Το ιστορικό ντεμπούτο των Ουέστ-Ρόμπερτσον στην μεταξύ τους μονομαχία (vids)

Το ιστορικό ντεμπούτο των Ουέστ-Ρόμπερτσον στην μεταξύ τους μονομαχία (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Το ιστορικό ντεμπούτο των Ουέστ-Ρόμπερτσον στην μεταξύ τους μονομαχία (vids)

bet365

Πέρασαν 61 χρόνια από τη μέρα που οι δύο μετέπειτα θρύλοι του ΝΒΑ, Τζέρι Ουέστ και Όσκαρ Ρόμπερτσον πραγματοποίησαν την πρώτη του εμφάνιση στο ΝΒΑ και μάλιστα στο... ίδιο ματς!

Ήταν 19 Οκτωβρίου 1960 όταν οι Σινσινάτι Ρόγιαλς θα αντιμετώπιζαν τους Λος Άντζελες Λέικερς με τα βλέμματα να ήταν στραμμένα σε δύο παίκτες. Σ' εκείνους που είχαν μοιραστεί τις δύο πρώτες θέσεις του draft.

Στο «Cincinnati Gardens» του Οχάιο οι Σινσινάτι Ρόγιαλς των Τζακ Τουάιμαν, Μπάκι Μπόκχορντ, Φιλ Τζόρντον και του... rookie Όσκαρ Ρόμπερτσον, διασταύρωναν τα ξίφη τους με τους Λος Άντζελες Λέικερς του μεγάλο Έλτζιν Μπέιλορ, του Σλικ Λέοναρντ αλλά και του... επίσης rookie, Τζέρι Ουέστ.

Συγκεκριμένα ο Ρόμπερτσον που είχε επιλεγεί στην κορυφή του draft, ενώ ο Ουέστ στο νούμερο «2» της διαδικασίας Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν είχε γίνει τυχαία ο ντόρος για τους δύο rookies. Ο Όσκαρ Ρόμπερτσον ήταν ο νικητής της βραδιάς καθώς οι Ρόγιαλς επικράτησαν των Λέικερς με 140-123, με τον ίδιο να είχε «triple double» με το «καλημέρα» στο ΝΒΑ! Συγκεκριμένα μέτρησε 21 πόντους (8/20 σουτ, 5/5 βολές), 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ από τη πλευρά του ο Τζέρι Ουέστ είχε 20 πόντους (7/16 σουτ, 6/6 βολές), 5 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

Συνολικά ο «Big O» μέτρησε 1.040 ματς στο ΝΒΑ με 25,7 πόντους, 9,5 ασίστ και 7,5 ριμπάουντ, ενώ ο «The Logo» είχε από την πλευρά του 932 παιχνίδια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη με 27 πόντους, 6,7 ασίστ και 5,8 ριμπάουντ!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

NBA Τελευταία Νέα