Γκαρούμπα: «Πολύ διαφορετικές οι απαιτήσεις των Ρόκετς, τέλειος παίκτης ο Ντουράντ»

Γκαρούμπα: «Πολύ διαφορετικές οι απαιτήσεις των Ρόκετς, τέλειος παίκτης ο Ντουράντ»

Νίκος Καρφής
Γκαρούμπα: «Πολύ διαφορετικές οι απαιτήσεις των Ρόκετς, τέλειος παίκτης ο Ντουράντ»

bet365

O Oυσμάν Γκαρούμπα μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του με τους Ρόκετς, ενώ στάθηκε στον Κέβιν Ντουράντ.

Μετά από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Ισπανία, αλλά και την γεμάτη περσινή σεζόν στη Ρεάλ, ο Ουσμάν Γκαρούμπα άλλαξε πολιτείες φέτος και θα αγωνίζεται στο ΝΒΑ και τους Ρόκετς.

Ο ταλαντούχος ψηλός μίλησε στη Marca και στάθηκε στις διαφορές που υπάρχουν στο Χιούστον σε σχέση με τους Μαδριλένους, ενώ αναφέρθηκε στους τομείς που χρειάζεται βελτίωση.

«Είναι μία διαφορετική εμπειρία. Είμαι σε ομάδα, όπου οι απαιτήσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτές της Ρεάλ. Είμαστε σε φάση rebuilding, υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα, κάτι που ψάχνω και εγώ για μένα.

Θέλω να βελτιωθώ σε ορισμένους τομείς του παιχνιδιού. Να έχω παραπάνω τη μπάλα στα χέρια μου. Στο Χιούστον υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Είμαι έτοιμος να δώσω τα πάντα στο παρκέ. Μπορώ να κατεβάσω ριμπάουντ, να δώσω ένταση. Είμαι έτοιμος για το μεγάλο βήμα στην καριέρα μου».

Για το ποιος παίκτης της Team USA τον εντυπωσίασε στο φιλικό πριν τους Ολυμπιακούς: «Xωρίς αμφιβολία ο Ντουράντ. Ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης. Ο Κέβιν είναι ο τέλειος παίκτης. Για τους υπόλοιπους νομίζεις πως μπορείς να τους περιορίσεις, αλλά για τον Ντουράντ τα πράγματα είναι διαφορετικά».

Για το αν του έδωσαν συμβουλές οι Ισπανοί που έχουν παίξει στο ΝΒΑ (Πάου και Μαρκ Γκασόλ, Ρούντι, Σέρχιο, Χουάντσο και Ουίλι Ερνανγκόμεθ): «Μου έδωσαν συμβουλές. Έμαθα πολλά από αυτούς. Ρωτούσα τους πάντες για το ΝΒΑ και μου είπαν πως τα πράγματα είναι πιο ελεύθερα εκεί. Πρέπει απλά να προσαρμοστείς στο πρόγραμμα»

 

NBA Τελευταία Νέα