ΗΠΑ: Πώς μπορούν να χάσουν το Νο1 στο World Rankings μετά απο 20 χρόνια

ΗΠΑ: Πώς μπορούν να χάσουν το Νο1 στο World Rankings μετά απο 20 χρόνια
Το Fiba World Ranking έχει δημιουργηθεί εδώ και 20 χρόνια. Με τις ΗΠΑ να βρίσκονται μόνιμα στο Νο1. Ίσως στους επόμενους δύο μήνες αυτό να αλλάξει!

Το Fiba World Ranking δεν μπορεί να προσφέρει καμία ικανοποίηση. Παρά μόνο ένα δικαίωμα σε μία εφήμερη χαρά. Αν και για τις ΗΠΑ, η κατάκτηση της κορυφής (του) μοιάζει επιβεβλημένη. Ένας αυτοσκοπός που... αγιάζει τα πάντα.

Η νέα λίστα που κυκλοφόρησε η FIBA έχει τις ΗΠΑ στην κορυφή. Και τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στη 2η θέση. Ελάχιστα πίσω από τους Αμερικανούς. Αν θέλετε να κάνουμε μια μικρή, ελληνική, παρένθεση, η «γαλανόλευκη», μετά το EuroBasket 2022, βρέθηκε στην 9η θέση. Μπροστά από την Ιταλία (10ή) και τη Γερμανία (11η).

Αλλά το θέμα μας είναι οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Athletic, οι Αμερικανοί βρίσκονται μπροστά σε μία κοσμοιστορική στιγμή. Αποκλειστικά για το δικαίωμα των ΗΠΑ να καυχιόνται ότι είναι η κορυφαία μπασκετική δύναμη.

Βλέπετε, μετά το απίθανο φιάσκο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, οι ΗΠΑ συμμετέχουν στη διαδικασία των προκριματικών της FIBA. Στα περίφημα «παράθυρα». Φυσικά με παίκτες που αγωνίζονται στο NCAA και στην G-League.

Η μία ήττα μπορεί να κοστίσει

Όπως και στις άλλες χώρες και Ηπείρους, απομένουν τέσσερα ματς ανά ομάδα. Και στις ΗΠΑ υπολογίζουν ότι αν επικρατήσουν στα δύο επόμενο (κόντρα στη Βραζιλία και την Κολομβία του Μπράιαν Ανγκόλα, αμφότερα εντός) τότε θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων.

Ωστόσο, αν στα τέσσερα ματς που απομένουν (κόντρα σε Ουρουγουάη, εκτός και Βραζιλία εκτός τα άλλα δύο) κάνουν μία ήττα, τότε η Ισπανία θα περάσει στην 1η θέση του Fiba World Ranking!

Μη λησμονούμε ότι η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι ταυτόχρονα πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, με το Fiba World Ranking να λαμβάνει υπόψη του (στο πολύπλοκο υπολογιστικό σύστημά του) τα τελευταία 8 χρόνια.

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.