέντα με δύο ιερά τέρατα των Θάντερ. Έγινε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Οκλαχόμα με 40 ή περισσότερες 30άρες σε μια σεζόν. Οι άλλοι δύο που το είχαν πετύχει ήταν ο Κέβιν Ντουράντ και Ράσελ Γουέστμπρουκ.

Δώστε τη μπάλα όταν... ζυγίζει τόνους

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Σάι αποτελεί έναν από τους κορυφαίους clutch παίκτες του ΝΒΑ. Και το έχει... χτίσει αυτό με τα όσα κάνει στο παρκέ τους τελευταίους μήνες. Γουστάρει τα... θρίλερ, θέλει να πάρει την ευθύνη όταν η μπάλα ζυγίζει... τόνους. Δεν θα κρυφτεί, θα βγει μπροστά στην πρώτη γραμμή της μάχης για να... πολεμήσει στα δύσκολα για την ομάδα του.

Τον τελευταίο καιρό και τη σεζόν που διανύουμε έχει πετύχει πολλά κρίσιμα σουτ, αλλά και καλάθια νίκης για την Οκλαχόμα. Όπως αυτό κόντρα στους Γουίζαρντς, στους Μπλέιζερς και στους Νάγκετς. Νιώθει άνετα σε clutch καταστάσεις και ξέρει πως θα φτάσει στο καλάθι. Οι Θάντερ είναι τυχεροί που έχουν έναν παίκτη σαν εκείνον και είναι εύκολο σε ποιον θα πάει η μπάλα στα κρίσιμα.

Ο Σάι έχει κάνει... άλματα σαν ηγέτης τους τελευταίους μήνες σε μια πολύ νεανική ομάδα που δεν έχει τη βοήθεια έμπειρων βετεράνων. Έχει δώσει τη... σπίθα και την τρέλα σε μια ομάδα που πριν λίγο καιρό έδειχνε να τα έχει παρατήσει και να έχουν μηδενιστεί σχεδόν οι ελπίδες της για τα playoffs. Κι όμως ο Αλεξάντερ δεν έχει μάθει να καταθέτει τα... όπλα. Κράτησε... ζωντανούς τους Θάντερ και τώρα θα ψάξει τρόπο να τους βάλει και στο play-in, πετυχαίνοντας το θαύμα.

Η Οκλαχόμα είναι μια ομάδα με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες όπως ο εξαιρετικός rookie Tζέιλεν Γουίλιαμς, ο Ντορτ και ο Γκίντεϊ. Απλά χρειάζεται ένα στήριγμα, έναν μπροστάρη, έναν ηγέτη. Και ο Σάι παίζει αυτό τον ρόλο και ανταποκρίνεται έξοχα μέχρι τώρα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα