Όστιν Ριβς: Τα 15 λεπτά δημοσιότητας με τους Λέικερς δεν του αρκούσαν

Όστιν Ριβς: Τα 15 λεπτά δημοσιότητας με τους Λέικερς δεν του αρκούσαν

Ο Όστιν Ριβς αποθεώνεται από τους φαν των Λέικερς

bet365

Από αγρότης μπασκετμπολίστας και από ρολίστας... ήρωας ο Όστιν Ριβς, κράτησε ζωντανή την ελπίδα για την είσοδο των Λέικερς στα play-in σε ακόμα μία βραδιά που ο ΛεΜπρόν ήταν απών!

Ο Άντι Γουόρχολ μιλούσε για τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στον καθένα. Σε μία ταπεινή φάρμα του Αρκάνσας, ένα λευκό, αδύνατο αγόρι με πυκνό μαλλί είχε πλάσει την ιστορία του μακριά από την αγροτική ζωή.

Όταν ο ατζέντης του τον ρώτησε, λίγο πριν το Draft του 2021 αν ο στόχος του για το ΝΒΑ είναι τα λεφτά, η δόξα, οι γυναίκες, εκείνος απάντησε πως απλά θέλει να φύγει και να πει σε όλους να πάνε να γ@@@@ούν. Και μάλλον το πέτυχε, αν κρίνει κάποιος πως αντί για 15 λεπτά δημοσιότητας, κέρδισε το συμβόλαιο που ήθελε στους Λέικερς.

Κάτι που για εκείνον σήμαινε ακόμα περισσότερα, αφού μεγάλωσε βλέποντας τα παιχνίδια τους στην τηλεόραση. Ένας πιστός φαν του Κόμπι, άφησε σε οποιαδήποτε ομάδα να εννοηθεί πως χρειάζεται εγγυημένο χρόνο για να υπογράψει μαζί της και προτίμησε να μην ακούσει το όνομά του στον δεύτερο γύρο των Draft.

Η υπομονή είναι αρετή και ο Όστιν Ριβς διαθέτει μπόλικη τέτοια για να φτάσει να γίνεται από ήρωας της μιας βραδιάς σε διαρκή πρωταγωνιστή και ενεργό μέλος των Λέικερς του ΛεΜπρόν. «Όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον μου. Από εκεί που είμαι δε συνηθίζεται να παίζουν μπάσκετ. Αλλά το να είμαι σε αυτό το επίπεδο και σε αυτόν τον οργανισμό σήμερα... Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη» ήταν τα λόγια του αμέσως μετά το ρεκόρ καριέρας που πέτυχε απέναντι στους Μάτζικ, σε μία νίκη που αφήνει αναμμένη τη δάδα της ελπίδας.

Ο «Hillbilly Kobe» πραγματοποίησε το όνειρό του με τους Λέικερς

Ο Ριβς δεν είναι αλαζόνας. Το κεφάλι του είναι χαμηλωμένο, τα φώτα της δημοσιότητας δεν του ταιριάζουν. Σχεδόν έναν χρόνο πριν έγινε ο ήρωας του Λος Άντζελες με ένα buzzer beater επί των Μάβερικς. Αυτά τα 15 λεπτά δημοσιότητας δεν του αρκούσαν όμως. Δεν του αρκούσαν για να πει σε όλους τη φράση που ήθελε από μικρός.

Η θέση του στο ΝΒΑ είναι αρχικά επιλογή και μετέπειτα κατάκτηση. Από την κολεγιακή του καριέρα στην Οκλαχόμα είχε φανεί η στενή επαφή του με τα βασικά. Χωρίς τα ιδιαίτερα αθλητικά προσόντα, έπαιζε πάντοτε με το μυαλό του όπως παραδεχόταν όλοι τότε και «διάβαζε» τα πράγματα στο παρκέ προτού συμβούν. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

Το «Hillbilly Kobe» έχει μείνει για να θυμίζει τον μικρό του εαυτό στο Αρκάνσας. Αυτόν που ονειρευόταν να σκοράρει 35 πόντους με τη φανέλα των Λέικερς, προτού το κάνει πράξη το βράδυ της 19ης Μαρτίου. Ο ΛεΜπρόν και οι υπόλοιποι έσπευσαν να τον μπουγελώσουν γιατί ο μικρός... παραμεγάλωσε και ένα τεράστιο franchise που πασχίζει να μπει στα playoffs τη φετινή σεζόν, διατηρήθηκε ζωντανό χάρη στη θέλησή του να παίξει για να ξεφύγει από μία ζωή που ήταν σχεδιασμένη να την ακολουθήσει, αλλά αυτός έσκισε το σενάριο.

Φέτος μετράει 11.6 πόντους, 2.8 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ μέσο όρο, σε μία σεζόν που είναι γεμάτη με δικές του στιγμές. Έντονες και ανεξίτηλες στη μνήμη, υπερβατικές πολλές φορές για τις ευθύνες που αναλογούσαν σε έναν 24χρονο ρολίστα. Αν ενώσει, όμως, κάποιος τις τελείες αυτών των 15 λεπτών που έβρισκε σε κάθε ματς ο «Νο15», θα διακρίνει πως είναι ένας χαρακτήρας πρώτης γραμμής, σε μία χρονιά περίεργη με τη βελόνα να διαταράσσεται μεταξύ της αποτυχίας και της προσμονής για κάτι μεγάλο.

Ο Ριβς σκόραρε 35 πόντους με τη φανέλα των Λέικερς και τα όνειρα των νεαρών φαν παραμένουν ζωντανά. Στο Αρκάνσας σίγουρα υπάρχει μία τοπική κοινωνία που χορεύει στους ρυθμούς του. Ακόμα και αν εκείνος προτίμησε να την αποχωριστεί για τη γειτονιά του Hollywood.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα