CEO Βίρτους Μπολόνια: «Η μετάβαση στην Euroleague από οικονομικής πλευράς θα ήταν τραγωδία»

Newsroom
CEO Βίρτους Μπολόνια: «Η μετάβαση στην Euroleague από οικονομικής πλευράς θα ήταν τραγωδία»

bet365

Την πεποίθησή του πως η μετάβαση της Βίρτους στην Euroleague την δεδομένη περίοδο θα ήταν... καταστροφική εξέφρασε ο CEO της ομάδας, τονίζοντας πως η διοργάνωση θα έπρεπε να χωρίζεται σε δύο ομίλους.

O CEO της Βίρτους Μπολόνια, Λούκα Μπαράλντι, μιλώντας για την Euroleague στις «Corriere dello Sport» και «Corriere di Bologna» δήλωσε πως από οικονομικής πλευράς η μετάβαση του ιταλικού συλλόγου στα... σαλόνια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα ήταν καταστροφική. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, τόνισε πως θα έπρεπε οι ομάδες να χωρίζονται σε δύο ομίλους με λιγότερα παιχνίδια στη σεζόν.

Συγκεκριμένα, είπε: «Η διαμάχη μεταξύ της FIBA και της Euroleague δεν είναι καλή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα ήταν σημαντική κίνηση για εκείνους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για έναν μοναδικό διαγωνισμό. Δεν θα έψαχνα για τους ενόχους, αλλά για το ποιος μπορεί να... θεραπεύσει το «ρήγμα».

Η μετάβαση στην Ευρωλίγκα σήμερα σε οικονομικό επίπεδο είναι μια τραγωδία. Θα μπορούσα να διαμορφώσω ξανά το management, αλλά δεν γνωρίζω τι συνεπάγεται και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει αυτά τα επιχειρήματα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο του Ζόρντι Μπερτομέου. Μοιράστηκα το σχέδιό του. Ήταν... αποκαρδιωμένος για λόγους που δεν ξέρω, αλλά χρειάζονται νέα πρόσωπα».

Για τη μορφή της Euroleague: «Η Ευρωλίγκα πρέπει να έχει δύο ομίλους. Και λιγότερα παιχνίδια, ρισκάρουν πάρα πολύ με τους τραυματισμούς... Το ιδανικό θα ήταν μία Euroleague υπό την αιγίδα της FIBA».

@Photo credits: twitter/ virtus segafredo bologna
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα