ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μωβ και χρυσό με τους δικούς του όρους

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μωβ και χρυσό με τους δικούς του όρους

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Μωβ και χρυσό με τους δικούς του όρους

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα ολοκληρώσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέικερς. Έλαβε τη διετή επέκταση στο συμβόλαιό του,

Μία πινελιά μωβ. Άλλη μία με μπόλικο χρυσό. Και στη μέση, άλλα μία, με έντονο πράσινο χρώμα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πρόκειται να το κουνήσει από την Καλιφόρνια. Αυτό μπορεί να εγγυηθεί, μέχρι ενός σημείου, η επέκταση που υπέγραψε με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Όχι και άσχημα για έναν αθλητή που βαδίζει στο 38ο έτος της ηλικίας του. Και όμως εξακολουθεί να αγωνίζεται σαν να ξεκίνησε μόλις στη λίγκα.

Ο Τζέιμς θα μείνει στους Λέικερς μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-2024. Αφού η ανανέωση για την επόμενη σεζόν (την τελευταία της νέας συμφωνίας) είναι δική του απόφαση. Και οι Λέικερς δεν έχουν τη δυνατότητα να τον ανταλλάξουν.

Αυτός είναι ένας από τους απαράβατους όρους που έχει θέσει το NBA σε μία τέτοια συμφωνία. Και ο άλλος, αφορά την ηλικία του Τζέιμς. Ναι, υπάρχει και όρος που προβλέπει κάτι για όσους είναι 38 ή άνω των 38 ετών.

Ο Τζέιμς δεν θα μπορούσε να υπογράψει για παραπάνω από δύο χρόνια.

Με τα 97.1 εκατομμύρια δολάρια του νέου συμβολαίου, ο Τζέιμς θα γίνει πραγματικά «βασιλιάς». Ως ο παίκτης με τα περισσότερα κερδισμένα χρήματα από τα συμβόλαιά του, με το ποσό να φτάνει στα 532 εκατομμύρια δολάρια!

Τα συμβόλαιο του ΛεΜπρόν

  • 2003-2010 Κλίβελαντ Καβαλίερς - $62.020.913
  • 2010-2014 Μαϊάμι Χιτ - $67.135.000
  • 2014-2018 Κλίβελαντ Καβαλίερς - $107.864.159
  • 2018-2022 Λος Άντζελες Λέικερς - $153.491.118

Η αναμονή θα... σκότωνε

Αυτή τη στιγμή, απομένουν περίπου 6 εβδομάδες μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας των Λέικερς. Και κανείς δεν ήθελε το θέμα του Τζέιμς να βρίσκεται στον... αέρα, μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο.

Η κοινή απόφαση σημαίνει ότι οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν μαζί, ό,τι και αν συμβεί στο υπόλοιπο της post season. Με την Τζίνι Μπας να συνεχίζει την παράδοση του μπαμπά της, Τζέρι και να πληρώνει αδρά τα αστέρια της ομάδας του.

Χώρια που με τούτη την κίνηση, οι Λέικερς έχουν «δέσει» τη δυναμική δυάδα των Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν 2023-2024. Και πλέον έχουν (λιγότερο) χρόνο και (περισσότερη) διάθεση να ασχοληθούν με τη συγκρότηση ενός ρόστερ που θα επιχειρήσει να φέρει άλλο ένα πρωτάθλημα στο Λ.Α., μία επίτευξη που θα ρίξει τους Μπόστον Σέλτικς από το ρετιρέ της συγκατοίκησης με τους περισσότερους τίτλους.

Η ασφάλεια της ανανέωσης

Υπάρχει και αυτή η προοπτική, της ασφάλειας. Της σιγουριάς. Ο Τζέιμς ήθελε αυτή την επιλογή, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα του. Όχι πως θα του λείψουν, αλλά κανείς δεν βρίσκει στο... δρόμο 97 εκατομμύρια. Και με δεδομένους τους τραυματισμούς που είχε στα τρία από τα τέσσερα χρόνια του στους Λέικερς, ο ΛεΜπρόν ήθελε να έχει στα χέρια του ένα εγγυημένο συμβόλαιο.

Η παραμονή φέρνει ανταλλαγές

Ο Τζέιμς είχε προειδοποιήσει από το All Star Game του Κλίβελαντ. Πως μία ημέρα μπορεί να επιστρέψει, ξανά, στους Καβαλίερς. Λίγο αργότερα, είχε εμφανιστεί χολωμένος από την απουσία κινήσεων την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών.

Και όμως, στο τέλος έμεινε. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως οι Λέικερς είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τη δημιουργία ενός δυνατού ρόστερ. Όχι μόνο για να μη δυσαρεστήσουν τον σούπερ σταρ τους, αλλά και για να εκμεταλλευτούν το μικρό, πλέον, παράθυρο που έχει ο Τζέιμς στη διάθεσή τους.

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να κάνεις πρωταθλητισμό στα 38 ή στα 39 σου. Ακόμη και αν σε λένε ΛεΜπρόν Τζέιμς.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα