Γιόκιτς: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο, απόλαυσα το ματς εναντίον του Γιάννη»

Γιόκιτς: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο, απόλαυσα το ματς εναντίον του Γιάννη»

Newsroom
Γιόκιτς: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο, απόλαυσα το ματς εναντίον του Γιάννη»
Ο Νίκολα Γιόκιτς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας δεν έκρυψε την μεγάλη του πεποίθηση για να κατακτήσει ένα μετάλλιο με την εθνική ομάδα της χώρας του στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν και η Σερβία δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα και μαθηματικά τη πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στα παρκέ των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας και της Ινδονησίας, ο Νίκολα Γιόκιτς υποστήριξε ότι θέλει να κάνει τα πάντα προκειμένου να την οδηγήσει σ' ένα μετάλλιο.

«Αν είμαι εκεί θα βάλω τα δυνατά μου για να κερδίσω ένα μετάλλιο. Πέρυσι το καλοκαίρι ήρθα σε καλή κατάσταση, έκανα προπόνηση όλο το καλοκαίρι» είπε στο «Arena Sport» και συνέχισε: «Ήμουν πιο έτοιμος μόνο και μόνο λόγω του ξεκάθαρου κινήτρου που είχαμε στο Eurobasket. Είχαμε εξαιρετική σχέση ως ομάδα. Ακόμη και όταν χάσαμε από την Ιταλία, είπα ότι απολάμβανα να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες και να μοιράζομαι τα αποδυτήρια. Νομίζω ότι ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο Eurobasket. Προφανώς, τα αποτελέσματα μου λένε ότι έκανα λάθος, αλλά αυτό ήταν το προσωπικό μου συναίσθημα».

Μάλιστα στάθηκε και στο ματς που απόλαυσε περισσότερο το περασμένο καλοκαίρι το οποίο δεν ήταν άλλο από αυτό κόντρα στην Ελλάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Αυτό ήταν το πρώτο μου παιχνίδι με τη φανέλα της εθνικής μετά από πολύ καιρό, εκείνο το παιχνίδι, κόντρα στον Γιάννη, ήταν πραγματικά απόλαυση. Ειδικά επειδή έπαιζα μπροστά στους φιλάθλους μας. Χάρη σε αυτό το παιχνίδι, η χώρα μας, όπως και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, απέκτησαν δημοσιότητα. Ήταν μια επιτυχία για όλους. Είχαμε ακόμη και δημοσιογράφους από το Ντένβερ σε εκείνο το παιχνίδι».

Όσο για το αν θα σταματήσει από την εθνική Σερβίας εάν δεν κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο; Ο Γιόκιτς ήταν σαφής! «Είναι διαφορετικό το συναίσθημα όταν παίζεις για την εθνική ομάδα. Δεν μπορείς καν να το συγκρίνεις».