Απόσυρθηκε στα 28 του χρόνια ο Ρον Μπέικερ (pic & vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Απόσυρθηκε στα 28 του χρόνια ο Ρον Μπέικερ (pic & vid)

bet365

Ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ αλλά και των Ουίζαρντς και Νικς στο ΝΒΑ, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα sneakers του στα 28 του χρόνια.

Ο Ρον Μπέικερ έβαλε τέλος στην μπασκετική του καριέρα, έπειτα από μια σύντομη επαγγελματική διαδρομή διάρκειας μόλις τεσσάρων ετών. Από το 2016 έως το 2018 άνηκε στους Νιου Γιορκ Νικς, τη σεζόν 2018-19 έπαιξε για λογαριασμό των Ουάσινγκτον Ουιζάρντς, ενώ την αμέσως επόμενη βρέθηκε στην Ευρώπη και το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο παλαίμαχος, πλέον, άσος αλλάζει ολοκληρωτικά σελίδα στην ζωή του και θα ξεκινήσει πλέον να εργάζεται σε ένα ιατρικό κέντρο στην Ουιτσίτα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στην EuroLeague ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε συνολικά 27 εμφανίσεις έχοντας κατά μέσο όρο 2.6 πόντους ανά 11 λεπτά συμμετοχής στην ομάδα του κόουτς Ιτούδη.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ρωσικής ομάδας στο Twitter:

Όσον αφορά το ΝΒΑ, ο Μπέικερ ολοκλήρωσε την πορεία του με 96 συμμετοχές και 3.1 πόντους, 1.8 ασίστ και 1.4 ριμπάουντ ανά κάτι λιγότερο από 15 λεπτά δράσης.

Ο Μπέικερ, όσο αγωνιζόταν στους Νικς, είχε αποκτήσει από τους συμπαίκτες του, εντός των αποδυτηρίων της ομάδας, το παρατσούκλι «Ρον Μπέργκεντι», που παρέπεμπε στον χαρακτήρα της ταινίας Anchorman. Ιδού η στιγμή όπου ο τότε συμπαίκτης του στη Νέα Υόρκη, Καρμέλο Άντονι, τον αποκάλεσε έτσι... εκ παραδρομής, σε συνέντευξη:

 

NBA Τελευταία Νέα