Μαλόουν: «Ο Γιόκιτς είναι από τους πιο υποτιμημένους κατόχους τίτλου MVP»

Μαλόουν: «Ο Γιόκιτς είναι από τους πιο υποτιμημένους κατόχους τίτλου MVP»

Μαλόουν: «Ο Γιόκιτς είναι από τους πιο υποτιμημένους κατόχους τίτλου MVP»

bet365

Ο τεχνικός των Νάγκετς εξέφρασε... το παράπονό του σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει ο Νίκολα Γιόκιτς ως ο κάτοχος του MVP.

Λίγο πριν την αναμέτρηση με τους Κλίπερς, όπου οι Νάγκετς ηττήθηκαν με 87-85, ο προπονητής του Ντένβερ, Μάικλ Μαλόουν στάθηκε στην περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς.

Εξήγησε πως με βάση τα όσα κάνει στο παρκέ τη φετινή σεζόν, δεν χαίρει της ανάλογης εκτίμησης.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι ένας από τους κατόχους MVP που μπορώ να σκεφτώ που δεν τον σέβονται όσο πρέπει, ειδικά όσον αφορά την προσοχή».

«Αλλά αν ανοίξεις το λεξικό, ψάξε τη λέξη συνέπεια, θα υπάρχει μια φωτογραφία του Νίκολα εκεί. Αυτό πηγαίνει πίσω στη φούσκα, που πηγαίνει πίσω σε μια σεζόν 72 παιχνιδιών πέρυσι, και φέτος γνωρίζαμε ότι ο Τζαμάλ [Μάρεϊ] θα ήταν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν προσθέτεις έναν Μάικλ Πόρτερ, όταν προσθέτεις έναν Πι Τζέι Ντόζιερ σε αυτή τη λίστα με τους τραυματίες, γίνεται ακόμα πιο απίστευτο αυτό που κάνει».

Ο Γιόκιτς πριν το Λος Άντζελες είχε μέσο όρο 25,8 πόντους, 14,2 ριμπάουντ, 7,0 ασίστ και 56,1% στα σουτ για την τρέχουσα σεζόν. Την περασμένη σεζόν, όταν πήρε το πρώτο του τρόπαιο MVP, ο ίδιος είχε κατά μέσο όρο 26,4 πόντους, 10,8 ριμπάουντ, 8,3 ασίστ και 56,6% στα σουτ.

Είχε 21 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ με 64,3% απέναντι στους Κλίπερς, ενώ στα προηγούμενα 8 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 26,1 πόντους και 17,3 ριμπάουντ.

Στην έντονη συζήτηση για τον νέο κάτοχο του τίτλου του MVP, με υποψήφιους τους Στεφ Κάρι, Γιάννη Αντετοκούνμπο και Κέβιν Ντουράντ, ο Μαλόουν απαντά: «Ο Νίκολα Γιόκιτς δεν είναι σέξι...Απλά δεν είναι. Δεν υπάρχει τίποτα για τον Νίκολα... η γυναίκα του μπορεί να διαφωνεί. Αλλά αν είσαι ένας πραγματικός μαθητής του παιχνιδιού, ένας προπονητής, κάποιος που αγαπά το παιχνίδι που παίζεται με τον σωστό τρόπο, τότε εκτιμάς στο επίπεδο που θα πρέπει να εκτιμηθεί.

Αλλά δεν πρόκειται να είναι στο SportsCenter καρφώνοντας σε κάποιον. Δεν πρόκειται να μπλοκάρει μια βολή στην τρίτη σειρά. Πρέπει να εκτιμάς τις πάσες, το IQ, το "διάβασμα" των ΄φασεων, ακριβώς αυτό που κάνει κάθε βράδυ από την άποψη σκοραρίσματος, ριμπάουντ, playmaking».

 

NBA Τελευταία Νέα