Σικάγο Μπουλς: Το 5ο πρωτάθλημα είχε την υπογραφή του clutch... Στιβ Κερ (vids)

Σικάγο Μπουλς: Το 5ο πρωτάθλημα είχε την υπογραφή του clutch... Στιβ Κερ (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 25 χρόνια, ο Στιβ Κερ είχε το δικό του «Shot» στο Game 6 των τελικών του ΝΒΑ μεταξύ Μπουλς και Τζαζ, χαρίζοντας στο Σικάγο το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Στις 13 Ιουνίου 1997, ο Στιβ Κερ έμελλε να... κλέψει την δόξα από τον Μάικλ Τζόρνταν και να στρέψει πάνω του, τους προβολείς της δημοσιότητας!

Συγκεκριμένα ήταν το Game 6 της σειράς των τελικών Μπουλς-Τζαζ όπου η ομάδα του Σικάγο ήθελε μία ακόμη νίκη (3-2 έως τότε) για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα και το 5ο της ιστορίας της. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Η άμυνα της Γιούτα θα ήταν προσαρμοσμένη πάνω στον Μάικλ Τζόρνταν. Οπότε κάποιος άλλος θα έπρεπε να αναλάβει την τελευταία επίθεση.

Στα 25'' πριν από το τέλος οι Μπουλς καλούν τάιμ άουτ. To σκορ ήταν ισόπαλο (86-86) και η επίθεση άνηκε στους «Ταύρους». Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή, πάσαρε στον Στιβ Κέρ, ο οποίος σκόραρε από την κορυφή της ρακέτας για το 88-86, 5 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Οι Τζαζ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν ή ακόμα να περάσουν και μπροστά με τρίποντο, αλλά έκαναν λάθος στην επαναφορά, με τον Τόνι Κούκοτς να κλέβει και να γράφει το 90-86. «Με ρωτάτε για το σουτ, αλλά υπάρχει μπέρδεμα και θέλω να το ξεκαθαρίσω. Είχαμε time out με 25 δευτερόλεπτα στο ρολόι και είπα, 'Μάικλ θέλω να πάρεις το τελευταίο σουτ' και εκείνος μου απάντησε ότι δεν νιώθει άνετα με τέτοιες καταστάσεις, οπότε όλοι λένε γιατί δεν πάμε με τον Στιβ, οπότε λέω στον εαυτό μου, 'μάλλον πρέπει να κουβαλήσω τον Μάικλ ξανά'. Αυτή είναι η ιστορία μου και θα μείνω σε αυτήν» είχε πει χαριτολογώντας ο Στιβ Κερ αρκετά χρόνια αργότερα...

 

NBA Τελευταία Νέα