Αντετοκούνμπο: Μετά τον τραυματισμό, εκτόξευσε τα νούμερα του στους τελικούς (vids)

Αντετοκούνμπο: Μετά τον τραυματισμό, εκτόξευσε τα νούμερα του στους τελικούς (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Αντετοκούνμπο: Μετά τον τραυματισμό, εκτόξευσε τα νούμερα του στους τελικούς (vids)

bet365

Αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνδύασε την εξαιρετική του παρουσία στο παρκέ και με τη νίκη των Μπακς στους τελικούς, εκεί όπου πραγματοποιεί τη... δική του εκτόξευση μετά τον τραυματισμό που -προς στιγμήν- είχε «παγώσει» τους πάντες.

Υπήρχε άνθρωπος που να μην... λαχτάρησε ή που να μην έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τραυματίζεται στο τελικούς της Ανατολής με τους Χοκς; Πολλώ δε μάλλον όταν αποχώρησε υποβασταζόμενος, καθώς εγκυμονούσε ο κίνδυνος να ήταν κάτι το σοβαρό για τον Έλληνα σούπερ σταρ.

Όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ο Γιάννης είναι... σκληρό καρύδι. Μερικές μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης, οι συμπαίκτες του έκαναν τη δουλειά κόντρα στην Ατλάντα και εκείνος ήταν πανέτοιμος για να πάρει μέρος στους πρώτους τελικούς της καριέρας του. Αν και στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς δεν συνδύασε τις ατομικές επιδόσεις του με το ομαδικό αποτέλεσμα, στο Game 3 του «Fiserv Forum» έδωσε νέες ελπίδες στα «Ελάφια» για την κατάκτηση του τίτλου μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1.

Αγωνίστηκε 38 λεπτά έχοντας 41 πόντους με 14/21 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 13/17 βολές, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις ένα λάθος. Ουσιαστικά ήταν η... συνέχεια των εξαιρετικών του εμφανίσεων από το ξεκίνημα των NBA Finals.

Στην πρώτη αναμέτρηση της σειράς όπου πραγματοποίησε και τη... χαμηλότερη πτήση του επιθετικά, μέτρησε 20 πόντους (5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 7/12 βολές), 17 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη, ενώ στον δεύτερο τελικό είχε αντίστοιχα 42 πόντους (14/17 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 11/18 βολές), 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 τάπες, 1 κλέψιμο και 3 λάθη σε 40 λεπτά.

Όπερ και σημαίνει ότι στους τρεις πρώτους NBA Finals ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει «γράψει» εξαιρετικούς μέσους όρους καθώς αντιστοιχούν σε 34,3 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4,7 ασίστ, 1,3 τάπες, 1,3 κλεψίματα με 63% στα σουτ εντός παιδιάς και 66% στις βολές!

Δείτε τι έχει κάνει στους τρεις πρώτους τελικούς

GAME 1

GAME 2

GAME 3

 

NBA Τελευταία Νέα