Mίντλετον: Απόψε είναι η στιγμή του! (pics & vid)

Mίντλετον: Απόψε είναι η στιγμή του! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Mίντλετον: Απόψε είναι η στιγμή του! (pics & vid)

bet365

Oι Μπακς θέλουν να τελειώσουν τη σειρά με τους Χοκς στο Game 6 και το Gazzetta γράφει για τον Κρις Μίντλετον που έχει την μεγάλη ευκαιρία να βγει μπροστά και να δώσει απαντήσεις για όσα ακούγονται εδώ και χρόνια.

Μια νίκη χρειάζονται για να περάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ οι Μπακς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν (4/7, 03:30, live Gazzetta, Cosmote Sport 4) τους Χοκς στην Ατλάντα στο Game 6 και ψάχνουν break για να τελειώσουν τη σειρά.s

Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, αφού όπως όλα δείχνουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα παίξει στο έκτο ματς λόγω της υπερέκτασης γονάτου, ενώ πιθανότατα θα επιστρέψει ο Τρέι Γιανγκ.

Το Game 6 θα είναι η στιγμή, η βραδιά του... συνοδοιπόρου του Greek Freak όλα αυτά τα χρόνια και δεύτρου καλύτερου παίκτη του Μιλγουόκι. Του Κρις Μίντλετον. Το Gazzetta γράφει για την ευκαιρία του Κρις να γράψει ιστορία και να αφήσει πίσω του όλα όσα ακούγονται για εκείνον στα playoffs τα τελευταία χρόνια.

Η κριτική των προηγούμενων χρόνων στα playoffs

ρρε

Είναι αλήθεια πως ο Μίντλετον έχει δεχθεί σκληρή κριτική τα προηγούμενα χρόνια για τις εμφανίσεις του σε κρίσιμες στιγμές των playoffs. Πολλοί του χρεώνουν αποκλεισμούς των Μπακς, ενώ αρκετός κόσμος θεωρεί πως το Μιλγουόκι δεν μπορεί να πάρει ποτέ πρωτάθλημα με δεύτερο σταρ τον Μίντλετον.

Τη σεζόν 2018-19 οι Μπακς έφτασαν στους τελικούς Ανατολής κόντρα στους Ράπτορς και προηγήθηκαν με 2-0. Χρειαζόταν έναν Μίντλετον απλά να σταθεί στο ύψος της περίστασης. Και εκείνος όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά έριξε κατά πολύ τους μέσους όρους τους. Μέτρησε 13.4 πόντους μέσο όρο με 41% εντός πεδιάς και ήταν ένας από τους λόγους του οδυνηρού αποκλεισμού των ελαφιών. Και φυσικά υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις όπως το Game 6 πέρυσι κόντρα στους Χιτ, όπου σούταρε με 8/25 εντός πεδιάς και άφησε την παρέα του Μπάτλερ να πανηγυρίσει.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά

56565

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως φέτος ο Κρις παρουσιάζεται πιο ώριμος από ποτέ στην postseason. Έτοιμος για τους τελικούς, ξέροντας τι θέλει μέσα στο γήπεδο και τον τρόπο για να το πετύχει. Και το σημαντικότερο, δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς όπως σε προηγούμενες σεζόν. Βγαίνει μπροστά και βοηθά τους Μπακς σε αυτή τη τρελή πορεία τους.

Mε τους Νετς είχε 24.3 πόντους μέσο όρο, αλλά το σημαντικότερο ήταν πως εμφανίστηκε στα δύο τελευταία ματς. Στο Game 6 τους κράτησε ζωντανούς με 38 πόντους πάντα με τη βοήθεια του ηγέτη Γιάννη, ενώ στο Game 7 έβαλε 23 και το καλάθι πρόκρισης στην παράταση, σαράντα δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Απέναντι στην Ατλάντα το κοντέρ γράφει 22 πόντοι , 8.8 ριμπάουντ και 6.4 ασίστ μέσο όρο. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Γίνεται πιο κομβικός στο παιχνίδι των Μπακς και ήταν εξαιρετικός σε δύο πολύ σημαντικά ματς για την εξέλιξη της σειράς. Στο τρίτο παιχνίδι, εκεί όπου οι Χοκς έδειξαν να έχουν το momentum στο 4ο δωδεκάλεπτο, πήρε φωτιά και τους... εκτέλεσε με διαδοχικά τρίποντα μετρώντας 36 πόντους με 6/12 τρίποντα. Στο πέμπτο ματς, εκεί όπου ο Γιάννης δεν μπορούσε να αγωνιστεί, ο Κρις ήταν πάλι εκεί και με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αποτέλεσε έναν από τους κυριότερους λόγους της νίκης των ελαφιών μαζί με Λόπεζ, Πόρτις και Χόλιντεϊ.

Ο Κρις ξέρει καλά πως το Game 6 είναι η ευκαιρία να οδηγήσει τους Μπακς στους τελικούς. Είναι η ευκαιρία να αποδείξει ότι αντέχει στην πίεση, ότι δεν θα λυγίσει, ότι μπορεί να κουβαλήσει μια ομάδα που δεν θα έχει τον σουπερσταρ της στο παρκέ. Ψάχνει τον τρόπο να κλείσει πολλά στόματα, να απαντήσει για το κράξιμο περασμένων ετών (δικαίως σε πολλές περιπτώσεις) και να παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικούς του ΝΒΑ.

 

NBA Τελευταία Νέα