Τζέιμς Χάρντεν: Ο λόγος που το ΝΒΑ αλλάζει τον κανονισμό για τα φάουλ (pic)

Τζέιμς Χάρντεν: Ο λόγος που το ΝΒΑ αλλάζει τον κανονισμό για τα φάουλ (pic)

bet365

Μία μικρή αλλαγή στην κίνηση του σώματος. Φάουλ. Και τρεις (εύκολες) βολές. Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει μετατρέψει την αρετή του σε τέχνη. Και αναγκάζει το ΝΒΑ να αυστηροποιήσει τον κανονισμό. Με καλό (στατιστικό) λόγο, αφού ο Χάρντεν έχει περισσότερα κερδισμένα φάουλ από πολλές ομάδες του ΝΒΑ!

Ο Τζέιμς Χάρντεν στη γραμμή των βολών. Η εικόνα είναι συνηθισμένη. Και για τον γκαρντ των Μπρουκλιν Νετς είναι συλλογή εύκολων πόντων. Ο ίδιος έχει μάθει και... διδάσκει και τους υπόλοιπους την τέχνη των κερδισμένων φάουλ επάνω σε προσπάθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για τρίποντο.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΝΒΑ αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό. Και πλέον να... απαγορεύει κάθε κίνηση του επιθετικού που δεν μοιάζει φυσιολογική, την ώρα που ένας παίκτης σηκώνεται για σουτ.

Η απόφαση της λίγκας δεν είναι εντελώς άδικη. Αρκεί μία ματιά στα στατιστικά. Από το 2009 και μετά, ο Χάρντεν έχει 521 κερδισμένα φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντα. Ο αριθμός δεν προκαλεί απολύτως τίποτα, εκτός και αν...

Στο ίδιο διάστημα, οι Λος Άντζελες Λέικερς έχουν πάρει 439 φάουλ. Οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 436 και ο Λος Άντζελες Κλίπερς 420. Ακολουθούν οι Μπρούκλιν Νετς με 391 και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 383.

Οι Χιούστον Ρόκετς έχουν εξαιρεθεί από τη λίστα, λόγω της μακροχρόνιας παρουσίας του Χάρντεν στο ρόστερ τους.

 

NBA Τελευταία Νέα