Το clutch τρίποντο του Άλεν, το headband game του Λεμπρόν και ο προπομπός του τίτλου! (vids)

Το clutch τρίποντο του Άλεν, το headband game του Λεμπρόν και ο προπομπός του τίτλου! (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 8 χρόνια ο Ρέι Άλεν είχε ρίξει στο καναβάτσο τους Σαν Αντόνιο Σπερς στον 6ο τελικό της σειράς και είχε «τιμωρήσει» τον Γκρεγκ Πόποβιτς για την απόφασή του να μην κάνει φάουλ.

Είναι πώς βλέπεις το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο. Ευθύνη του Γκρεγκ Πόποβιτς ή απλά... δεινός «εκτελεστής» ο Ρέι Άλεν; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Στις 18 Ιουνίου 2013 οι Μαϊάμι Χιτ είχαν φιλοξενήσει στην «American Airlines Arena» τους Σαν Αντόνιο Σπερς, οι οποίοι είχαν και το προβάδισμα στους τελικούς με 3-2 νίκε. Ουσιαστικά ήθελαν άλλη μία ακόμα νίκη στην πόλη της Φλόριντα για το «break» και την κατάκτηση του τίτλου.

Στα 19'' πριν από το τέλος ο Καουάι Λέοναρντ είχε δώσει προβάδισμα με 95-92 στην ομάδα του ύστερα από 1/2 βολές και το Μαϊάμι είχε την τελευταία επίθεση του ματς. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς επέλεξε να μην κάνει φάουλ. Και το πλήρωσε! Αρχικά ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αστόχησε σε τρίποντο στα 11'' πριν από το τέλος. Ο Κρις Μπος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ. Και πάλι δεν έγινε φάουλ. Η μπάλα βρέθηκε στα χέρια του Ρέι Άλεν, ο οποίος πάτησε πίσω από την γραμμή των 7.25 μέτρων και με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσια 95-95 με 5,2 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Ο Πάρκερ στη συνέχεια εγκλωβίστηκε από την καλή άμυνα του ΛεΜπρόν και το ματς πήγε στην παράταση όπου το Μαϊάμι πήρε τη νίκη με 103-100 (Τζέιμς 32, Τσάλμερς 20, Ουέιντ 14 - Ντάνκαν 30, Λέοναρντ 22, Πάρκερ 19) για το 3-3 στη σειρά. Στο 7ο ματς δεν χρειάστηκε να γίνει... θρίλερ και η Χιτ έφτασε στη νίκη με 95-88 για το 4-3 και την κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ.

Το εν λόγω παιχνίδι πέρασε στην ιστορία και ως το «headband game» του Λεμπρόν, ο οποίος πήρε... φωτιά στην 4η περίοδο του αγώνα, όταν και αναγκάστηκε να αγωνιστεί χωρίς την κορδέλα στο κεφάλι του. Σε αυτό το διάστημα είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα, ενώ συνολικά είχε τελειώσει το παιχνίδι με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 τελικές πάσες.

 

NBA Τελευταία Νέα