Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Το... τυχερό 7 των draft επιστρέφει! (vid)

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Το... τυχερό 7 των draft επιστρέφει! (vid)

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς: Το... τυχερό 7 των draft επιστρέφει! (vid)

bet365

Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα κάνουν την έβδομη επιλογή στο επερχόμενο Draft του NBA. Ένας αριθμός που στο παρελθόν αποδείχθηκε ιδιαίτερα... τυχερός για την ομάδα.

Η ιστορία από παλαιότερες βραδιές του Draft έχει δείξει πως όταν οι Ουόριορς επιλέγουν τον έβδομο παίκτη της διαδικασίας, πετυχαίνουν... διάνα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (απόγευμα Πέμπτης στις Ηνωμένες Πολιτείες) θα έχουν ξανά την ευκαιρία να προβούν στη συγκεκριμένη επιλογή που στο παρελθόν αποδείχθηκε «γουρλίδικη».

Το 1985 οι Ουόριορς είχαν επιλέξει στο νούμερο 7 τον Κρις Μάλιν, έναν παίκτη που έκανε μεγάλη καριέρα στην ομάδα. Έμεινε στο Γκόλντεν Στέιτ για δώδεκα χρόνια (1985-1997) και πραγματοποίησε 820 εμφανίσεις. Ο παλαίμαχος φόργουορντ υπήρξε μέλος της Dream Team το 1992, πέντε συνεχόμενες φορές All-Star (1989-1993) κι οι Ουόριορς, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, έχουν αποσύρει τη φανέλα με το νούμερο «17» που φορούσε.

Το 2009 επιλέχθηκε στο 7 ο Στεφ Κάρι, ένας άνθρωπος που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας από το Σαν Φρανσίσκο. Ο 33χρονος σούπερ σταρ έχει συμπληρώσει δώδεκα χρόνια παρουσίας στην ομάδα, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, δύο βραβεία MVP κι άλλα τόσα πρώτου σκόρερ της λίγκας. Ο Κάρι παραμένει ακόμη και σήμερα ηγέτης του συνόλου κι η λογική υπαγορεύει πως κι η δική του φανέλα θα κρεμαστεί στην οροφή του Chase Center.

Τέλος, το 2012 σημειώθηκε ακόμη μια αξιόλογη επιλογή στο νούμερο 7 της διαδικασίας, με τους Ουόριορς να αποκτούν τον Χάρισον Μπαρνς. Ο 29χρονος δεν είχε την διάρκεια των προαναφερθέντων, ωστόσο έβαλε το... λιθαράκι του στο πρωτάθλημα του 2015. Έμεινε για μια τετραετία στην ομάδα, πραγματοποιώντας συνολικά 371 εμφανίσεις. Ο νυν παίκτης των Κινγκς μπορεί να μην ήταν μια κορυφαία επιλογή, αλλά αποδείχθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη.

 

NBA Τελευταία Νέα