Μπένεντικτ Ματουρίν: Ο rookie που προκάλεσε τον ΛεΜπρόν παίζει για τον χαμένο αδερφό του (vids)

Μπένεντικτ Ματουρίν: Ο rookie που προκάλεσε τον ΛεΜπρόν παίζει για τον χαμένο αδερφό του (vids)

Μπένεντικτ Ματουρίν: Ο rookie που προκάλεσε τον ΛεΜπρόν παίζει για τον χαμένο αδερφό του (vids)

bet365

Ο Μπένεντικτ Ματουρίν έχει μία ιστορία να πει. Προτού... προκαλέσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, είδε τον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής του, τον ετεροθαλή αδερφό του να χάνει τη ζωή του.

Στο μπράτσο του Μπενεντίκτ Ματουρίν είναι αποτυπωμένη όλη η παιδική του ηλικία. Ένα ονοματεπώνυμο και δύο ημερομηνίες. Για πάντα.

Ο rookie των Ιντιάνα Πέισερς, επιλογή στο Νο6 του Draft, έχει να πει τη δική του ιστορία. Αυτό που έμεινε για τον Ματουρίν, το βράδυ του Draft, ήταν η υπερφίαλη δήλωσή του για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μόνο που ο 20χρονος παίκτης δεν είναι μόνο αυτό.

Ο Ματουρίν μεγάλωσε στον Καναδά. Στην περιοχή του Μοντρεάλ-Νορντ, μία από τις πιο επικίνδυνες γειτονιές στην κατά τα άλλα ειρηνική καναδική πόλη.

Οι μέρες κυλούσαν ξένοιαστα. Μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του, Ντομινίκ Ζαν. «Καρπό» από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του, Φέλιξ, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τον νέο παίκτη των Πέισερς, αφού άφησε την πρώτη οικογένειά του και «έφυγε» από τη ζωή το 2013.

Τον Ματουρίν δεν τον έμελλε η απουσία του μπαμπά του. Είχε τον αδερφό του. Αυτός ήταν τα πάντα. Ήταν ο παίκτης που τον ζόριζε κάθε φορά που έπαιζαν ένα μονό.

Ήταν ο παρτενέρ του όταν αποφάσιζαν να παίξουν... ξύλο και εκείνος που απολάμβανε το αγαπημένο φαγητό της μητέρας τους, Έλβι Ζαν, κοτόπουλο, με ρύζι και φασόλια.

12/2/1999-30/9/2014

«Τον χτύπησε ένα αμάξι», είπε ο Ματουρίν για τον αδερφό του. «Ήμουν στο σπίτι. Εκείνος δεν είχε γυρίσει από το σχολείο. Και η μητέρα είχε αρχίσει να ανησυχεί. Έλαβε ένα τηλεφώνημα. Πήγε στο νοσοκομείο. Τον βρήκε. Ήταν τόσο δύσκολο για εκείνη, για την αδερφή μου, για όλη την οικογένεια. Δεν το ξεπεράσαμε εύκολα. Μας πήρε δύο χρόνια για να το συνηθίσουμε», ήταν τα λόγια του Ματουρίν στην Washington Post.

Κοφτές προτάσεις. Δεν μπορούσε να συνθέσει μία μεγαλύτερη πρόταση. Τα χρόνια από το 2014 έχουν περάσει, μα ο κόμπος στο λαιμό μένει για πάντα.

Για να διατηρήσει αυτό το «για πάντα», αποφάσισε να κάνει ένα τατουάζ στο χέρι του. Το όνομα του αδελφού του, Ντομινίκ, την ημερομηνία γέννησης (12/2/1999) και θανάτου (30/9/2014).

Όταν ο Ματουρίν ανέβηκε στο πλευρό του κομισάριου του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, αποκάλυψε το σακάκι του. Στο εσωτερικό του είχε τυπώσει και ράψει μία παιδική φωτογραφία του, μαζί με τον Ντομινίκ και την (αδερφή τους), Τζεν.

Λίγο αργότερα, η μητέρα του (ουσιαστικά η μητριά του) ανέβηκε μαζί του στη σκηνή. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

«Το μπάσκετ με έσωσε»

«Όλα όσα κάνω είναι για τον αδερφό μου. Είναι πάντα μαζί μου. Κάναμε τα πάντα μαζί. Είχα ήδη ένα σοβαρό θέμα να με απασχολεί. Ο θάνατός του, πρόσθεσε άλλο ένα. Τώρα κουβαλάω πολλά στους ώμους μου. Όποιοι πέσουν πάνω μου, θα "πέσουν" πάνω σε αυτά», πρόσθεσε ο 20χρονος.

Ποιο ήταν το σοβαρό θέμα που τον απασχολούσε; Μα φυσικά να προστατεύσει τη μητέρα και την αδερφή του. Το βάρος ήταν πάνω του. Και η γειτονιά που ζούσε ήταν ζόρικη.

«Δεν ήταν εύκολο. Αρκετοί ακολουθούσαν το λάθος δρόμο. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους. Ναρκωτικά. Όπλα. Πυροβολισμοί και άλλες διάφορες καταστάσεις. Ήμουν πάντα γύρω τους. Αυτό με διαμόρφωσε ως ανθρώπινο ον. Έμαθα να είμαι ευγνώμων. Η οικογένειά μου με κράτησε συγκεντρωμένο στα πράγματα που ήθελα να κάνω. Το μπάσκετ με έσωσε», συμπλήρωσε.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα