Ιταλία: Σκέφτεται να κάνει νατουραλιζέ τον NBAer Ντρου Γιούμπανκς (vid)

Ιταλία: Σκέφτεται να κάνει νατουραλιζέ τον NBAer Ντρου Γιούμπανκς (vid)

Η Ιταλία σκέφτεται να κάνει νατουραλιζέ τον NBAer Ντρου Γιούμπανκς (vid)
Η ομοσπονδία μπάσκετ της Ιταλίας βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του Πάολο Μπανκέρο να παίξει στις διοργανώσεις της FIBA με τις ΗΠΑ ή τη «σκουάντρα ατζούρα», εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο να κάνει νατουραλιζέ τον Ντρου Γιούμπανκς των Μπλέιζερς.

Από τη στιγμή που ο Πάολο Μπανκέρο δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του όσον αφορά την προοπτική να παίξει με την Team USA ή την Ιταλία στις διεθνείς διοργανώσεις, η ιταλική ομοσπονδία εξετάζει εναλλακτικές για τη θέση του νατουραλιζέ.

Η περίπτωση που ήλθε αρχικώς στο προσκήνιο ήταν εκείνη του Ντάριους Τόμπσον. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ της Μπασκόνια είναι παντρεμένος με Ιταλίδα και αναμένεται να λάβει σύντομα την ιταλική υπηκοότητα ενώ δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το τελευταίο όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι αυτό του Ντρου Γιούμπανκς. Σύμφωνα με πληροφορίες του basketnews, ο Αμερικανός ψηλός των Μπλέιζερς «παίζει» δυνατά για τη θέση του νατουραλιζέ, με δεδομένο ότι η Ιταλία δεν έχει πολλές αξιόλογες λύσεις στη ρακέτα.

Ο 26χρονος Γιούμπανκς σημείωσε φέτος 6.6 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 μπλοκ μ.ό. με τους Μπλέιζερς, ερχόμενος από τον πάγκο. Σε 248 εμφανίσεις στο ΝΒΑ με τους Σπερς και το Πόρτλαντ μετράει 6.1 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.