Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 62-71: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Φενέρ του Ιτούδη

Γιώργος Κούβαρης
Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές 62-71: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Φενέρ του Ιτούδη

bet365

Η Αναντολού Εφές ήταν καταιγιστική στη μεγαλύτερη διάρκεια του Super Cup και κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας εύκολα την Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη με 71-62.

Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κατέληξε στα χέρια των παικτών της Αναντολού Εφές και του προπονητή Εργκίν Αταμάν.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέκτησε το τουρκικό Super Cup, πιο γνωστό στη γειτονική χώρα και ως «Κυπέλλου του Προέδρου» καθώς στον τελικό επικράτησε της Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη με 71-62. Μάλιστα η διαφορά ήταν σταθερά μεταξύ 15 και 19 πόντων στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ενώ είχε φτάσει και στο +20 για λογαριασμό της Εφές (45-25) στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Παρόλα αυτά η Φενέρ δεν παράτησε το ματς και προσπάθησε να το γυρίσει στην τελευταία περίοδο χάρη στα τρίποντα των Γουίλμπεκιν και Χέιζ, ενώ ο Μαχμούτογλου έφερε την ομάδα του σε απόσταση δύο κατοχών (60-66) ένα λεπτό πριν από το τέλος του αγώνα. Ουσιαστικά και έως εκείνο το σημείο, η Φενέρ είχε πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 24-12 και έδειχνε ότι μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του ματς.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να διατηρήσει ό,τι με... κόπο είχε χτίσει σε όλη τη διάρκεια του προηγούμενου ματς και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Ο Άντε Ζίζιτς ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών έχοντας 22 πόντους με 8/10 δίποντα, 6/7 βολές και 5 ριμπάουντ, ενώ ακολούθησαν οι Βασίλιε Μίτσιτς (16π., 9ασ.), Γουίλ Κλάιμπερν (14π., 10ριμπ.) και Ροντρίγκ Μπομπουά (11π., 7ασ.)

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η Φενέρ αγωνίστηκε χωρίς τους Μπούκερ και Τζεκίρι λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στην τουρκική λίγκα, ενώ η Εφές δεν είχε τον τραυματία, Σέιν Λάρκιν. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ο Νάιτζελ Χέιζ με 13 πόντους και 5/5 δίποντα, ενώ ο Μάρκο Γκούντουριτς πρόσθεσε άλλους 10 πόντους με 2/6 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 23-42, 36-54, 62-71

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα