Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το «διπλό» πρόσωπο κόντρα στους Μάβερικς είχε εξήγηση (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το «διπλό» πρόσωπο κόντρα στους Μάβερικς είχε εξήγηση (vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το «διπλό» πρόσωπο κόντρα στους Μάβερικς είχε εξήγηση (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρήκε τα πατήματά του στο δεύτερο ημίχρονο με τους Ντάλας Μάβερικς δίνοντας το σύνθημα της νίκης στους Μπακς και οι «μπασκετικοί θεοί» είναι η εξήγηση στον... γρίφο μιας άστοχης αρχικά βραδιάς.

Δύο ακουστικά και ένα mindset... Αυτό χρειάζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για να μεταφερθεί για λίγο στον κόσμο του Freak και να επιστρέψει στο παρκέ ως ο Giannis, ο παίκτης που μπορεί να σμπαραλιάσει και ρεκόρ πέρα από μπασκέτες.

Στην πραγματικότητα δεν άλλαξε τίποτα στην ρουτίνα του πριν από το ματς με τους Μάβερικς, όμως χρειάστηκε να περιμένει. Στην αρχή για να βρει τον εαυτό του και στο τέλος για να δει τον Λόπεζ να ολοκληρώνει το alley oop για να χαρίσει τη νίκη στους Μιλγουόκι Μπακς με την ταυτόχρονη αυτοκτονία των γηπεδούχων από τη γραμμή των βολών.


Όταν τα «ελάφια» χρειάστηκαν τη βοήθειά του για να επιστρέψουν από το -12 που είχαν βρεθεί χάριν στις ορέξεις τους Λούκα Ντόντσιτς, ο Γιάννης έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Πλησίασε το καλάθι και απέδειξε πως μπορεί να γίνει κομβικός - ή και κυριαρχικός- ακόμη και σε βραδιές που τα ποσοστά ευστοχίας του δεν συγκινούν. Ο Γιάννης χρεώθηκε με το 5ο του φάουλ 5'21'' πριν το τέλος και υπέπεσε στο 6ο με 2'55'' να απομένουν στο ρολόι και το σκορ στο 101-102, παρά το challenge που χρησιμοποίησε ο Μπουντενχόλζερ για να μην αναγκαστεί να δει τον σταρ του στον πάγκο.

Η στατιστική του έγραψε 28 πόντους,, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 7 λάθη στα 35 λεπτά που πάτησε στο παρκέ. Όμως, ο τρόπος που μοιράστηκαν αυτά μέσα στο παρκέ ήταν και ο κινητήριος μοχλός για τους Μπακς ώστε να κυνηγήσουν ένα παιχνίδι που έμοιαζε να γλιστρά από τα χέρια τους.

Στο 32ο λεπτό, ο Giannis στο 32ο λεπτό μετρούσε 10 πόντους με 4/13 σουτ (1/1 τρίποντο, 2/12 δίποντα) και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10/20 σουτ (1/1 τρίποντο, 9/19 δίποντα και 7/10 βολές).


Το ημίχρονο για τον Έλληνα σούπερ σταρ έκλεισε στους 5 πόντους σε 16 λεπτά με 4 ριμπαόυντ και 3 ασίστ. Στις επόμενες δύο περιόδους, η προσφορά του Γιάννη «μίλησε» από μόνη της, αφού έδωσε 23 πόντους με... τριπλό γκολ-φάουλ στην τέταρτη περίοδο φέρνοντας τον αγώνα στο «μηδέν» για την μετέπειτα νίκη.

Μετά την αναμέτρηση και ενώ το "W" βρισκόταν στην πλευρά του Μιλγουόκι, ήρθε και η ώρα να αστειευτεί. Σε ερώτηση για το 6ο φάουλ και στην αποβολή του μίλησε για «σωστό, εξαιρετικό φάουλ» ενώ εκθείασε τους συμπαίκτες του και τον Λόπεζ για ό,τι προηγήθηκε. Όμως η πραγματικότητα κρύβεται και πίσω από τους «μπασκετικούς θεούς» στους οποίους αναφέρθηκε.

«Θα σε ανταμείβουν αν προσπαθείς να παίξεις σκληρά» είπε και οι δικοί του μπασκετικοί θεοί συμβάλουν κάθε φορά που ο Γιάννης θα πρέπει να είναι εκεί, στις δικές του άστοχες βραδιές.

 

NBA Τελευταία Νέα