Τρέι Γιανγκ: Γεμάτη ρεκόρ η πρώτη του εμφάνιση σε Τελικούς!

Αντωνία Σπανού
Τρέι Γιανγκ: Γεμάτη ρεκόρ η πρώτη του εμφάνιση σε Τελικούς!

bet365

Ο Τρέι Γιανγκ έκανε μια εμφάνιση πέρα από κάθε φαντασία κόντρα στους Μπακς και διέλυσε όλα τα ρεκόρ.

Τα λόγια είναι περιττά όταν κάποιος κοιτάει το τι έκανε ο Τρέι Γιανγκ στο πρώτο ματς των Τελικών της Ανατολής. Ο νεαρός γκαρντ διέλυσε την στατιστική με μια ιστορική εμφάνιση και... έκανε πλάκα με την άμυνα των «Ελαφιών». Η τεράστια νίκη των Χοκς κόντρα στους Μπακς με 116-113, έχει την υπογραφή του πάνω της με μεγάλα γράμματα.

Όπως είναι λογικό ο νεαρός παίζει για πρώτη φορά σε playoffs και ειδικά σε Τελικούς και δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Στάθηκε καλύτερα απ' όσο μπορούσε να ονειρευτεί, έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και τα ρεκόρ της ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Αρχικά σκόραρε ή έδωσε ασίστ για τους 72 πόντους του Game 1, από τους 116 δηλαδή το 62%, με τους 18 από τους 28 της 4ης περιόδου και 14 από τους τελευταίους 16. Είναι οι περισσότεροι σε Τελικούς στην ιστορία. Παράλληλα, είναι ο πρώτος παίκτης της ιστορίας με 45 πόντους και 10 ασίστ σε τελικούς Περιφέρειας.

Οι 48 πόντοι που έβαλε είναι οι περισσότεροι από παίκτη των Χοκς, μετά τον Ντομινίκ Ουίλκινς και το 1988. Εκτός από όλα αυτά, είναι ρεκόρ πόντων σε ντεμπούτο Τελικών περιφέρειας, με τον Γιανγκ να περνά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Εκτός από τους αριθμούς ο Γιανγκ πέταξε alley oop στο ταμπλό και ξεπέρασε με ντρίπλες παίκτη της καλύτερης αμυντικής ομάδας, επιδεικνύοντας την τεχνική του, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να νιώθει σίγουρα άβολα. Σχετικά με την ηλικία του «έπιασε» ΛεΜπρον Τζέιμς και Κόμπι Μπράιαντ με 48 πόντους πριν καν κλείσει τα 23 του χρόνια.

Και κλείνοντας και χωρίς να είναι καθόλου λιγότερο εντυπωσιακό, ο Γιανγκ είχε περισσότερα floaters από 19 ομάδες του ΝΒΑ, σε μόλις 63 εμφανίσεις στην κανονική διάρκεια, δίνοντας νέα διάσταση στο παιχνίδι του μπάσκετ γενικά.

 

NBA Τελευταία Νέα