Ιταλία: Θέλει τον Πάολο Μπανκέρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Ιταλία: Θέλει τον Πάολο Μπανκέρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ιταλία: Θέλει τον Πάολο Μπανκέρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023
Η Ιταλία θέλει να κάνει το κόλπο γκρόσο με την προσθήκη του Νο1 του Draft, Πάολο Μπανκέρο στο δυναμικό της, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας, Τζιάνι Πετρούτσι ανακοίνωσε το μεγάλο στόχο της Ιταλίας, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Οι Ιταλοί, που έφτασαν στην οκτάδα του EuroBasket 2022, θέλουν να πείσουν το Νο1 του φετινού Draft του NBA, Πάολο Μπανκέρο να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γι' αυτό το λόγο, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζιανμάρκο Ποτζέκο και ο GM της Εθνικής, Σαλβατόρε Τρενότι θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, προκειμένου να μιλήσουν με τον παίκτη και να τον πείσουν να ακολουθήσει την Ιταλία στα γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας και της Ιαπωνίας.

Πάντως, μέχρι αυτή τη στιγμή η Ιταλία δεν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο μεγάλο ραντεβού της επόμενης χρονιάς. Μοιράζεται με την Ισπανία την 1η θέση στο γκρουπ L. Αλλά στα δύο ματς που ακολουθούν, κόντρα στην Ισπανία και τη Γεωργία θα έχει την ευκαιρία να κλείσει την πρόκριση.

Την περασμένη σεζόν, στο Ντιουκ, ο Μπανκέρο μέτρησε 17.2 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ, επιδόσεις που τον έφεραν στο Νο1 ως επιλογή των Ορλάντο Μάτζικ.

@Photo credits: NBA/Getty Images