Ο Πι Τζέι Τάκερ είναι ό,τι πιο κοντινό στο παραδοσιακό... ξύλο της δεκαετίας των 90's (vid)

Ο Πι Τζέι Τάκερ είναι ό,τι πιο κοντινό στο παραδοσιακό... ξύλο της δεκαετίας των 90's (vid)

bet365

Ο Πι Τζέι Τάκερ αντιπροσωπεύει μία άλλη, χαμένη, εποχή. Τότε που ο αμυντικός μπορούσε να παίξει άμυνα, χρησιμοποιώντας κάθε κόλπο στο τεφτέρι του. Ο Κέβιν Ντουράντ το αισθάνεται στο πετσί του κάτι που θυμίζει 90's, δύο ματς τώρα.

Κάποιοι τη θυμούνται με νοσταλγία. Κυρίως οι μεγαλύτεροι, όπως καθετί που είναι πια ξεπερασμένο. «Άλλο μπάσκετ έπαιζαν τη δεκαετία του '90». «Ο Τζόρνταν μάτωνε για να κάνει ένα lay up». «Που είναι εκείνο το παραδοσιακό... ξύλο των Πίστονς και των Νικς;».

Ο Πι Τζέι Τάκερ έζησε το μεγαλύτερο μέρος της δόξας των μπασκετικών 90's, γεννημένος το 1985. Και στη σειρά των playoffs ανάμεσα στους Μιλγουόκι Μπακς και στους Μπρούκλιν Νετς, μοιάζει αποφασισμένος να την αναβιώσει!

«Παίζει στο όριο του μη μπασκετικού πολλές φορές», είπε, μάλλον ευγενικά, ο Στιβ Νας για τη δυνατή άμυνα του Τάκερ στον Κέβιν Ντουράντ.

Ο KD όχι μόνο μένει στο παρκέ μέχρι τελικής πτώσεως (85 λεπτά στα Game 3 & 4), αλλά καλείται να αντιμετωπίσει την άμυνα του Τάκερ, η οποία έχει καταφέρει να του δημιουργήσει προβλήματα.

O Τάκερ είχε δείξει την πρόθεσή του από το Game 3. Τα έβαλε με τον Ντουράντ, σε μία κλασική... κοκορομαχία. Πολύ κακό για το τίποτα, αλλά σημασία έχει πως ο πρώην παίκτης του Άρη «μαρκάρει» τον χώρο του. Και προειδοποιεί.

Δεν άφησε τον αντίπαλό του σε... χλωρό κλαρί. Το hand checking, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύεται, έδινε και έπαιρνε σε κάθε άμυνα.

Και όταν ο Τάκερ... έδειρε στις πρώτες φάσεις τον forward των Νετς, ήξερε ότι ουσιαστικά είχε πετύχει αυτό που ήθελε. Ο Ντουράντ έμοιαζε χαμένος μέσα στο ματς. Σύμφωνοι, σημείωσε 28 πόντους. Τους έβαλε με κόπο, πολλά λάθη και άστοχα σουτ.

Και ο Τάκερ συνέχισε να βουτάει στο παρκέ, να αρπάζει χέρια και μπάλα, να μιλάει στην μπάλα σαν να είναι η... ερωμένη που δεν θα αποχωριστεί ποτέ.

Αν αυτός δεν είναι κάτι κοντά στα 90's, τότε τι είναι;

Ποιος ξέρει; Ίσως αυτές οι εμφανίσεις του Πι Τζέι Τάκερ να είναι και η απάντησή του για την απουσία από τις καλύτερες αμυντικές πεντάδες της σεζόν.

 

NBA Τελευταία Νέα