Γιόκιτς: Κινδυνεύει να γίνει μόλις ο 4ος MVP που χάνει με... σκούπα! (vid)

Γιόκιτς: Κινδυνεύει να γίνει μόλις ο 4ος MVP που χάνει με... σκούπα! (vid)

Γιόκιτς: Κινδυνεύει να γίνει μόλις ο 4ος MVP που χάνει με... σκούπα! (vid)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρίσκεται στο όριο του αποκλεισμού. Αν οι Νάγκετς δεν πάρουν μία νίκη απέναντι στους Σανς, τότε ο Σέρβος θα γίνει μόλις ο 4ος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ που... σκουπίζεται σε μία σειρά!

Να σώσει, ό,τι σώζεται. Στην περίπτωση του Νίκολα Γιόκιτς, μάλλον, αυτό που απομένει είναι το ελάχιστο. Μία νίκη για να να μην καταγραφεί η... σκούπα.

Η πλάτη στον κρύο τοίχο δεν είναι πρωτόγνωρο συναίσθημα για τους Ντένβερ Νάγκετς. Το έζησαν και πέρσι στη «φούσκα» του Ορλάντο, όταν επικράτησαν στο Game 1 των Γιούτα Τζαζ και μετά ηττήθηκαν τρεις συνεχόμενες φορές (3-1). Και όμως επέστρεψαν. Από το 3-1 έχει συμβεί ξανά. Από το 3-0, όπως είναι τώρα οι Νάγκετς με τους Σανς, ποτέ!

Την ίδια στιγμή, ο Νίκολα Γιόκιτς έχει τα... προσωπικά του προβλήματα. Αυτά που φέρνει ένα βραβείο MVP. Η εμφάνισή του στο Game 3 με τους Σανς ήταν επιπέδου MVP (triple double με 32 πόντους, 20 ριμπάουντ, 10 ασίστ), αλλά δεν ήταν αρκετή.

«Έπρεπε να παίξω καλύτερα»

Για να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει πετύχει, τέτοιους αριθμούς το ΝΒΑ τους έχει δει από δύο παίκτες: τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν!

Και όμως, ο ίδιος ο Σέρβος σέντερ εξήγησε ότι μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε συγνώμη από τους συμπαίκτες του, επειδή «πρέπει να παίξω καλύτερα».

Το... πάθημα του Μάτζικ

Ο Γιόκιτς μπορεί να προστεθεί σε μία εξαιρετικά μικρή λίστα. Αυτή τη στιγμή αριθμεί τρεις συμμετοχές, με πιο πρόσφατη αυτή του θρυλικού Μάτζικ Τζόνσον! Τι έχει... πετύχει ο guard των Λος Άντζελες Λέικερς;

Να είναι ο τελευταίος MVP με μία σειρά... σκούπα. Ήταν το 1989 όταν ο Μάτζικ αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης και στους τελικούς του ΝΒΑ, οι Λέικερς ηττήθηκαν από τους Ντιτρόιτ Πίστονς με 4-0. Το ίδιο συνέβη και στους Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ το 1977 και Ουές Άνσελντ το 1969!

MVP σημαίνει μακριά από τους τελικούς!

Οι τελευταίοι τέσσερις MVP δεν έχουν φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ! Ο Τζέιμς Χάρντεν (2018) και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (2019) αγωνίστηκαν στους τελικούς της περιφέρειάς τους, αλλά όχι στους αγώνες που κρίνουν τον πρωταθλητή.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (2017) αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, ενώ ο Giannis του 2019 στον 2ο. Όπως ακριβώς κινδυνεύει αυτή τη στιγμή και ο Γιόκιτς.

 

NBA Τελευταία Νέα