Όταν ο Μπογκντάνοβιτς σούταρε πάνω από σκούπες! (pic)

Όταν ο Μπογκντάνοβιτς σούταρε πάνω από σκούπες! (pic)

Όταν ο Μπογκντάνοβιτς σούταρε πάνω από σκούπες! (pic)

bet365

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς προσυπέγραψε το 1-0 της Ατλάντα στη σειρά με τους Σίξερς ενώ πριν από μερικά χρόνια σούταρε πάνω από σκούπες στην προπόνηση της Παρτιζάν για να μάθει να δίνει καμπύλη στην μπάλα!

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είναι ένας τύπος που ουδέποτε γύρισε την πλάτη στο πιο σημαντικό καθήκον που είχε, απολαμβάνοντας μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες, από τις δικές του ανεξάρτητες επιλογές με ενδιάμεσους σταθμούς το Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη, το Σακραμέντο και εσχάτως την Ατλάντα. Σε κάθε περίπτωση, η αφετηρία αυτής της διαδρομής θα είναι πάντα η Hala Pionir. Το πρώτο σπίτι, ο μόνος οικείος τόπος όπου πάντα θα επιστρέφει, το μέρος που του έδινε δυνάμεις και τον απελευθέρωνε, που τον εκνεύριζε αν έχανε και τον έκανε να νιώθει ανεξήγητα χαρούμενος απλώς και μόνο επειδή βρισκόταν εκεί. Τα όνειρα είναι το πιο μεγάλο καύσιμο και τα πιτσιρίκια του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς μεγάλωσαν απότομα, κάνοντας καριέρα μακριά από το Βελιγράδι. Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Ζοφρί Λοβέρν, Νίκολα Πέκοβιτς, Γιαν Βέσελι και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έμαθαν τα βασικά του μπάσκετμπολ από τον «δάσκαλο» Ντούλε, έστω και αν ο θρυλικός κόουτς της Παρτιζάν... ξέφευγε.

Οι μέθοδοι του Ντούλε

Ό,τι συνέβη δηλαδή τον Ιούνιο του 2014, όταν η Παρτιζάν επικράτησε δύσκολα της Ζελέζνικ για τη σερβική Superliga. Ήταν η στιγμή που ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Βουγιόσεβιτς τον άρπαξε από τον λαιμό! «Αντέδρασα με αυτόν τον τρόπο πάνω στην ένταση της στιγμής. Ίσως έκανα λάθος όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το διορθώσω. Δεν θέλω να ακουστεί σαν δικαιολογία όμως η υπομονή έχει τα όριά της! Η κίνηση έγινε δημόσια, μπροστά σε χιλιάδες θεατές. Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο για κάποιον που δεν έχει γνώση της κατάστασης...» εξήγησε ο Ντούλε για την κίνησή του να αρπάξει τον τότε Rising Star της EuroLeague ενώ τον έδιωξε στα 4" για το τέλος του ματς, προκειμένου να μην πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του! Παρεμπιπτόντως, ο Ζοφρί Λοβέρν είχε αναφερθεί στις αμφιλεγόμενες μεθόδους του Βουγιόσεβιτς, εξηγώντας χαρακτηριστικά: «Είχε τα κλειδιά όλων των παικτών και έκανε εφόδους στα σπίτι μας! Ήθελε να ελέγχει αν κοιμόμαστε στην ώρα μας! Νομίζω πως είχε δίκιο… Εκείνα τα χρόνια μπορούσες εύκολα να ξεφύγεις και να χάσεις το μυαλό σου»!

Προπόνηση με σκούπες

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Μπόγκνταν Μπογκνάνοβιτς να σκοράρει 21 πόντους με 5/12 τρίποντα και καθοριστικά καλάθια, βάζοντας τις δυο κρίσιμες βολές κόντρα στους Σίξερς, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της... αθωότητας. Στα χρόνια που ο Bogi έκανε προπονήσεις στην ιστορική Hala Pionir (νυν Aca Nikolic Hall) με μια σκούπα! Ο τότε βοηθός προπονητής του Βουγιόσεβιτς στεκόταν όρθιος μπροστά στον Μπογκντάνοβιτς, ανέβαινε σε μια καρέκλα και κρατούσε μαι σκούπα υποχρεώνοντας τον Σέρβο γκαρντ να σουτάρει δίνοντας τέτοια καμπύλη στην μπάλα προκειμένου να περάσει πάνω από το τεχνητό εμπόδιο. Σίγουρα όχι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να μάθει κανείς να σουτάρει, εντούτοις ουδείς πλέον μπορεί να αμφισβητήσει πως οι μέθοδοι του Βουγιόσεβιτς έβγαλαν σούπερ σταρ!

Μπόγκι

 

NBA Τελευταία Νέα