Τζόναθαν Έιμι Τζ.: Ο σεκιούριτι των Ουόριορς που πήρε την ευκαιρία στη G-League στο Gazzetta

Τζόναθαν Έιμι Τζ.: Ο σεκιούριτι των Ουόριορς που πήρε την ευκαιρία στη G-League στο Gazzetta

Τζόναθαν Έιμι Τζ.: Ο σεκιούριτι των Ουόριορς που πήρε την ευκαιρία στη G-League στο Gazzetta

bet365

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο Τζόναθαν Έιμι Τζούνιορ, μέλος του προσωπικού ασφαλείας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, πήρε την ευκαιρία για να δοκιμαστεί στην ομάδα της G-League των Ουόριορς και μιλάει στο Gazzetta για την εμπειρία και τη ζωή του. Από το μπούλινγκ στην... G-League.

«Δεν είμαι από τα προάστια, ούτε μέλος της μεσαίας τάξης. Δεν θα συμπεριφερθώ σαν να είμαι. Προσπάθησα να κερδίσω τις ευκαιρίες μου, αρκετοί με υποτιμούσαν όταν ήμουν πιο μικρός, δέχτηκα μπούλινγκ και διάφορες άλλες καταστάσεις».

Ο Τζόναθαν Έϊμι Τζούνιορ είναι ένας από εμάς. Στα 26 του εργάζεται στον οργανισμό των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, με την ιδιότητα του προσωπικού ασφαλείας. Ξέρετε, εκείνος ο τύπος που κάποιοι προσπερνούν και ρίχνουν ένα υποτιμητικό βλέμμα. Μόνο που ο Τζόναθαν Έϊμι Τζούνιορ αισθάνεται πως έχει ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια του. Για μία ημέρα τον κράτησε σφιχτά στα και χέρια του. Μόνο για μία ημέρα. Αλλά ήταν αρκετή για να τον γεμίσει για μία ολάκερη ζωή.

Οι Ουόριορς τον προκάλεσαν να λάβει μέρος στα δοκιμαστικά για τη συγκρότηση της ομάδας της G-League, των Σάντα Κρουζ Ουόριορς. Ένας 26χρονος, δίχως κολεγιακή εμπειρία και μόνη... προίκα όσα έζησε στα ανοικτά γήπεδα και ερασιτεχνικά πρωτάθλημα που σκαρώνουν διάφοροι στο πάρκο.

Jonathan Amey

«Είμαι γέννημα θρέμμα του Όκλαντ, και λίγο αργότερα μετακόμισα στο Χέιγουορντ του Καστλ Βάλεϊ. Η περιοχή που μέναμε ήταν κακόφημη και έπρεπε να μετακομίσουμε. Τον Ιούνιο του 2022 θα συμπληρώσω τρία χρόνια στον οργανισμό. Λατρεύω την ομάδα, τον οργανισμό, τους παίκτες, δεν μου συμπεριφέρονται σαν να είμαι ένα μέλος από το προσωπικό ασφαλείας, αλλά σαν να είμαι η οικογένειά τους. Σαν να είμαι ένας απ' αυτούς και το εκτιμώ απεριόριστα», τόνισε ο Έιμι στο Gazzetta, την ώρα που πήγαινε για άλλη μία προπόνηση.

H πρόσκληση ήρθε εντελώς ξαφνικά. Με τον 26χρονο να νομίζει ότι κάποιος του κάνει μία (κακόγουστη) φάρσα.

«Ένας από τους προπονητές με ρώτησε αν παίζω μπάσκετ. Και του είπα “ναι”, αλλά έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που το έκανα. “Θέλεις να δοκιμάσεις για την ομάδα της G-League;”, ήταν η ερώτησή του. Μέχρι να το επεξεργαστώ στο μυαλό μου, νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. “Θα έρθω”, του απάντησα.

Και όταν είδα τη λίστα των ανθρώπων που θα είχαν πρόσβαση, στο γήπεδο, επειδή αυτή είναι η δουλειά μου, και είδα το όνομά μου σε αυτή, τότε ενθουσιάστηκα πάρα πολύ. Θα πήγαινα να παίξω μαζί με παίκτες που είναι free agents, παίκτες του ΝΒΑ που αναζητούν μία ομάδα. Θα ήμουν στον ίδιο χώρο μαζί τους. Ήταν κάτι που δεν περίμενα να συμβεί στη ζωή μου. Είμαι χαρούμενος που πήρα την ευκαιρία», εξήγησε ο Τζόναθαν Έιμι Τζούνιορ.

«Με υποτιμούσαν, δέχτηκα μπούλινγκ»

Η ζωή του δεν ήταν πάντα εύκολη. Η ατάκα που διαβάσετε στον πρόλογο είναι βγαλμένη από τη ζωή του. Από τη ζωή εκείνων που δεν είναι τόσο τυχεροί. Και πρέπει να δημιουργήσουν τη δική τους τύχη.

«Δεν είμαι από τα προάστια, ούτε μέλος της μεσαίας τάξης. Δεν θα συμπεριφερθώ σαν να είμαι. Προσπάθησα να κερδίσω τις ευκαιρίες μου, αρκετοί με υποτιμούσαν όταν ήμουν πιο μικρός, δέχτηκα μπούλινγκ και διάφορες άλλες καταστάσεις. Έμεινα ζωντανός σε όλες τις καταστάσεις και συμπεριφέρθηκα όπως θα ήθελα να συμπεριφερθούν οι άλλοι σε εμένα. Πάντα είχα θετική νοοτροπία. Ακόμη και τώρα θέλω να μοιράζω αγάπη και θετική ενέργεια. Πολλοί άνθρωποι έχουν τα δικά τους προβλήματα, μπορεί να είναι οικονομικής φύσεως, μπορεί να είναι ο χαμός ενός αγαπημένου τους προσώπου, ό,τι και αν είναι αυτό, τους υποδέχομαι με χαμόγελο. Πρέπει να έχουμε μία πιο θετική αντιμετώπιση», ήταν τα λόγια του.

Η δοκιμή δεν είχε το αποτέλεσμα που θα ήθελε ο Τζόναθαν. «Κόπηκε» από την τελική ομάδα. Ίσως η εξέλιξη να ήταν φυσιολογική. Στο φινάλε της προπόνησης βρέθηκε στο κέντρο μιας ομάδας. Δέχτηκε τον έπαινο για την προσπάθειά του. Και μη νομίζετε ότι θα τα παρατήσει έτσι εύκολα: «Για την επόμενη σεζόν θα έχω μία ολόκληρη σεζόν για να προετοιμαστώ, πριν είχα μόλις δύο μήνες. Τότε δεν θα έχω καμία δικαιολογία».

Η εμπειρία, πέρα από το αποτέλεσμα, ήταν κάτι μοναδικό. «Ό,τι πιο κοντινό έχω συναντήσει στο ΝΒΑ, ως εμπειρία. Ήταν κάτι σπάνιο, απ' όλους τους ανθρώπους είπαν σε έναν σεκιουριτά να δοκιμάσει. Δεν πίστευα ότι θα έχω την ευκαιρία να παίξω έστω και στη θυγατρική ομάδα. Ήμουν ενθουσιασμένος, αλλά και γεμάτος άγχος. Ήταν ένα σκηνικό τόσο επαγγελματικό. Δεν είχα συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες που είχα ήταν περισσότερο από το σχολείο, σε πιο αργό ρυθμό. Εδώ είναι σε άλλο επίπεδο, ταχύτερο. Έπρεπε να προσαρμοστώ και ελπίζω ότι θα είμαι έτοιμος για το επόμενο καλοκαίρι», είπε στο Gazzetta.

Οι Ουόριορς που νοιάζονται

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς μοιάζουν να λειτουργούν διαφορετικά απ' τους άλλους οργανισμούς. Το έδειξαν όταν πρόσφεραν στον Άαρον «Showtime» Τέιλορ, πρώην κατάδικο στις φυλακές του Σαν Κουέντιν, μία ευκαιρία να γίνει ο play by play εκφωνητής στην αναμέτρηση με τους Χιούστον Ρόκετς.

Πριν από μερικές ημέρες, τόσο ο Στιβ Κέρ όσο και ο Στεφ Κάρι επέδειξαν τεράστια ευαισθησία στην υπόθεση ενός καταδικασμένου σε θάνατο φυλακισμένου, του Τζούλιους Τζόουνς.

Και τώρα ήρθε να προστεθεί το παράδειγμα του 26χρονου Τζόναθαν. «Υπάρχουν άνθρωποι με τρομερή προοπτική μέσα στον οργανισμό και οι Ουόριορς θέλουν να τους δώσουν ευκαιρίες. Μπορεί εγώ και κάποιοι άλλοι να μην έχουν τους κατάλληλους πόρους ή να έχουμε κάποιον να μιλήσει για εμάς. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι μπορεί να φοβούνται να μιλήσουν για κάποιον άλλον, για να μην χάσουν τη θέση τους ή τη δουλειά τους. Οι Ουόριορς θέλουν να δουν το καλύτερο εαυτό απ' όλους και μόλις γνωρίσουν ένα άτομο, θέλουν να δουν τι άλλο μπορεί να προσφέρει», εξήγησε σχετικά.

Η επαφή με τους παίκτες είναι καθημερινή. Μόλις τα μέλη των Ουόριορς κατάλαβαν ότι ο Τζόναθαν δοκίμασε την τύχη του, θέλησαν να μάθουν τι συνέβη: «Τους είχα μιλήσει σχετικά. Αλλά το κατάλαβαν μόλις πήγα για τη δοκιμή. "Το έκανες;", μου έλεγαν. Είχε μείνει κάτι σαν μυστικό. Και εγώ δεν ήθελα να το επικοινωνήσω. Πήγα, δοκίμασα, δεν μπήκα στην ομάδα και συνέχισα τη ζωή μου. Και ξαφνικά αρκετοί δημοσιογράφοι άρχισαν να μου ζητάνε συνεντεύξεις».

Jonathan Amey

Τζόναθαν, ο υπεύθυνος ασφαλείας

Ο Έιμι δεν κάνει τη δουλειά του προσωπικού ασφαλείας για πρώτη φορά. Υπήρξε μέλος των Ρέιντερς και των 49ερς, αμφότερες ομάδες του NFL. Και ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

«Το έχω κάνει ξανά για τους Ρέιντερς και τους 49ερς πρέπει μόνο να προσαρμοστείς. Τα media και ο κόσμος θέλουν να δουν τους παίκτες. Μου ζητάνε χάρες, αλλά δεν μπορώ να τις κάνω. Ακόμη και αν μου δώσουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια δεν πρόκειται να το κάνω. Ενδιαφέρομαι τόσο γι' αυτούς τους ανθρώπους, για την άνεση και την ασφάλειά τους, πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους και εδώ είμαι εκεί για να τους βοηθήσω. Τώρα που ο Ουόριορς κερδίζουν, περισσότερος κόσμος θέλει να τους δει από κοντά. Θέλουν να πάρουν ένα αυτόγραφο και εγώ είμαι στη μέση. Αν οι παίκτες μου πουν οκ, τους αφήνω, μου κάνουν συγκεκριμένα νοήματα και εγώ ξέρω τι πρέπει να κάνω», εξήγησε σχετικά.

Σχεδόν τρία χρόνια κοντά στους Ουόριορς και ο Τζόναθαν Έϊμι Τζούνιορ θα πρέπει να έχει έναν παίκτη-πρότυπο. Θα μπορούσε να είναι ο Στεφ Κάρι. Ή ο Κλέι Τόμπσον. Και όμως. Διάλεξε έναν παίκτη που του ταιριάζει.

«Τον Γκάρι Πέιτον τον δεύτερο, γιατί μου θυμίζει τον εαυτό μου. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, λατρεύουμε την άμυνα, μπορούμε να επηρεάσουμε ένα ματς ακόμη και αν δεν έχουμε μακρινό σουτ. Σχετίζομαι μαζί του, παίζω σαν αυτόν. Αν με υπέγραφαν θα έκανα ότι και αυτός, αν και μου λείπει η εμπειρία. Του μοιάζω πάρα πολύ στο στυλ παιχνιδιού». Διαφωνείτε;

@Photo credits: Jonathan Amey Jr. Instagram
 

NBA Τελευταία Νέα